Poza cu biletul găsit de un motociclist a devenit virală.”Limba română a intrat în stop cardio-respirator”.
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 27.01.2021

Poza cu biletul găsit de un motociclist a devenit virală.”Limba română a intrat în stop cardio-respirator”.

GALERIE
motociclist
  • motociclist
- +

Un motociclist a fost mustrat de o doamnă care este “certată” cu limba română… Bărbatului i-a luat ceva timp ca să descifreze mesajul din biletul pe care aceasta i l-a lăsat pe autovehicu. Amuzat, dar și revoltat de situație, el a făcut o fotografie și a publicat-o pe rețelele de socializare. La scurt timp de la postare, imaginea a devenit virală, iar printre numeroasele reacții ale internauților se numără și următoarea:  “112, să vină salvarea cu defibrilator, limba română a intrat în stop cardio-respirator”.

Proprietarul unei motociclete, bilet primit de la o doamnă care este “certată” cu limba română, potrivit cancan.ro.

După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, biletul pe care motociclistul îl ținea în mână când a imortalizat momentul este plin de greșeli de scriere. Fotografia a fost distribuită și pe pagina de Facebook  “Polițiștii au umor”, unde a stârnit numeroase discuții. Așa cum era de așteptat, internauții s-au împărțit în două tabare: în timp ce unii se amuzau de lipsa de cultură a femeii care a scris biletul, alții le-au atras atenția că ar putea fi scris de o persoană în etate care nu are prea multă școală… la fel ca mulți dintre bunicii din zilele noastre.Asta a rupt limba română în două”, “Postare de rahat. Mă uit la comentatori și constat că majoritatea sunt tineri. Domnilor și doamnelor, ia rugați-i pe bunicii voștri (dacă mai trăiesc) să scrie același text și vedeți ce iese. S-ar putea să aveți unele surprize”, “Exprimarea ca exprimarea. Dar ăla cu mâner roz e un topor?”, “Bunul simț din formularea biletului nu-l au mulți dintre cei care scriu corect”, “112, să vină salvarea cu defibrilator, limba română a intrat în stop cardio-respirator. Dacă nu vă grăbiți, «cem» poliția”,“Să curgă râul miștourilor cioburilor agramate!” și “Ați văzut repede toate greșelile gramaticale, dar că a scris : «Vă rog», lucru pe care mulți nu îl cunosc, nu a văzut nimeni…” sunt șapte dintre mesajele strânse de postarea de mai jos

Sursa foto: Facebook  & pixabay.com/ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Summitul democraţiilor

Lucian DÎRDALA

Summitul democraţiilor

Mai ales dacă summitul democraţiilor va prefaţa forme durabile de cooperare, singura modalitate de evitare a cacofoniei va fi aceea ca Washingtonul să recurgă la metode mai vechi şi mai puţin ortodoxe de obţinere a consensului, cum ar fi plăţile colaterale şi exprimările mai răstite.

Filmuletul zilei

opinii

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

Conferinţa

Radu PĂRPĂUȚĂ

Conferinţa

Conferinţa se poate intitula cam aşa: Protuberanţele adâncurilor la clasicii moderni sau De la parabolicul inteligenţei prezumţioase la trăirea abisalului echivoc (jur că titlul e autentic). Cred că nu ar fi de lepădat nici Influenţa stâlpilor de telegraf asupra ciclului menstrual la raţe sau, şi mai bine, Influenţa paralelismului şinelor de cale ferată asupra ciclului menstrual la ciorile de pe traverse.

Felicia Donceanu

Alex VASILIU

Felicia Donceanu

Prezenţa sporadică a muzicii academice româneşti în repertoriile filarmonicilor şi teatrelor lirice din ţară este, din 1990 până acum, o realitate. Câte o aniversare sau comemorare, o întâmplare, prezenţa rară a unui compozitor la pupitrul orchestrei simfonice din ţară pentru a oferi publicului o lucrare proprie (Sabin Păutza) mai aduc aminte publicului că în România există o cultură muzicală de excepţională valoare. Un nume care ar merita cu prisosinţă să fie mai bine cunoscut este al Feliciei Donceanu.

pulspulspuls

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Gata, încă una şi mă duc, vorba reclamei: azi am zis să închidem în sfârşit subiectul spumos al banalului chişleac de pe augusta persoană e lui Peni Hill, vorba unui amic, dar nu înainte de a vă mai spune una mică, prin ricoşeu, despre acest tratament lactat în zi festivă. 

Caricatura zilei

Ivermectină

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.