Poveste banală cu copii şi bulgăreală
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Poveste banală cu copii şi bulgăreală

GALERIE
Patratel LUNI, 10 februarie 2020 - 1Patratel LUNI, 10 februarie 2020 - 2
  • Patratel LUNI, 10 februarie 2020 - 1
  • Patratel LUNI, 10 februarie 2020 - 2
- +

* Săptămâna trecută ne-a tras de mânecă să ne aducă aminte că, totuşi, e încă iarnă: a nins, pe alocuri a viscolit, iar codurile meteo s-au colorat în nuanţe vesele, de roşu şi portocaliu. După aia s-a mai încălzit, iar zăpada a devenit lipicioasă şi grea, numai bună pentru bulgărit. Copiii din Consumatori au ieşit, după ore, pe deluţ...

* Primii au fost cei din clasele mici, fugăriţi de nea Gică, meşterul şcolii, care voia să-i bată fiindcă l-au pândit când a intrat în cabina din fundul curţii şi au răsturnat-o cu el înăuntru: au avut timp să facă bulgări, cu care l-au întâmpinat, acoperindu-l cu omăt. Când au apărut elevii mari, i-au trimis pe cei mici după băutură; văzând omul de nea, i-au înfipt o mătură şi au vrut să-l îngălbenească, însă nea Gică s-a trezit, s-a scuturat şi a sărit la bătaie cu cheia franceză, dar s-a împiedicat şi s-a rostogolit la vale, învelit într-un bulgăre deplasându-se accelerat pe planul înclinat de unghi alfa şi crescând cu fiecare metru.

* Sub deluţ era linişte, geamurile bufetului fiind închise; cei de la mese au simţit că pământul se zguduie, dar şi-au închipuit că e cutremur şi au băut în continuare. Din fericire, bulgărele Gică (mare cât o casă) a nimerit un dâmb şi a zburat, ca de pe trambulină, peste bufet. Din nefericire, a aterizat pe Primărie şi a dărâmat-o; din fericire, în clădire nu era nimeni. Din nefericire, Primăria a căzut peste şcoală, care şi ea s-a dărâmat; din fericire, era pustie, elevii fiind pe deluţ. Din nefericire, s-a răsturnat peste căminul cultural, care a venit peste popasul turistic, care s-a prăvălit peste atelierul de căzănele, care a ras fabrica de pufoaice etc. Din fericire, repetăm, clădirile erau pustii...

* Din nefericire, ele erau pustii fiindcă localnicii se aflau la bufetul peste care a trecut bulgărele. "Din nefericire", fiindcă excesul de alcool dăunează. Tot din nefericire, cutremurul produs când bulgărele a izbit pământul a făcut să cadă de la streaşina bufetului ţurţurii, care au împrejmuit clădirea, formând un zid. Din fericire, Gică a ieşit din zăpadă şi s-a apropiat de bufet, având cheia franceză, cu care a spart ţurţurii, eliberându-i pe toţi; din nefericire, ei au preferat să rămână la mese şi să bea. Gică a intrat şi el şi a cerut una mare. Elevii se bulgăresc şi azi - mai puţin, cei care au de învăţat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Brand mic

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.