Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Povestea de succes a unui om de afaceri ieşean s-a frânt într-o clipă

GALERIE
dan floroiu it-ist parasutistdan floroiuDan Floroiu
  • dan floroiu it-ist parasutist
  • dan floroiu
  • Dan Floroiu
- +

Dan Floroiu, acţionar al firmei BlueNote Communications Iaşi, a decedat pe loc în urma accidentului aviatic petrecut duminică dimineaţă pe aerodromul Clinceni.

 

Povestea de succes a unui om de afaceri din industria IT din Iaşi s-a încheiat, tragic, tocmai când acesta se dedica celeilalte mari pasiuni: paraşutismul. Dan Floroiu, acţionar al firmei BlueNote Communications Iaşi, a decedat pe loc în urma accidentului aviatic petrecut duminică dimineaţă pe aerodromul Clinceni, soldat cu încă un deces şi o victimă în stare foarte gravă la terapie intensivă. Întreprinzătorul s-a născut în Galaţi, însă a urmat cursurile Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi pe care le-a absolvit în anul 1989 şi ulterior s-a stabilit aici. Potrivit informaţiilor furnizate la nivel central, accidentul este anchetat din oficiu de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă şi încălcarea obligaţiilor de siguranţă. Alături de managerul ieşean Dan Floroiu, în accidentul aviatic au mai fost implicaţi instructorul Adrian Constandache (43 de ani), în stare gravă (n.r. - la ora redactării textului), şi handbalista Andreea Nica (27 de ani), decedată la câteva ore de la producerea accidentului, la spital. Conform Mediafax, în primă fază au efectuat saltul instructorul şi Andreea Nica, aflată la primul zbor, iar în urma lor a sărit Dan Floroiu, care ar fi avut probleme cu paraşuta. Din acest motiv, Floroiu s-ar fi apropiat foarte repede de paraşuta primilor doi, iar, din cauza impactului, au căzut în gol de la 70 de metri au căzut în gol. Aceeaşi sursă arată că instructorul de zbor Adrian Constandache avea peste 4.000 de salturi la activ, în timp ce Dan Floroiu sărise cu paraşuta de peste 100 de ori. Profilul de Facebook al managerului ieşean arată că acesta avea o adevărată pasiune pentru saltul cu paraşuta, majoritatea imaginilor postate fiind din timpul săriturilor. „Dumnezeu să te miluiască, Dane! Ai plutit şi acum ţi-ai luat zborul, ai fost un om minunat şi ai lăsat o părticică din tine în inimile tuturor celor care te-au cunoscut!”, i-a scris o prietenă pe profilul personal. Alte zeci de prieteni au transmis condoleanţe familiei lui Dan Floroiu, soţia şi cei trei copii, mulţi din aceştia nevrând să creadă că vestea tragicului accident este adevărată.

 
Firma de IT în cifre
 
Profesional, Dan Floroiu era manager al firmei ieşene IT BlueNote Communications, al cărei co-fondator a fost în 2003. Numele firmei provine de la un local francez cu tradiţie în care se ascultă muzică braziliană şi în care fondatorii firmei au fost oaspeţi odată. La început, Dan Floroiu avea doar 6% din acţiuni, însă în cei peste 12 ani de activitate şi-a pus amprenta în dezvoltarea firmei, iar în vara acestui an, în urma unei cesiuni de acţiuni, a ajuns acţionar majoritar al firmei, cu un procent de 53%. Din primul an de funcţionare, firma cu o gamă foarte variată de produse în industria IT a terminat fiecare exerciţiu financiar cu profit, cifra de afaceri oscilând, de obicei, între 2 şi cinci milioane lei. Anul trecut, societatea ieşeană a avut o cifră de afaceri de 3,2 milioane lei şi profit de 53.000 lei cu 11 angajaţi, valoarea datoriilor fiind de 815.000 lei. Potrivit unui Monitor Oficial publicat săptămâna trecută, firma ieşeană face parte din membrii fondatori ai Grupului de Interes Economic Proiectant General al Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor. Ieri, niciunul din membrii boardului de conducere a firmei nu era la sediu, un angajat comunicându-ne că societatea va reveni cu un mesaj oficial referitor la accident. „Stimaţi colaboratori, în această zi neagră trebuie să ne pregătim să ne luăm rămas bun de la un om pe care oricare dintre noi l-ar defini ca VIU. Dl. Floroiu ne-a părăsit în mod fulgerător. Lasă în urmă multe amintiri şi o stare de bine, de umor, de echilibru, de viaţă. Ne vom lua rămas bun miercuri, 21.10.2015, la ora 12, la Cimitirul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Galata, dar va rămâne mereu printre noi cu zâmbetul, glumele şi vivacitatea lui. Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în pace!”, a fost mesajul postat ieri după amiază pe site-ul societăţii. 
 
 
 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri