anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

Practica împletită cu teoria, cunoaştere şi oameni bine pregătiţi: “Şcoala de vară a+”, ediţia a VIII-a

GALERIE
Antibiotice
 • Antibiotice
- +

Program de tradiţie al companiei Antibiotice, „Şcoala de vară a+" editia a VIII-a s-a desfăşurat în perioada 13 iulie - 03 august 2017. Timp de trei săptămâni, specialişti din cadrul companiei cu o vastă experienţă în domenii specifice, au susţinut cursuri gratuite pentru studenţi din ultimul an, masteranzi şi absolvenţi ai facultăţilor de Farmacie, Chimie, Biologie şi Inginerie Chimică. 

Nevoia de personal specializat în domenii cheie a industriei farmaceutice precum şi faptul că programele de învăţământ a universităţilor de profil din România nu sunt  actualizate cu nevoile industriei farmaceutice, unde cerinţele specifice sunt extrem de ridicate, a determinat, în cadrul companiei Antibiotice, regândirea politicii de recrutare şi pregatire a personalului necesar începând cu mult timp înainte de angajarea efectivă, chiar de pe băncile universităţilor. “Existenţa „Scolii de vara a+|” constituie pentru noi, absolvenţii debutanţi, o şansă, o experienţă unică de a ne lărgi orizontul cunoaşterii în domeniul farmaceutic, de a ne începe „călătoria” spre căutarea identităţii şi împlinirii profesionale cu sfaturile şi experienţa unor specialişti dedicaţi, reprezentând pentru noi un exemplu de „aşa da”, demn de urmat”. Sunt convinsă că oriunde voi ajunge să lucrez îmi voi aminti că un anume lucru l-am învăţat la ,,Şcoala de vară a+|”, a declarat Oana Elena Burlacu, masterand la Universitatea “Al.I.Cuza” Iaşi, Facultatea de Biologie, specializarea Biotehnologii microbiene şi celulare.

Cei 30 de studenţi şi absolvenţi selectaţi pentru această ediţie a „Şcolii de vară a+" au învăţat practic despre modul în care funcţionează industria farmaceutică şi au înţeles procesul dezvoltării unui medicament generic, de la concept până la alcătuirea dosarului necesar obţinerii autorizaţiei de punere pe piaţă.  „Niciodată nu mi-am imaginat cât de multă muncă există în spatele unui singur medicament, chiar a unei singure pastile şi cât de multe reglementări guvernează această industrie. Aici, am conştientizat că pentru producerea unei singure cutii de medicamente este nevoie de o muncă continuă şi asiduă din partea unei întregi echipe de oameni foarte bine pregătiţi, care lucrează împreună pentru ca acel produs, pus pe piaţă, să îl ajute pe pacient. Un lucru este să ţi se prezinte aceste informaţii teoretic, de către profesori, şi alta este să-i asculţi pe cei implicaţi efectiv în producţie, unde se aplică cele mai noi norme, legi, reguli, unde au parte zi de zi de provocări noi pe care trebuie să le înfrunte, de situaţii noi. Am avut extrem de multe de învăţat de la aceşti oameni şi nu doar pe partea teoretică, ci şi pe partea motivaţională, prin poveştile lor de succes”, ne-a împărtăşit Iulia Andrici, studentă la Universitatea de Medicină şi farmacie „Gr.T.Popa” Iaşi, Facultatea de Farmacie “Şcoala de vară a+” oferă posibilitatea întregirii pregătirii universitare cu o serie de concepte, standarde profesionale şi reglementări specifice industriei farmaceutice, dezvoltarea aptitudinilor şi acumularea de cunoştinţe utile în domeniu. Totodată, reprezintă o oportunitate de împărtăşire a cunostinţelor dobândite de-a lungul anilor de către specialişti ai Antibiotice, celor interesaţi de industria farmaceutică.
 
 ”Cursanţii au avut ocazia sa afle o parte a ”secretelor” din dezvoltarea medicamentelor, să adreseze întrebari şi să li se răspundă la eventuale curiozităţi cu privire la formularea şi tehnologia de fabricaţie a unui medicament. Cunostinţele teoretice dobândite pe parcursul prezentărilor au fost completate de o sesiune practică în cadrul Pilotului de comprimate, unde le-au fost prezentate aparatura şi echipamentele de laborator precum şi procedee şi procese specifice industriei farma”, a declarat farm. Mădălin Postolache, Coordonator Pilot Forme Solide Orale  După încheierea cursurilor, participanţii au susţinut o probă de evaluare ce se constituie ca o preselecţie pentru concursurile viitoare în scopul angajării pe posturi disponibile în cadrul Antibiotice în domenii specifice.
 
“Voi împărtăşi colegilor şi prietenilor experienţa trăită de mine la Şcoala de vară Antibiotice, încurajându-i să participe, deoarece vor avea un plus mare de cunoştinţe faţă de ceilalţi colegi, ceea ce îi va ajuta foarte mult în dezvoltarea lor profesională pe viitor”, a declarat Bolea Luiza-Mihaela, absolventă a Facultăţii de Biologie de la Universitatea “Al.I.Cuza” Iaşi, specializarea Biochimie. “Şcoala de vară a+” reprezintă un program educaţional complex şi consistent iniţiat de compania Antibiotice Iaşi în vara anului 2010, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T Popa”, Universitatea  “Al. Ioan Cuza” şi Universitatea “Gh. Asachi”.
 
Şcoala de vară a+ în cifre (2010 - 2017)

Aproximativ 300 studenţi de la specializările Farmacie, Biologie, Medicină, Chimie, Inginerie chimică au participat la cursurile Şcolii de vară a+|; 38 de studenţi participanţi la acest proiect au fost angajaţi ulterior, în diverse domenii: cercetare, asigurarea şi controlul calităţii, regulatory affairs, studii de bioechivalenţă, producţie. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liviu Dragnea să ne ierţi

Liviu Dragnea să ne ierţi

Dosarele deschise cu greu de procurori împotriva suspecţilor de abuz şi alte infracţiuni se tot înfundă. Unele se închid, mai nimeni nu e vinovat de nimic. După fumul gros de la gazele jandarmilor din 10 august, peste evenimentele din piaţă se aşază ceaţa unei justiţii inerte. Ceaţa persistă şi azi, dar azi ştim deja multe şi lucrurile deja nu mai par ceea ce păreau pe-atunci.

opinii

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

Tehnologie şi muzică (2)

Neculai SEGHEDIN

Tehnologie şi muzică (2)

Chitarele electrice au pătruns în România în anii '50-'60, odată cu muzica rock-and-roll, devenită, apoi, muzica rock. Bineînţeles că limitările ideologice ale vremii nu permiteau o dezvoltare pe scară largă a culturii rock, un curent muzical care era o expresie a libertăţii de exprimare şi care utiliza mijloace de expresie artistică nemaivăzute până atunci. Însă, cu toate barierele de comunicare cu vestul, tinerii din România, în special studenţii, erau la curent, atât cât se putea, cu noile orientări muzicale occidentale. Pe lângă aceste constrângeri, mai apărea o problemă, aceea a instrumentelor muzicale, care presupuneau o tehnologie nouă, aveau costuri ridicate, se procurau greu şi nu se fabricau în ţară.

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

pulspulspuls

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că, graţie unei vigilenţe sporite a unui amic de la presa concurentă din târg, am intrat şi noi în posesia unei fotografii document. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.