Pradă bogată: case jefuite cu căruța. Cei trei hoți, prinși după ce au plasat marfa ca niște ageamii

marți, 09 iulie 2024, 22:59
2 MIN
 Pradă bogată: case jefuite cu căruța. Cei trei hoți, prinși după ce au plasat marfa ca niște ageamii

Trei tineri din Cozmești au plecat la furat cu căruța, încărcând-o cu tot ce le-a căzut în mâini din două gospodării. Prada a fost bogată, dar cei trei au procedat ca ultimii ageamii, plasând o bună parte din „marfă” tot în sat. Unul dintre păgubiți și-a recunoscut ghetele furate în picioarele unei rude ale unuia dintre hoți.

Un prim furt a fost comis de cei trei la începutul anului 2019, când au atacat o casă nelocuită permanent. Proprietarul a constatat inițial că îi lipsesc un generator electric pe benzină și un televizor LG cu diagonala de 100 cm. Ulterior, și-a dat seama că dispăruseră și alte lucruri, respectiv doi saci cu grăunțe de porumb, un bidon cu benzină, o pereche de ghete și o drujbă. Valoarea totală a bunurilor dispărute era de aproximativ 3.900 de lei.

Ancheta a durat aproximativ. Costel C. și-a recunoscut ghetele în picioarele concubinei tatălui unuia dintre hoți și a putut indica poliției un prim suspect. Un localnic fusese ajutat de Paul Țăroaie-Postu la construirea unui șopron. Țăroaie-Postu venise la muncă cu o drujbă identică cu cea furată de la Costel C. Televizorul a fost găsit în satul vecin, Moșna, unde hoții îl vânduseră pe doar 200 de lei.

Pe când polițiștii umblau prin sat pentru a recupera bunurile furate de la Costel C., un alt localnic care stătea în sat doar ocazional a constatat că hoții îi goliseră gospodăria. Dispăruseră două mașini de spălat, un aragaz, două aparate de radio, două topoare, o lopată, două butoaie mari, lenjerie, 10 scânduri și niște sârmă. Paguba totală se ridica la aproximativ 20.000 de lei. Aragazul și o mașină de spălat au fost vândute aceleiași persoane care cumpărase și televizorul, contra sumei de 400 de lei.

Primul reținut a fost Paul Țăroaie-Postu, o mai veche cunoștință a poliției. Acesta și-a indicat și complicii, respectiv frații Ciprian și Mădălin Baltag. Cei trei au fost trimiși în judecată pentru furt calificat, în fața Judecătoriei Răducăneni. Luându-se în considerare și condamnările anterioare, Țăroaie Postu a fost condamnat la un total de 3 ani și 7 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenție. Decizia judecătorilor a fost cu atât mai simplă cu cât tânărul mai comisese trei furturi, chiar în perioada în care era cercetat penal. Cei doi frați au primit pedepse cu suspendare.

Sentința a fost contestată de Țăroaie-Postu, acesta arătând că între timp își găsise un loc de muncă în străinătate și își întemeiase o familie, având și doi copii minori. Apelul a fost însă respins, sentința Judecătoriei Răducăneni rămânând definitivă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii