Practica din timpul studenţiei ar putea fi recunoscută ca experienţă profesională
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Practica din timpul studenţiei ar putea fi recunoscută ca experienţă profesională

GALERIE
practica
  • practica
- +

Perioadele de practică şi de voluntariat ale studenţilor, din timpul facultăţii, vor fi recunoscute ca experienţă profesională, potrivit unui proiect de lege care va fi depus de deputatul PSD Mihai Sturzu, acesta susţinând că absolvenţii îşi vor putea găsi un loc de muncă mai uşor.

Deputatul PSD Mihai Sturzu a declarat, vineri, la Târgu Mureş, unde a participat la o audiere publică, că este în curs de elaborare un proiect de lege care propune ca perioadele de practică şi de voluntariat ale studenţilor, din timpul facultăţii, să fie recunoscute drept experienţă profesională.

"Profit de această scurtă vizită la Târgu Mureş ca să dau o veste bună, sper, pentru toţi studenţii din România. Sper ca după Paşte să depunem un proiect legislativ prin care perioadele de practică şi de voluntariat ale studenţilor, din timpul facultăţii, să fie considerate experienţă profesională. Astfel încât, la absolvirea facultăţii, studenţii să nu se mai afle în situaţia foarte delicată în care-şi caută un serviciu şi angajatorul le cere deja experienţă, pentru că nu ai cum să ai experienţă de muncă, alta, la finalul absolvirii studiilor, decât cea din timpul facultăţii", a declarat Mihai Sturzu.

Deputatul a adăugat că îşi doreşte ca proiectul legislativ, la care lucrează împreună cu mai mulţi deputaţi tineri, să fie depus în mai sau iunie, astfel ca la începutul anului universitar 2013-2014 studenţii să beneficieze deja de această lege.

"Sperăm să grăbim procedura de trecere a acestei legi prin comisiile de educaţie, juridică, să trecem repede cu ea, astfel studenţii care încep anul universitar 2013-2014 să beneficieze de această lege. Eu cred că ar ajuta foarte mult”, a spus Sturzu.

Potrivit acestuia, experienţa pe care un tânăr o dobândeşte ca voluntar sau în perioada de practică este foarte importantă profesional, iar în unele ţările acest sistem a dus la legături foarte strânse între universităţi şi marile companii.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.