Povestea competitorilor deveniti colaboratori
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 26.01.2022

Advertorial

Povestea competitorilor deveniti colaboratori

GALERIE
sigla-ziVizualBCI_1imagineRollupFinal-2
 • sigla-zi
 • VizualBCI_1
 • imagine
 • RollupFinal-2
- +

Breasla Constructorilor Ieseni este un proiect ce a luat nastere în luna noiembrie a anului trecut. De la un număr initial de 16 firme, s-a ajuns la 22 de companii cu o cifră totală de afaceri de peste 80 de milioane de euro si mai mult de 2000 de angajati care s-au decis că pot să caute împreună solutii la probleme comune, dar si să identifice noi directii de dezvoltare. Un aspect important este că mediul academic are un reprezentant de marcă în componenta acestui cluster prin "Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi", dar si că în curând vor fi semnate parteneriate cu reprezentanții autoritătilor locale. Astfel, această asociatie este dovada vie că oameni, institutii publice, universităti si firme se pot  aduna în jurul unei idei ce vrea să pună lucrurile în miscare.

    Cadrul armonios pe care această structură asociativă îsi propune să îl aducă într-un peisaj concurential si extrem de dinamic precum cel al contructiilor este o noutate nu doar pentru Iasi, ci pentru întreaga regiune a Moldovei, iar membrii cluster-ului au planuri mari pentru viitor  Acestia vor să aibă un impact real la nivelul comunitătii din Iasi prin proiecte concrete. Unul dintre ele este să ofere gratuit  un ghid care să explice toti pasii ce trebuie făcuti atunci când dorim să construim. Acesta va fi disponibil în curând pe site-ul asociatiei (www.breaslacosntructorilor.com), dar si în format fizic la sediile companiilor ce fac parte din cluster: Adimet, Apolodor, Casa Invest, Clima Ter, Conest, Constructii Hidrotehnice, Constructii Unu, Dadm Pilars, Dao Construct, Ecodil Management, Grup 5, Grup Constructii Est, Iasicon, Impex Romcatel Cercetare Proiectare, Izo Construct Trading, Lis Affair, Melcret, Nilgom, Nord Consulting, Radan Construct, Termocolor si  TVI Construct.

     "Ne bucurăm că am reusit să ne unim într-o formă care să dezvolte atât potentialul individual cât si pe cel colectiv. Breala Constuctorulor Ieseni este de fapt o o initiativă care vorbeste despre colaborare si diveristate în manifestări. Acest cluster  demostrează că în constructii nu e vorba doar despre  case, concurentă si utilaje, ci e vorba despre oameni si dorinta de a evolua împreună ", au declarat reprezentantii mediului de afaceri din structura clusterului.

     Conferinta de promovare a Clusterului Breasla Constructorilor Ieseni va avea loc în data de 9 octombrie, ora 16,  la Hotel Unirea, în sala Mezanin, sub numele "Împreună, în Iasi si în afaceri" si face parte din proiectului POS CCE "Dezvoltarea clusterului Breasla Constructorilor Ieseni, în vederea consolidării mediului de afaceri si îmbunătătirii competitivitătii pe plan intern si international", componentă a programului Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice. Agenda evenimentului cuprinde prezentarea clusterului, urmată de mesajele partenerilor si a invitatilor, dar si o discuție pe teme de interes din domeniul constructiilor. Mai multe detalii despre eveniment puteti găsi pe www.breaslaconstructorilor.ro.*** Despre Breasla Constructorilor Ieseni
Breasla Constructorilor Ieseni este asociatia care uneste firmele locale din domeniul constructiilor, în scopul creării şi întreţinerii unor relaţii profesionale fructuoase. Ea reprezintă o platformă de colaborare, dezvoltare, cercetare si inovare în industria constructiilor civile si individuale. Mai multe informatii despre activitatea Breaslei Constructorilor Ieseni  sunt disponibile pe www.breaslaconstructorilor.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Atunci când şi-au prezentat pachetul de cereri adresate Occidentului, reprezentanţii diplomatici ruşi nu aveau cum să spere că simplul zăngănit de arme în preajma graniţelor ucrainene poate inversa un amplu proces geopolitic derulat pe un interval de aproape trei decenii.

Filmuletul zilei

opinii

Asachi întemeietorul

Florin CÎNTIC

Asachi întemeietorul

Gh. Asachi este una dintre figurile fondatoare ale instituţiilor moderne în Iaşi. Printre ele, şi Arhivele Statului Moldovei care, la 190 de ani de funcţionare neîntreruptă, rămâne una dintre instituţiile fundamentale ale oraşului.

Hombre şi patimile

Radu PĂRPĂUȚĂ

Hombre şi patimile

Hombre locuia în Iaşi, în oraşul culturii cum se zice cu o vorbă tocită. Dar dacă ne referim la cartierul Bularga cel puţin nici nu poate fi vorba de „oraşul culturii”. Bulargăi îi spun, chiar locuitorii cartierului, ŢŢŢ, adică Ţaţe, Ţoape şi Ţărani. Sigur, or fi şi oameni deosebiţi printre ei. Desigur că şi alte oraşe au asemenea cartiere. Şi asemenea oameni. Spun asta deşi nu am fost la Londra, Avignon sau Târgu Bujor.

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Deși subiectul e același ca într-o povestire de Sadoveanu - o vânătoare -, alt text scris de Dan Eremia Grigorescu păstrează tușe din stilul, din atmosfera prietenului vârstnic și taciturn. Dar nu admirăm, ca să mă exprim în termeni de facere a imaginii, panoramări îndelungi, detalii generos lăsate privirii. Acum savurăm cadre scurte, ritmic, aproape nervos montate, potențând starea de neliniște, de pericol iminent, aproape fatal. Nu numai descrierea momentelor de așteptare imprimă viteza, savoarea lecturii, ci, în plus, momentul unic, de povestire incredibilă dar adevărată a dansului vânătorului cu fiara, ultimă încontrare pe viață și pe moarte, urmată de finalul imprevizibil.

pulspulspuls

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

Aşadar, vorba filmului lui Porumboiu jr.:A fost sau n-a fost un scenariu pus la punct chiar de Simion&compania lui de băieţi cu ochi albaştri ce privesc înspre răsărit, aşa cum pare multora să fi fost acolo în piaţă, la episodul cu cerneala peste meclă? 

Caricatura zilei

Șoșoacă și racheta

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X