anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Povestea lui Romeo şi Julieta

GALERIE
Patratel LUNI, 26 februarie 2018 - 1Patratel LUNI, 26 februarie 2018 - 2
 • Patratel LUNI, 26 februarie 2018 - 1
 • Patratel LUNI, 26 februarie 2018 - 2
- +

* E frig; avantaj Dragobete, că are cojoc gros şi cuşmă, spre deosebire de Cupidon, reprezentat ca un copilaş cu arc şi aripioare, dar cu cucul gol. Ambele sărbători ale iubirii vor fi urmate la foc automat de 1 şi 8 Martie, aşadar perioada de dragoste românească se află pe la jumătate sau, cum zic unii, "în toi". Despre dragoste şi toi, în cele ce urmează:

* Romeo Pămpălău e tânăr angajat la stat, freacă menta într-un birou plin de hârtii şi acte în cinci exemplare şi s-a îndrăgostit de colega sa Julieta Momâie, de la serviciul de contabilitate. N-a avut curajul să-i mărturisească sentimentul: când deschidea uşa de la biroul fetei se fâstâcea şi nu găsea nimic mai bun de spus decât "Am venit să vă rog să-mi daţi situaţia pe luna în curs" sau aşa ceva...

* Doi colegi de bere, experimentaţi, l-au sfătuit; aburii consumaţiei s-au împreunat cu aburii iubirii şi i-au dat flăcăului puteri: în aceeaşi seară a putut fi văzut lângă blocul în care locuieşte Julieta, cu părinţii şi bunica Mamaie. Romeo avea chitară şi a pierdut o oră încercând s-o ţină într-un fel sau altul; n-a izbutit să cânte, fiind total afon, dar a remarcat că, dacă o loveşte cu palma, scoate sunete nostime, ca un fel de tobă.

* Tânărul îndrăgostit a început să tragă în chitară ca un canibal de pe o insulă, care anunţă vânătorii tribului că a văzut un explorator durduliu. În paralel, a început şi să zbiere; puţinii locatari care încă nu dormeau au înţeles câteva cuvinte, gen Julieta, contabilitate, toate, amor, formular, visător, capsator etc. Vocea semăna cu scârţâitul polistirenului ud frecat de un geam; locatarii trecuseră, în toamnă, printr-o operaţiune nu prea plăcută, izolarea termică a imobilului, după care toţi au rămas cu amintiri nu prea plăcute legate de polistiren, de scârţâială, de biluţele albe care invadaseră tot cartierul, purtate de vânt, şi de meşterii care, de pe schele, se uitau pe geam în băile oamenilor, când făceau duş sau altele.

* Pentru prima dată, în sânul asociaţiei s-a realizat consensul: toţi, ca un singur om, au început să arunce în trubadurul îndrăgostit cu ce au avut mai la îndemână, de la abajururi, acarieni, accesorii, adjective şi alambice, până la zale, zacuscă, zahăr, zulufi şi zurgălăi. Tânărul îndrăgostit Romeo a scos din husa chitarei o geantă mare, în care a înghesuit toate cele zvârlite de locatari, şi a plecat, trăgând după el povara; a doua zi le-a vândut la talcioc şi a fost mulţumit. De atunci, a renunţat la iubirea pentru Julieta şi s-a apucat de cântat pe la blocuri; cică afacerea îi merge bine!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.