Povestea competitorilor deveniti colaboratori
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Povestea competitorilor deveniti colaboratori

GALERIE
sigla-ziVizualBCI_1imagineRollupFinal-2
 • sigla-zi
 • VizualBCI_1
 • imagine
 • RollupFinal-2
- +

Breasla Constructorilor Ieseni este un proiect ce a luat nastere în luna noiembrie a anului trecut. De la un număr initial de 16 firme, s-a ajuns la 22 de companii cu o cifră totală de afaceri de peste 80 de milioane de euro si mai mult de 2000 de angajati care s-au decis că pot să caute împreună solutii la probleme comune, dar si să identifice noi directii de dezvoltare. Un aspect important este că mediul academic are un reprezentant de marcă în componenta acestui cluster prin "Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi", dar si că în curând vor fi semnate parteneriate cu reprezentanții autoritătilor locale. Astfel, această asociatie este dovada vie că oameni, institutii publice, universităti si firme se pot  aduna în jurul unei idei ce vrea să pună lucrurile în miscare.

    Cadrul armonios pe care această structură asociativă îsi propune să îl aducă într-un peisaj concurential si extrem de dinamic precum cel al contructiilor este o noutate nu doar pentru Iasi, ci pentru întreaga regiune a Moldovei, iar membrii cluster-ului au planuri mari pentru viitor  Acestia vor să aibă un impact real la nivelul comunitătii din Iasi prin proiecte concrete. Unul dintre ele este să ofere gratuit  un ghid care să explice toti pasii ce trebuie făcuti atunci când dorim să construim. Acesta va fi disponibil în curând pe site-ul asociatiei (www.breaslacosntructorilor.com), dar si în format fizic la sediile companiilor ce fac parte din cluster: Adimet, Apolodor, Casa Invest, Clima Ter, Conest, Constructii Hidrotehnice, Constructii Unu, Dadm Pilars, Dao Construct, Ecodil Management, Grup 5, Grup Constructii Est, Iasicon, Impex Romcatel Cercetare Proiectare, Izo Construct Trading, Lis Affair, Melcret, Nilgom, Nord Consulting, Radan Construct, Termocolor si  TVI Construct.

     "Ne bucurăm că am reusit să ne unim într-o formă care să dezvolte atât potentialul individual cât si pe cel colectiv. Breala Constuctorulor Ieseni este de fapt o o initiativă care vorbeste despre colaborare si diveristate în manifestări. Acest cluster  demostrează că în constructii nu e vorba doar despre  case, concurentă si utilaje, ci e vorba despre oameni si dorinta de a evolua împreună ", au declarat reprezentantii mediului de afaceri din structura clusterului.

     Conferinta de promovare a Clusterului Breasla Constructorilor Ieseni va avea loc în data de 9 octombrie, ora 16,  la Hotel Unirea, în sala Mezanin, sub numele "Împreună, în Iasi si în afaceri" si face parte din proiectului POS CCE "Dezvoltarea clusterului Breasla Constructorilor Ieseni, în vederea consolidării mediului de afaceri si îmbunătătirii competitivitătii pe plan intern si international", componentă a programului Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice. Agenda evenimentului cuprinde prezentarea clusterului, urmată de mesajele partenerilor si a invitatilor, dar si o discuție pe teme de interes din domeniul constructiilor. Mai multe detalii despre eveniment puteti găsi pe www.breaslaconstructorilor.ro.*** Despre Breasla Constructorilor Ieseni
Breasla Constructorilor Ieseni este asociatia care uneste firmele locale din domeniul constructiilor, în scopul creării şi întreţinerii unor relaţii profesionale fructuoase. Ea reprezintă o platformă de colaborare, dezvoltare, cercetare si inovare în industria constructiilor civile si individuale. Mai multe informatii despre activitatea Breaslei Constructorilor Ieseni  sunt disponibile pe www.breaslaconstructorilor.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Cosmin PAȘCA

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Undeva la graniţa UE, într-un oraş în care vacile încă mai pasc prin cartiere înalţate de nicăieri, frustrările birocratice ale Berlinului sunt privite cu amuzament de edilul-şef, ca fapt divers, nicidecum ca priorităţi. În acest oraş marginal, primarul crede că digitalizarea înseamnă să baţi obrazul cu degetul unor jurnalişti care nu scriu după dictare.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Eschive

Codrin Liviu CUȚITARU

Eschive

„A venit nenorocita asta de pandemie, şcoala a trecut on-line, iar eu nu m-am mai putut eschiva. Am fentat o vreme sistemul cu lozinca defecţiunilor tehnice, dar nu mi-a mers mult. Studenţii au început să mă caute insistent şi am fost nevoit să-mi închid toate canalele de comunicare. Am dispărut pur şi simplu. Ca atare, a apărut deunăzi zvonul că profesorul Şmen ar fi decedat. Am alergat îngrozit la decanat, la rectorat, la serviciile de personal, pentru a le semnala că informaţia era aberantă. Sunt viu, pentru numele lui Dumnezeu!”

Economisirea în timpul pandemiei

Alin ANDRIEȘ

Economisirea în timpul pandemiei

Indiferent de comportamentul de consum şi de economisire pe care îl aveam înainte (super-economisitor sau mare cheltuitor), pandemia a avut un impact major asupra noastră şi a reprezentat un moment critic care va influenţa pe termen lung modul în care ne vom gestiona finanţele personale.

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

pulspulspuls

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Un amic de-al amicului Archibald Tănase ne-a tras de mânecă ieri pe la amiaz’ să ne întrebe dacă am văzut postarea aia nervoasă şi cleioasă la adresa noastră scrisă de dom’ premare Chirica. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.