Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Postolache demisionează din Consiliul Local şi USR. “N-am dormit toată noaptea”

GALERIE
postolache
  • postolache
- +

Andrei Postolache şi-a anunţat în această dimineaţă demisia din Consiliul Local şi din USR, după ce ieri a oferit “votul de aur” unui proiect controversat promovat de infractorul Ghiocel Asimionesei.

UPDATE: Andrei Postolache a revenit sambata seara cu o postare in care a precizat ca nu va demisiona din CL.

Citeşte mai jos mesajul postat de acesta pe Facebook.

"La începutul săptămânii viitoare îmi voi depune demisia din Consiliul Local și din USR. E cel mai bine, pentru cauză, și ziua de ieri m-a ajutat să ajung la concluzia asta.

A fost o decizie care m-a ținut trez până dimineață, pentru că în scurta mea carieră politică am făcut întotdeauna ce am crezut că e bine și nimic altceva, și tot ce am sperat și făcut am sperat sincer și cu tot sufletul pentru Iași, urmându-mi principiile, și pentru tot ce nu mi-a ieșit cum am sperat eu sau voi e doar vina mea și a nimănui altcuiva, și o să o port asta cu mine pentru totdeauna, cu tot binele și tot ce nu a fost bine la un loc. Asta nu se duce, asta rămâne, și e normal să rămână, și nu mă plâng. Nu m-am temut, și nu mă tem de nimic, dar acum e timpul pentru alții. Nu mă țin de nicio funcție, nu asta mă face cine sunt, și nu aveam niciun plan de a ieși la pensie bugetar de lux. Dacă aș fi vrut asta, mă duceam și eu în parlament când toți se așteptau să o fac, însă pentru mine implicarea politică a avut întotdeauna un scop strict local și o dată de expirare, dată pe care nu am cunoscut-o însă până azi, când e clar că e mai bine ca să nu mai fiu eu acolo în față. Cei care mă cunosc știu asta despre mine și știu cum gândesc. Realizez azi că rolul meu în viața publică a fost de a face parte din startul mișcărilor politice curate și oneste care au început în 2016 la Iași, înaintea multor alte orașe, și de a face niște primi pași. Mă încurajează enorm faptul că azi sunt sute și mii de tineri la noi în oraș implicați activ în USR, PLUS și alte mișcări civice și politice curate. E timpul lor și bravo lor. Sper că o cărămidă am pus și noi la ceea ce avem azi și dacă ar fi așa, doar asta ar fi de ajuns ca să zic că s-a meritat, dar eu cred că au fost mai multe. Cine nu încearcă, nu dezamăgește și nu supără pe nimeni. Dacă ar fi fost în 2016 un sfert din energia care e acum în oraș, nici nu m-aș fi gândit vreodată să fiu eu ăla care să facă un pas atât de străin de mine, către politică, un pas care a venit cu tot felul de costuri personale, dar și cu nenumărate emoții pozitive care m-au îmbogățit pentru întotdeauna, toate datorită vouă, oamenilor cu care am mers pe drumul ăsta. Dacă atunci disperarea pentru starea Iașului m-a făcut să fac ceva ce nu-mi stătea în fire, trebuie să am și azi înțelepciunea de a ști când să fac un pas necesar în spate, nu pentru confortul meu, ci pentru binele comun. Îl fac cu inima împăcată.

Mulțumesc pentru tot ce am realizat împreună, pentru toată susținerea și pentru toate criticile, îmi pare rău pentru momentele când nu m-am ridicat la înălțimea așteptărilor voastre. Am făcut întotdeauna pe cât de bine am știut, după cum am crezut că e datoria mea și după cum mi-au cerut principiile. Nu regret nicio secundă implicarea, implicarea e vitală, însă acum e mai bine pentru noi toți să fie alții în față, bucata mea e gata. Eu mă întorc la profesie, la lumea privată, unde e locul meu.

Adio pe partea asta, ținem legătura pe orice altceva are de a face cu dezvoltarea și creșterea Iașului, orașul nostru.

Cu respect și întotdeauna cu speranță,

Andrei".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri