Poza cu biletul găsit de un motociclist a devenit virală.”Limba română a intrat în stop cardio-respirator”.
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Poza cu biletul găsit de un motociclist a devenit virală.”Limba română a intrat în stop cardio-respirator”.

GALERIE
motociclist
  • motociclist
- +

Un motociclist a fost mustrat de o doamnă care este “certată” cu limba română… Bărbatului i-a luat ceva timp ca să descifreze mesajul din biletul pe care aceasta i l-a lăsat pe autovehicu. Amuzat, dar și revoltat de situație, el a făcut o fotografie și a publicat-o pe rețelele de socializare. La scurt timp de la postare, imaginea a devenit virală, iar printre numeroasele reacții ale internauților se numără și următoarea:  “112, să vină salvarea cu defibrilator, limba română a intrat în stop cardio-respirator”.

Proprietarul unei motociclete, bilet primit de la o doamnă care este “certată” cu limba română, potrivit cancan.ro.

După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, biletul pe care motociclistul îl ținea în mână când a imortalizat momentul este plin de greșeli de scriere. Fotografia a fost distribuită și pe pagina de Facebook  “Polițiștii au umor”, unde a stârnit numeroase discuții. Așa cum era de așteptat, internauții s-au împărțit în două tabare: în timp ce unii se amuzau de lipsa de cultură a femeii care a scris biletul, alții le-au atras atenția că ar putea fi scris de o persoană în etate care nu are prea multă școală… la fel ca mulți dintre bunicii din zilele noastre.Asta a rupt limba română în două”, “Postare de rahat. Mă uit la comentatori și constat că majoritatea sunt tineri. Domnilor și doamnelor, ia rugați-i pe bunicii voștri (dacă mai trăiesc) să scrie același text și vedeți ce iese. S-ar putea să aveți unele surprize”, “Exprimarea ca exprimarea. Dar ăla cu mâner roz e un topor?”, “Bunul simț din formularea biletului nu-l au mulți dintre cei care scriu corect”, “112, să vină salvarea cu defibrilator, limba română a intrat în stop cardio-respirator. Dacă nu vă grăbiți, «cem» poliția”,“Să curgă râul miștourilor cioburilor agramate!” și “Ați văzut repede toate greșelile gramaticale, dar că a scris : «Vă rog», lucru pe care mulți nu îl cunosc, nu a văzut nimeni…” sunt șapte dintre mesajele strânse de postarea de mai jos

Sursa foto: Facebook  & pixabay.com/ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Cosmin PAȘCA

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Pentru USRPLUS, funcţia de viceprimar nu ar trebui să însemne o miză dacă partidul îşi va asuma, aşa cum a promis, rolul de filtru decizional în CL. Din contră, promovarea unui om de-a dreapta primarului va echivala în ochii ieşenilor cu o suspiciune rezonabilă de non-combat, indiferent care va fi realitatea votului în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Griji

Codrin Liviu CUȚITARU

Griji

„Nu mă pot opri din acţiune. Chiar şi atunci când, fizic, mă prăbuşesc, ca acum bunăoară, rămân în mişcare şi hălăduiesc fără ţintă, întrucât creierul meu îşi menţine fierberea în oala sub presiune a grijilor celor mai absurde... Am fost dintotdeauna o natură agitată, probabil şi din cauza unei oarecari predestinări.”

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

Bogdan ILIESCU

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

„In Bach, Beethoven and Wagner we admire principally the depth and energy of the human mind; in Mozart, the divine instinct.”/ „La Bach, Beethoven şi Wagner admirăm în principal profunzimea şi energia minţii umane; la Mozart, instinctul divin.” (Edvard Grieg)

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

pulspulspuls

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

Pentru că începuserăm ieri să vorbim, şi n-am mai apucat să intrăm în chestiune, de aranjamentele pe care le pregăteşte premarele pentru a justifica negocierile cu PSD în a pune un vice de la acest partid, şi asta zice-se pentru a putea satisface în continuare camarila băieţilor de la cumătrie care nu mai are răbdare să stea şi să aştepte cu PUZ-urile gata tocmite, haideţi să vă oferim pe azi câteva ghidaje din teren, ca să nu mai dea unii cu oiştea-n gard pe tema asta, cum am văzut deja pe ici, pe colo! 

Caricatura zilei

Dosarul Skoda

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.