Poveste de sară pentru micuţi, cu buhaiul, buhăiuţul şi maşinile lor luate de la dealer
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Poveste de sară pentru micuţi, cu buhaiul, buhăiuţul şi maşinile lor luate de la dealer

GALERIE
puls
  • puls
- +

Tot am zis să nu mai scriem niciodată aicea la onoranta noastră rubricuţă despre o mizerie slinoasă cum este buhaiul şantajist cu gazetă Ghihocel Osânză cel Burdihănos, că personagiul e prea mic faţă de cât se laudă el că este, ca să mai merite o aşa onoare. Dar, iote, iar s-a vorbit de el mai mult decât trebuie, şi pe un subiect care merită clarificat, am zice noi: atacurile Zoaiei lui, zile în şir cu acelaşi articol, la adresa unui important dealer de maşini din târg.

Haideţi aşadar să vă spunem pe scurt cam cum stă treaba, ca să nu mai auzim păreri pe lângă subiect, dragi telespectatori! Povestea stă cam în felul următor: la Crăciunul de acum mai bine de un an, toporaşul cel mic şi umflăţel al Buhaiului, care a coordonat campania de adunat bani de la oameni onorabili din târg pentru a ajuta chipurile copiii sărmani din oraş, a plasat la aceştia din urmă doar câte o plăsuţă cu portocale şi dulciuri din Siraj, iar cu bănuţul adunat a dat avans pentru a cumpăra ceva maşini Ford Kuga pentru uzul personal şi al firmei, de la dealerul de care vă spuneam mai sus. Apoi, după ce s-au văzut cu maşinile la scara viloiului lor de neam prost de pe deal la Bucium, ce şi-au zis: ia să-i spunem biznismanului dealer că noi nu îi mai plătim ratele cash, ci îl obligăm, sub ameninţare de şantaj, că îi oferim în loc de rate publicitate în gazetuţa noastră zoioasă cu tiraj de sacoşă de tarabă. Evident, la criza de pe piaţa auto, dealerul nu putea fi de acord cu un asemenea şantaj, aşa că nu a acceptat.

Deci, ce vedeţi voi pe ici pe colo, cu copilaşi ce stau şi aşteaptă în zăpadă microbuzul sechestrat la dealer şi restul lucrurilor, astea toate, şi restul, sunt cacan. Aşa că stimabile Buhai, şi tu odraslă umflăţică, e gata pe azi: puteţi face stânga-mprejur şi lua pe loc repaus! Vă chemăm noi când se difuzează episodul următor…

PS: Cum spuneam, nu merita să ne răcim gura de pomană cu buhaiul, dar o facem pentru terţi: iaca ce înseamnă să încerci vreodată să faci vreo afacere cu o aşa famiglie de coloraţi îmbuibaţi!

Iată cine sunt ieşenii care aşteaptă înfriguraţi Ordonanţa

Coincidenţă sau incidenţă? Doi dintre beneficiarii ordonanţei lui Dodorel sunt chiar doi apropiaţi ai acestuia: cel care l-a luar prima dată de mânuţă şi l-a scos în lumea politichiei mari de la Bucale, făcându-l membru la Ograda Constituţională (Relu Fenechiu, v-aţi prins, nu? Cel cu dosarul Transformatorul) şi fostul său predecesor la Justiţie, Tudor Chiuariu, cel condamnat în dosarul de milioane de euro Poşta Română. Măi, să fie...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.