Poveştile preferate ale jurnaliştilor ieşeni, oferite în dar pentru 100 de copii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

Responsabilitate sociala suplimentul Iasul in afaceri

Poveştile preferate ale jurnaliştilor ieşeni, oferite în dar pentru 100 de copii

GALERIE
poza-86poza-43poza-88poza-23poza-46
 • poza-86
 • poza-43
 • poza-88
 • poza-23
 • poza-46
- +

Sâmbătă, 3 decembrie 2016, AVISSO, alături de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi – filiala şi Centrul „Sf. Mahramă“ din Iaşi au adus zâmbete pe chipul copiilor veniţi din centrele de plasament sau alte familii vulnerabile din oraşul Iaşi prin intermediul evenimentului „Povestea lui Moş Nicolae”.


Pentru câteva ore, aproape 100 de copii s-au bucurat de magia poveştilor de iarnă spuse cu multă căldură de jurnaliştii ieşeni Violeta Cincu (Radio HIT), Andreea Ignat (VIVA FM), Irina Gociman (Iaşi TV Life), Raluca Daria Diaconiuc (Radio România Iaşi) şi Adina Suhan (TELE M). Bucuria a fost întregită de elevii de la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, care au sprijinit acţiunea prin colectarea de daruri, dar şi pregătirea unui scurt spectacol de colinde. Toţi copiii prezenţi au primit cadouri de Moş Nicolae constând în cărţi de poveşti, rechizite, jucării, dulciuri şi bomboane. Copiii din cen­­trele de plasament au primit, pe lângă acestea, şi câte o pereche de ghete de iarnă.

„«Povestea lui Moş Nicolae» continuă, de fapt, ceea ce am început în vara acestui an prin «Ziua Prieteniei», atunci când ne-am jucat în parcul Copou cu peste 50 de copii. Acum vom lărgi cercul prieteniei şi vom aduce alături de noi şi copii provenind din familii vulnerabile din Iaşi. Ca societate avem o mare responsabilitate faţă de toţi aceşti copii, pentru că ei vor creşte şi le va fi foarte greu să se integreze, să obţină un loc de muncă şi să performeze ca adulţi, dacă nu beneficiază de un start bun în viaţă”, a declarat Mirabela Miron, preşedinte AVISSO.


Nevoile sociale ale comunităţii trebuie susţinute

 

 „În continuare, în centrele de plasament, este nevoie de sprijin material şi de donaţii. {i aici nu ne referim la dulciurile pe care le primesc în mod frecvent de sărbători, ci la intervenţii care să rezolve nevoi concrete şi urgente. «Povestea lui Moş Nicolae» a fost un bun prilej pentru a apropia copiii de lectură. Cu sprijinul Editurii A­DE­NIUM, care ne-a oferit cărţi pen­tru fiecare dintre copiii prezenţi, am reuşit să-i aducem cât mai aproape de fascinanta lume a poveştilor”, a declarat Mihaiela Cruşitu, Director Executiv CECCAR – filiala Iaşi.

Scopul evenimentului „Povestea lui Moş Nicolae” a fost de a rea­du­ce în atenţia oamenilor nevoia de a investi în proiecte sociale şi de a susţine activ nevoile sociale ale comunităţii în care locuim. Cu sprijinul formatorilor de opinie şi al jurnaliştilor, organizatorii au reuşit să ofere copiilor din centrele de plasamant bucuria sărbătorilor de iarnă atât prin cadouri, cât şi prin poveşti frumoase şi am crescut nivelul de toleranţă şi acceptare din partea comunităţii locale cu privire la situaţia copiilor proveniţi din centrele de plasament sau din familii defavorizate. Totodată, activitatea a a­vut un impact benefic în viaţa copiilor, contribuind la dezvoltarea lor personală, creşterea în­crederii în sine şi a abilităţilor de relaţionare cu cei din jur.

Felicit compania AVISSO pentru iniţiativa avută. Dincolo de cadourile oferite, şi cu această ocazie mulţumesc tuturor ieşenilor care au contribuit la campanie. Cel mai minunat lucru este faptul că am adus împreună copiii şi adulţii din diferite cercuri ale societăţii. Deschiderea Părintelui Gheorghe Mihăilă ne-a arătat ca Biserica poate fi şi caldă, şi plină de zâmbetele copiilor. Vă vine sau nu să credeţi, există copii care nu au auzit de celebrul Harry Potter şi nu au înălţat niciodată un balon”, ne spune Violeta Cincu, director executiv al Radio HIT, povestitor în cadrul evenimentului.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.