anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Povestea porcului din pachet

GALERIE
Patratel LUNI, 30 decembrie 2019 - 1Patratel LUNI, 30 decembrie 2019 - 2
 • Patratel LUNI, 30 decembrie 2019 - 1
 • Patratel LUNI, 30 decembrie 2019 - 2
- +

* A fost Ajunul, a fost Crăciunul, au fost zilele de după Crăciun, au fost bradul de Crăciun, cadourile de sub el şi cheful de lângă el, au fost colindători, SMS-uri "Fie ca Lumina...", au fost de toate. Şi porc a fost: unii au tăiat, alţii au cumpărat, iar mulţi au primit de la locul de muncă, în cadrul operaţiunii "Cârnaţi pentru angajaţi" - unde a fost cazul. Unde nu, că treaba merge prost, salariaţii au fost puşi să aducă înapoi resturile de anul trecut: oase, pieliţe de cârnat, sfori din mezel. Oamenii nu sunt toţi la fel, unii primesc produse din porc, alţii bani de porc, alţii porc şi bani de porc, iar alţii, mult mai numeroşi, primesc călduroase urări de sănătate şi prosperitate...

* Cum rezultatele n-au fost pe măsura aşteptărilor, nenumăraţi salariaţi de la diverse direcţii şi agenţii ale statului au primit, în loc de carne de porc, plicuri. Ei s-au bucurat de pleaşcă până când le-au deschis şi au găsit în ele nu bani sau bonuri de masă, ci felicitări de Sărbători (într-unele cazuri, rămase de la Paşti, cu iepuraşi şi ouă).

* Cum cea mai ieftină este carnea de porc viu, mulţi manageri au adus porci întregi, unul la fiecare 25 de angajaţi, care se află şi acum închişi în sălile de consiliu, unde fac murdărie, şi sunt hrăniţi cu pufuleţi şi covrigei de fetele de la contabilitate. Ei n-au putut fi tranşaţi şi pârliţi în birouri, că s-ar fi activat senzorii de fum.

* Alţi şefi au cerut să se pregătească pentru angajaţi sacoşe cu câte trei kilograme de ceafă şi două de muşchi de porc viu, patru metri de maţe de porc viu pentru cârnaţi şi câte un kilogram de mezel de porc viu; aceiaşi s-au interesat şi dacă există pe piaţă vin viu, mult mai ieftin.

* Au fost şi manageri care au preferat să dea salariaţilor plicuri cu bani, pe care scria "Primă porc", iar unii beneficiari au ajuns acasă dimineaţa, ebrietaţi exact ca porcii; soţiile lor sunt de părere că mai bine s-ar fi scris pe plicuri "Primă cui", "Primă cleşte", "Primă lemn", "Primă rangă" sau "Primă maimuţă". În fine, dată fiind data de astăzi, nu putem face altceva decât să vă urăm "La mulţi ani!".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.