anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Povestea ţiganilor care au furat două genţi burduşite cu bani. Lovituri în serie în tot judeţul

GALERIE
furt bani batrani
 • furt bani batrani
- +

Una era cu 44.000 de euro, iar cealaltă avea 110.000 de lei. Grupul celor şase hoţi escrocase doi bătrâni din Moţca. Bandiţii schimbau des maşinile. Sunt suspecţi în zeci de furturi. Căpetenia hoţilor a ascuns numai pentru el 44.000 de euro. Deşi a fost capturat de poliţie, nu a spus încă unde sunt banii

Şase ţigani din Moţca, care dăduseră lovitura vieţii lor în materie de escrocherii, au fost prinşi zilele trecute de către poliţiştii ieşeni, după o anchetă “maraton”. Săptămâna trecută, cei şase au reuşit să fure din casa unor pensionari , de 82 şi 74 de ani, din comuna Alexandru Ioan Cuza, o geantă cu 44.000 de euro şi 110.000 lei. Anchetatorii cred că ţiganii ar putea fi autorii a zeci de escrocherii în dosare rămase, până zilele acestea, cu autori neidentificaţi. Capul reţelei este Ovidiu Nunucă, poreclit „Stângă“ de către „conaţionalii“ din Moţca. Acesta şi cu alţii din grup sunt suspecţi în zeci de furturi, realizate în mediul rural, în mai multe judeţe: Iaşi, Suceava, Vaslui, Botoşani, Neamţ. Ei schimbau săptămânal maşinile cu care se deplasau prin localităţile rurale, în căutare de vârstnici cu bani puşi deoparte. Dacă pensionarii abordaţi aveau bani, însă nu reuşeau să îi fure ziua, se în­torceau şi intrau în casele oamenilor pe timpul nopţii. Metoda „brevetată“ de ei este simplă: întrebau oamenii din sate dacă ştiu pe cineva care vinde cartofi, vin, fasole, sau ouă. Apoi mergeau la persoanele respective şi le băteau la poartă: unul dintre ţigani ţinea de vorbă gazda la poartă, iar ceilalţi intrau în casă prin spate şi cotrobăiau.

Citeste si: Bărbaţii care au prădat săptămâna trecută o femeie au fost prinşi. Nu vor să spună unde sunt banii

Ca să vă faceţi o idee despre cei şase indivizi, liderul grupării, Ovidiu Nunucă, a fost eliberat din arestul preventiv Vaslui în luna decembrie 2017, unde fusese reţinut pentru două infracţiuni de furt calificat. De asemenea, acesta fusese eliberat condiţionat din Penitenciarul Iaşi, în iulie 2016, unde a executat numai o parte din pedeapsa de trei ani şi cinci luni de închisoare pentru infracţiunea de furt. De asemenea, în 2011, acesta a executat o parte din condamnarea de un an, de către o instanţă din Moineşti. Anul următor, Judecătoria Roman l-a condamnat pe Nunucă la trei ani de închisoare pentru furt calificat: în aprilie 2011 a reuşit să înşele o pensionară de suma de 5.400 lei. De asemenea, cercetaţi pentru furturi şi escrocherii sunt şi ceilalţi membrii ai găştii, care au reuşit zilele trecute să fure cei 44.000 de euro şi 110.000 lei de la vârstnicii din comuna Al. Ioan Cuza. Aceştia sunt Claudiu Nunucă, zis şi „Gă­situ“, Neculai Măgureanu, zis şi „Badea“, Cristian Petrea, care a fost prins zilele trecute la Vama Borş când voia să „şteargă“ din ţară, Ionuţ Bostan, şi Mihai Stoica. Acesta încă nu a fost prins de către poliţişti şi este căutat intens prin Moţca, unde anchetatorii bănuiesc că se ascunde. O parte dintre aceştia au fost prinşi într-o localitate din Suceava, într-un Audi A6. „Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, împreună cu cei de la Poliţia Municipiului Paşcani, au identificat şi adus la cercetări cinci bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie ca­lificată. Patru dintre aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Bărbaţii, cu vârste între 22 şi 37 de ani, au fost depistaţi într-un autoturism, pe raza judeţului Suceava“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Bătrânul de 90 de ani s-a agăţat de portiera maşinii hoţilor

Ultima escrocherie a grupului condus de către Ovidiu Nunucă a avut loc pe 9 februarie, atunci când hoţilor le-a ajuns la urechi un zvon că familia unor localnici din localitatea Al. Ioan Cuza, are bani mulţi puşi deoparte. Banii fuseseră trimişi în ţară de către nepoţi, cu care urmau să îşi achiziţioneze un apartament în Iaşi. Grupul de hoţi se deplasa cu un autoturism de lux, un Audi A6. Trei dintre ei au ciocănit la poarta familiei unde locuia un bătrân de 82 de ani, soţia de 74 de ani şi fiica acesteia de 52. Hoţii i-au întrebat pe aceştia dacă au vin, cartofi, sau fasole, de vânzare. Bărbatul de 82 de ani ar fi spus că are vin şi cartofi şi a mers în casă să le aducă. În acelaşi timp, unul dintre hoţi a scos o bancnotă de 500 de lei, pentru a plăti produsele, iar bătrânul a mers în casă ca să aducă restul. Acesta nu ştia că Ovidiu Nunucă a înconjurat casa, a sărit gardul şi a intrat în casă ca să vadă unde îşi ţine banii pensionarul. După ce a ieşit pensionarul din casă şi mergea spre poartă pentru a înmâna ţiganilor restul de bani, Nunucă a intrat în casă şi a cotrobăit. Acesta a avut surpriza să constate că în camera respectivă era o geantă cu euro, şi încă una cu lei. Nunucă a ieşit din casă, iar când să sară gardul, a fost surprins de către proprie­tarul casei. Nunucă a fugit la maşină, cu bărbatul înşelat pe urmele sale. „Înainte de escaladarea gardului, unul dintre bărbaţi ar fi fost prins de către persoana vătămată, însă s-ar fi smucit din prinsoarea acesteia. Totodată, persoana vătămată s-ar fi deplasat la portiera din partea dreaptă a autoturismului în care au urcat persoanele, şi a reuşit să o deschidă, însă şoferul a demarat şi a târât persoana vătămată pe o distanţă de doi metri, fără ca aceasta să cadă la pământ“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Liderul bandei a ascuns numai pentru el o geantă cu bani

După ce au reuşit să scape de bătrâni, Nunucă s-a lăcomit: a împărţit cei 110.000 lei în mod egal, iar de cei 44.000 de euro nu a suflat o vorbă nimănui. Acesta i-a ţinut numai pentru el şi i-a ascuns. Ieri, anchetatorii nu au reuşit să-l facă pe acesta să vorbească despre locul unde a ascuns banii. De altfel, lui Nunucă „îi poartă sâmbetele“ şi prietenii lui din gaşcă deoarece, la câteva zile după „atacul“ pensionarilor din Al. I. Cuza, au aflat din presă că în afară de cei 110.000 lei a mai fost şi o geantă cu 44.000 de euro. Aceştia au fost nedumeriţi, însă Nunucă i-a liniştit repede, spunându-le că este o minciună. Cei şase recurgeau la diferite şiretlicuri pentru a nu fi recunoscuţi. Nu îşi spuneau pe nume în prezenţa victimelor, şi îşi lăsau maşina căt mai departe de locuinţele victimelor, pentru ca aceştia să nu memoreze numerele de înmatriculare ale maşinii cu care veniseră. De asemena, aceştia schimbau maşina săptămânal. De exemplu, zilele trecute, când au fost prinşi în Suceava, circulau cu un Audi A6, break, altul decât folosit în furtul de la Al.I. Cuza. De asemenea, dacă nu reuşeau să se strecoare în casele oamenilor în timp ce îi ţineau de vorbă la poartă, şi erau siguri că victimele au bani puşi deoparte, memorau casa şi locul, apoi se întorceau pe timpul nopţii. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.