Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Povestea unui BMW X5 second hand, cumpărat cu 27.000 de euro, care a ajuns virală în România

GALERIE
bmw-x-5-640x400
  • bmw-x-5-640x400
- +

O femeie din Bucureşti, România a cumpărat un BMW X5 fabricat în 2011 şi a regretat instant alegerea făcută. Conform Stirileprotv.ro, imediat după achiziţia făcută, problemele tehnice cu autovehiculul au început să iasă la iveală.

S-a descoperit că maşina a suferit mai multe accidente, şi, ca situaţia să se înrăutăţească şi mai mult, vehiculul avea şi kilometrajul dat înapoi. Raportul carVertical a arătat ca în luna octombrie 2013 kilometrajul de la bordul maşinii era 114.127 kilometri, urmând ca peste numai 4 luni acesta să scadă cu aproximativ 60.000 de kilometri, mărind astfel fraudulos valoarea SUV-ului.

Aşa cum Matas Buzelis, purtătorul de cuvânt al carVertical a subliniat, toate aceste experienţe neplăcute ar fi putut fi evitate dacă noul cumpărător era în temă cu istoricului acestui BMW X5.

“Nu are importanţă dacă maşina pare un chilipir sau nu la prima vedere. Cu un singur raport carVertical, toate aceste bile negre al vehiculului ar fi ieşit în evidenţă. Sfătuim continuu cumpărătorii de maşini la mâna a doua să analizeze amănunţit fiecare vehicul pe care vor să îl achiziţioneze”, spune Dl. Buzelis.

Experţii din domeniul automobilelor au subliniat că fraudele legate de kilometri sunt cu 20% mai întâlnite în România comparativ cu celelalte state europene. Mai mult decât atât, una din două maşini second-hand din România verificată cu ajutorul carVertical a suferit daune, acestea însumând un procent de 55,5% din vehiculele verificate pe platformă.

Purtătorul de cuvânt al carVertical aminteşte 3 paşi esenţiali pentru ca experienţa achiziţionării unui vehicul la mâna a doua să fie excelentă. “Primul lucru trebuie să fie clar verificarea istoricului. Dacă în urma verificării nu există semne de întrebare cu privire la eventuale daune sau incidente, atunci este recomandat să vă întâlniţi fizic cu vânzătorul şi să vizualizaţi şi conduceţi maşina. Este foarte important să daţi radioul mai încet şi să fiţi ochi şi urechi la eventualele sunete scoase de vehicul în timpul test drive-ului”.

“Ultimul lucru de făcut înainte de perfectarea tranzacţiei, ar trebui fie realizarea unei diagnoze la un service autorizat. Aceşti 3 paşi sunt cruciali în evitarea unor eventuale reparaţii costisitoare după cumpărare “, precizează Matas Buzelis.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri