anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 30.11.2022

Predictii pentru 2017 privind mediul de afaceri si societatea

GALERIE
predictii economice
 • predictii economice
- +

Taxele vor creste, brain drain - migratia tinerilor educati in cautare de locuri de munca specializate - va fi in crestere, notorietatea va fi mai importanta decat competenta iar polarizarea fara precedent va provoca mecanismele sociale si ale societatii civile - iata cateva  predictii pentru 2017. In categoria vesti bune, putem nota stabilitatea fluxului de intrari financiare in Romania, provenind de la romanii aflati in strainatate, in jurul cifrei de 3,2 miliarde EUR si, de asemenea, estimarea ca si in acest an volumele vor fi la acelasi nivel - cu posibile mici variatii, scrie hotnews.ro 

Industriile diverse continua adoptarea de noi tehnologii, de la transferul de bani, unde sunt avute in vedere accelerarea serviciilor pe canalele electronice si diversificarea pe platformele online si mobile pana la productia industriala. 
 
Mobilitatea este, din nou, unul dintre cuvintele cheie ale anului 2017, tendinta care se manifesta de cativa ani deja si atinge cele mai diverse domenii: media, banking, financiar, industrii etc.
 
Se vor produce noi alinieri la legislatia europeana, cum este baza unica de impozitare a profitului – ceea ce va duce la o regandire a politicilor preturilor de transfer ale multinationalelor care opereaza in UE. Se vor inaspri normele de protectie a Datelor Personale.   
 
“Una dintre conditiile de baza a prognozelor reusite este atentia la medii diverse pentru a putea identifica conexiuni, modele si similitudini si pentru a estima impactul. Aici dorim sa contribuim cu Prognosis - Noaptea predictiilor; sa oferim concentrat o baza de schimb de informatii, pentru o intelegere cat mai buna a mediului. Am adaugat in acest an si un ghid pentru imbunatatirea capacitatilor de predictie in afaceri si politici, bazat pe o lucrare care cuprinde 10 ani de studiu asupra metodelor de prognozare”, spune Crenguta Rosu, Managing Partner al DC Communication. 
 
Gabriel Sincu, EY Romania: Nori in segmentul fiscalitatii
 
•    in ciuda avansului spectaculos al economiei din 2016, in 2017 vom avea de-a face cu o crestere a fiscalitatii: fie ca vorbim de cresterea impozitului pe dividende de la 5% la 10% sau chiar la 16%, fie ca vorbim de renuntarea la prognozata reducere de TVA de la 20% la 19%, noul guvern va trebui sa faca ceva pentru a echilibra un buget de stat ce pare a porni anul nou in deriva.
•    Modernizarea administrarii fiscale va bate pasul pe loc si, odata cu plecarea tehnocratilor de la ANAF, inspectorii vor reveni la vechile practici abuzive ce vor da mult de lucru consultantilor si avocatilor de litigii fiscale.
•    La nivel european, masura de adoptare a unei baze unice de calcul a impozitului pe profit va face cativa pasi importanti, in linie cu evolutiile internationale impotriva transferului de profituri in paradisurile fiscale, ceea ce va duce la o regandire a politicilor de preturi de transfer ale multinationalelor operand in UE.
 
Daniela Budurea, Western Union: Romanii plecati continua sa trimita bani acasa, creste fenomenul de brain drain 
 
•    Transferurile transfrontaliere de bani la nivel global vor continua sa creasca moderat, cu un ritm de crestere de o cifra. in cazul Romaniei, remiterile s-au stabilizat in jurul cifrei de 3,2 miliarde EUR si vor ramane in aceasta zona, intr-un interval de +/- 2/3%, fiind influentate de evolutia si impactul Brexitului. Romanii din strainatate continua sa trimita bani in tara, familiilor si celor dragi, chiar daca o fac mai rar pe fondul problemelor economice din tarile de adoptie.
•    Fenomenul noii migratii romanesti va fi in usoara descrestere, continuand trendul ultimilor ani. Principalele destinatii ale migratiei romanesti vor continua sa fie Germania, Marea Britanie si tarile Nordice. Se schimba profilul migrantului roman: tot mai tineri si tot mai multi din segmentul educat, multi vizand posturi de specialisti, bine platite in tarile cu industrii mature si solide. 
•    Ce vom vedea in piata transferurilor de bani:
-    dezvoltare accelerata a serviciilor pe canalele electronice si diversificare a produselor oferite catre zone netraditionale – prin solutii adaptate pentru online, mobil sau chiar platforme sociale
-    continua diversificare a jucatorilor de nisa si intrarea jucatorilor din domenii adiacente (mobile, social media)  – care converg catre piata remiterilor
-    vom asista la inasprirea normelor de Data Protection prin alinierea la legislatia din tarile UE. 
 
Textul integral, pe hotnews.ro
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Upgrade pe flancul estic al NATO

Lucian DÎRDALA

Upgrade pe flancul estic al NATO

Agenda miniştrilor de externe nu se putea limita la situaţia din estul Europei, dată fiind anvergura geopolitică globală a Alianţei. Vom vedea, probabil, un efort de consolidare a unei poziţii unitare faţă de China, principalul competitor strategic al Occidentului.

opinii

Mândru că sunt

Florin CÎNTIC

Mândru că sunt

De Ziua Naţională, pe lângă pocnetele sticlelor de şampanie şi exploziile artificiilor, mai stăruie un zgomot de fond: concertul înfundat al pumnilor bătuţi în piept de compatrioţii care, asemenea popcornului în tigaia încinsă, se înfoaie bombastic, „mândri că sunt români”.

Să nu-i jignim pe ruşi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Să nu-i jignim pe ruşi

Aşa spunea preşedintele Macron cu ceva timp în urmă: Vai, vai, să nu-i jignim pe ruşi!

Muzicieni români în lume

Alex VASILIU

Muzicieni români în lume

Este titlul potrivit unei rubrici săptămânale de ziar, al unei emisiuni radiofonice cu acelaşi ritm de difuzare pentru că, fără intenţia părtinirii Eutherpei faţă de alte muze artistice, în limbajul sonor cult se exprimă pe înţelesul auditorilor de pretutindeni cei mai mulţi autori şi interpreţi români. Aleg numai câteva exemple:

pulspulspuls

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Multă lume îl sună pe amicul nostru Archibald Tănasă ca să pună o vorbă bună în dreptul părintelui Calistrat, căruia după moliftelnic i s-ar mai putea spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”, în engleză „Master of monk’x boxing”, sau „Ninja de la Vlădiceni”, după ce a pocnit şi a trântit la pământ una sau două enoriaşe la intrarea în mănăstirea unde slujea. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.