Povestea competitorilor deveniti colaboratori
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Advertorial

Povestea competitorilor deveniti colaboratori

GALERIE
sigla-ziVizualBCI_1imagineRollupFinal-2
 • sigla-zi
 • VizualBCI_1
 • imagine
 • RollupFinal-2
- +

Breasla Constructorilor Ieseni este un proiect ce a luat nastere în luna noiembrie a anului trecut. De la un număr initial de 16 firme, s-a ajuns la 22 de companii cu o cifră totală de afaceri de peste 80 de milioane de euro si mai mult de 2000 de angajati care s-au decis că pot să caute împreună solutii la probleme comune, dar si să identifice noi directii de dezvoltare. Un aspect important este că mediul academic are un reprezentant de marcă în componenta acestui cluster prin "Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi", dar si că în curând vor fi semnate parteneriate cu reprezentanții autoritătilor locale. Astfel, această asociatie este dovada vie că oameni, institutii publice, universităti si firme se pot  aduna în jurul unei idei ce vrea să pună lucrurile în miscare.

    Cadrul armonios pe care această structură asociativă îsi propune să îl aducă într-un peisaj concurential si extrem de dinamic precum cel al contructiilor este o noutate nu doar pentru Iasi, ci pentru întreaga regiune a Moldovei, iar membrii cluster-ului au planuri mari pentru viitor  Acestia vor să aibă un impact real la nivelul comunitătii din Iasi prin proiecte concrete. Unul dintre ele este să ofere gratuit  un ghid care să explice toti pasii ce trebuie făcuti atunci când dorim să construim. Acesta va fi disponibil în curând pe site-ul asociatiei (www.breaslacosntructorilor.com), dar si în format fizic la sediile companiilor ce fac parte din cluster: Adimet, Apolodor, Casa Invest, Clima Ter, Conest, Constructii Hidrotehnice, Constructii Unu, Dadm Pilars, Dao Construct, Ecodil Management, Grup 5, Grup Constructii Est, Iasicon, Impex Romcatel Cercetare Proiectare, Izo Construct Trading, Lis Affair, Melcret, Nilgom, Nord Consulting, Radan Construct, Termocolor si  TVI Construct.

     "Ne bucurăm că am reusit să ne unim într-o formă care să dezvolte atât potentialul individual cât si pe cel colectiv. Breala Constuctorulor Ieseni este de fapt o o initiativă care vorbeste despre colaborare si diveristate în manifestări. Acest cluster  demostrează că în constructii nu e vorba doar despre  case, concurentă si utilaje, ci e vorba despre oameni si dorinta de a evolua împreună ", au declarat reprezentantii mediului de afaceri din structura clusterului.

     Conferinta de promovare a Clusterului Breasla Constructorilor Ieseni va avea loc în data de 9 octombrie, ora 16,  la Hotel Unirea, în sala Mezanin, sub numele "Împreună, în Iasi si în afaceri" si face parte din proiectului POS CCE "Dezvoltarea clusterului Breasla Constructorilor Ieseni, în vederea consolidării mediului de afaceri si îmbunătătirii competitivitătii pe plan intern si international", componentă a programului Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice. Agenda evenimentului cuprinde prezentarea clusterului, urmată de mesajele partenerilor si a invitatilor, dar si o discuție pe teme de interes din domeniul constructiilor. Mai multe detalii despre eveniment puteti găsi pe www.breaslaconstructorilor.ro.*** Despre Breasla Constructorilor Ieseni
Breasla Constructorilor Ieseni este asociatia care uneste firmele locale din domeniul constructiilor, în scopul creării şi întreţinerii unor relaţii profesionale fructuoase. Ea reprezintă o platformă de colaborare, dezvoltare, cercetare si inovare în industria constructiilor civile si individuale. Mai multe informatii despre activitatea Breaslei Constructorilor Ieseni  sunt disponibile pe www.breaslaconstructorilor.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.