„Tortul” Guvernului pentru judeţ: cum se împart cele 1,5 miliarde între comune şi oraşe? Și Scânteia și Schitu Duca iau cât Iaşul
Primarii de comune au tras lozul câstigator în repartizarea banilor în cadrul Prog (...)
citeste totsambata, 13.08.2022
Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, şi-a cerut scuze faţă de medicul Voichiţa Halmaghi de la UPU Sibiu, pe care a mustrat-o public pentru faptul că a cerut suplimentarea paturilor destinate pacienţilor COVID-19.
Prefectul a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că regretă reacţia pe care a avut-o. "Încep prin a vă spune că astăzi am avut o discuţie cu doamna doctor Halmaghi faţă de care mi-am cerut scuze pentru reacţia de ieri, a fost o situaţie regretabilă. Totodată, ţin să îi mulţumesc doamnei doctor pentru înţelegerea şi profesionalismul pe care mi le-a arătat (...) Regret atitudinea mea, poziţia pe care am avut-o ieri", a declarat prefectul Mircea Creţu.
Acesta a mai menţionat că judeţul Sibiu se confruntă, într-adevăr, cu o situaţie dificilă, dar pentru rezolvarea problemelor din sistemul sanitar e nevoie de muncă de echipă.
"Eu, în calitate de prefect, nu pot reorganiza singur spitale şi nici nu pot lua decizii într-o instituţie pe care nu o conduc, fiind nevoie de implicarea tuturor oamenilor care pot contribui la îmbunătăţirea situaţiei în care ne aflăm. În şedinţa de astăzi am solicitat tuturor managerilor de spitale propuneri concrete pentru a rezolva situaţia cu care se confruntă personalul medical. Este, fără îndoială, un efort uriaş ceea ce fac medicii zi de zi. Cuvintele sunt prea mici pentru a-i ajuta, în aceste momente. Ei au nevoie de spaţiu, de materiale şi echipamente, de colegi care să îi ajute în realizarea cu succes a actului medical. La nivelul judeţului Sibiu situaţia este dificilă, atât pentru medici şi autorităţi, cât şi pentru cetăţeni. Când spunem că este nevoie de fiecare dintre noi, nu o spun degeaba. În aceste aproape 8 luni de pandemie, am încercat mereu să luăm, la nivel local, cele mai bune decizii şi am încredere că vom avea mai mult sprijin din partea cetăţenilor. Specialiştii ne anunţă că virusul nu va dispărea curând, astfel că va trebui să găsim împreună modalităţi de a convieţui, iar pentru moment de a ieşi din situaţia critică în care cu toţii ne aflăm", a mai spus Creţu.
Prefectul judeţului Sibiu s-a arătat luni, deranjat de apelul făcut, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de medicul Voichiţia Halmaghi de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a SCJU, unde sunt trataţi pacienţi COVID-19 pentru că nu mai sunt locuri la ATI, aceasta cerând mai multe paturi pentru bolnavii infectaţi.
"Dacă îmi permiteţi, aş dori să intervin şi eu un pic. Sunt Voichiţa Halmaghi şi îi ţin locul doctorului Csillag de la Serviciul de Urgenţă", a spus, în timpul şedinţei, medicul urgentist Voichiţa Halmaghi.
Prefectul Mircea Creţu şi-a exprimat imediat speranţa că medicul urgentist nu va pune întrebări. "Ascultaţi-mă, sper că nu ne luaţi şi dumneavoastră la întrebări acum", a replicat prefectul sibian. Medicul care tratează pacienţi COVID-19 în UPU Sibiu a explicat că sunt atât de mulţi pacienţi infectaţi că nu mai încap în paturile existente.
"Nu, nu pun întrebări. Vreau doar să sesizez un anumit aspect. Am ascultat şi vineri datele legate de număr de îmbolnăviri, de ce măsuri s-au luat şi vreau totuşi să sesizez un lucru. La ceea ce se întâmplă acum în Serviciul de Urgenţă, la numărul de prezentări pe care îl avem în Serviciul de Urgenţă, pe partea de COVID, cred că trebuie să ne gândim, nu eu personal, ci cei care pot lua asemenea măsuri, la obţinerea unui număr mult mai mare de paturi pentru internări. Nu avem unde interna pacienţii care au nevoie de internare! Deci, în această perioadă, noi ne ocupăm de pacienţii cu forme grave şi severe, care se prezintă în Urgenţă, care sunt din urmă cu o săptămână pentru că devin gravi şi severi după o săptămână de evoluţie a bolii. Când era vorba de 60-80 de îmbolnăviri pe zi, pe judeţul Sibiu. Actualmente în ultimele zile au fost 100-120. Ieri s-au raportat 150", a arătat medicul Voichiţa Halmaghi. Prefectul Mircea Creţu a asigurat-o pe Voichiţa Halmaghi că marţi, la ora 13,00, într-o şedinţă la Prefectură, poate face propuneri, dar i-a zis şi că "face de minune" judeţul prin ceea ce a spus.
"Nu vă supăraţi, doamna doctor sau director ce sunteţi. Nu vă supăraţi, acest lucru nu ştiu dacă face obiectul întâlnirii noastre. Mâine la ora 13,00 avem întâlnire cu toţi managerii, inclusiv cu Ambulanţa. Veniţi atunci cu propuneri. Pe cuvânt! Ne facem de toată minunea ce spuneţi dumneavoastră acum. Auziţi, doriţi să vă spun şi eu nemulţumirile mele acum şi referitor la Ambulanţă şi la spitale?", a mai spus prefectul sibian.
Medicul urgentist a repetat că doreşte doar mai multe paturi pentru pacienţii COVID. "Nu sunt nemulţumiri. Eu spun că trebuie luat în calcul că trebuie să fie un număr mai mare de paturi", a replicat dr Voichiţa Halmaghi. Prefectul Mircea Creţu i-a reproşat medicului urgentist că a vorbit ca un jurnalist. "Auziţi? Acum faceţi ca şi cum aţi fi de la presă, pe bune. Acum ştiţi pentru prima dată sau e prima zi când vă daţi seama că vă mai trebuie paturi?", a spus prefectul judeţului Sibiu.
SURSA: Agerpres
Cuvinte cheie: + Mircea Cretu, Sibiu, prefect, Halmaghi
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
VIDEO - Două maşini s-au izbit puternic în faţa la Kaufland-ul din Tudor Vladimirescu
Simona Halep o va înfrunta pe Jessica Pegula în semifinale la Toronto
Cât mai câştigă din salariu şefii învăţământului ieşean? Declaraţii de avere actualizate
Ateliere de grădinărit mâine la Universitatea “Cuza”. Înscrierile se pot face online
Carambol provocat cu o alcoolemie de comă: 3,47 la mie. Ce l-a salvat de la o condamnare pe măsură?
Iulian Diaconu, medaliat cu aur la Europenele de haltere Under-17
Boris Johnson se declară ''consternat'' de atacul asupra lui Salman Rushdie
Reprezentant BNR: Preţurile la energie şi combustibili sunt cele care influenţează inflaţia
Atac armat în Muntenegru: Cel puţin 11 persoane au fost ucise
Modulul de intervenţie din România, pregătit să intervină pentru stingerea incendiilor din Franţa
Actriţa Anne Heche, 53 de ani, a murit. Ea a fost implicată într-un cumplit accident auto
Şoferiţa care a accidentat mortal două fete în capitală, condamnată la 4 ani şi 6 luni închisoare
Poliovirusul, detectat în eşantioane de apă uzată din New York. Autorităţile fac apel la vaccinare
Judecătoarea Gabriela Baltag (CSM): Nu mi-a fost dat niciodată să citesc legi mai retrograde
Benjamin Netanyahu obţine o victorie în alegerile primare ale Partidului Likud
Novak Djokovic s-a retras de la Cincinnati. Nevaccinat anti-covid, el nu poate intra în SUA
Ce spune şeful PSD despre faptul că UMDR primeşte bani din Ungaria: Este imoral? Foarte posibil!
UE va discuta luna aceasta interdicţia vizelor pentru toţi cetăţenii ruşi
Germania urmează să scadă la 19°C încălzirea în clădiri publice. ”Vom da decret”
Profitul net al Transelectrica a scăzut de aproape patru ori în primul semestru
Guvernul britanic declară stare de secetă într-o bună parte a Angliei
A murit Jean-Jacques Sempé. Părintele seriei pentru copii „Petit Nicolas” avea 89 de ani
Un grup de turişti români au devenit vedete în Bulgaria după o baie într-un lac protejat
Armata română deţine 54 instalaţii de lansare a rachetelor HIMARS
Universitatea privată a politicienilor renunţă la selecţia de dosare. Intră toţi care au luat BAC-ul
Războiul din Ucraina îl costă scump pe Putin. Economia, trimisă înapoi cu patru ani
Cât costă locuințele în marile orașe europene? Top 10 cele mai scumpe, dar și cele mai ieftine orașe
Care sunt cele mai potrivite mesaje pentru covorasele de intrare personalizate (P)
Sărbătoarea diasporei la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi (P)
Nicolae GRECUPohtiţi la fotbal! |
Eugen MUNTEANUMitocanul de la volan (I) |
Aurelian-Petruș PLOPEANUDobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă) |
Alexandru CĂLINESCUO limbă din prefabricate |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.