anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Pregătire gratuită pentru elevii care vor să dea bac-ul la Fizică. Înscrierea se face pe net

GALERIE
elevi
 • elevi
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cu­za“ din Iaşi anunţă organizarea unui program gratuit de pregătire pentru elevii care vor susţine bacalaureatul la Fizică. Aceasta este a treia instituţie de învă­ţă­mânt superior din Iaşi care realizează un astfel de demers, după ce Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi organizează cursuri de pregătire specifice la Facultăţile de Farmacie şi Bioinginerie, iar mai multe facultăţi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi organizează sesiuni de pregătire cu elevii care dau examenul de bacalaureat la matematică.

Programul demarat de Facultatea de Fizică de la UAIC nu este unul nou, „Bacalaureat de succes“ atrăgând şi în trecut mai mulţi elevi care au susţinut la instituţia de învăţământ superior pre­gătirea necesară promovării examenului.

Anul acesta, prima întâlnire va avea loc sâmbătă, 17 martie, de la ora 10.00, în faţa secretariatului Facultăţii de Fizică, Corpul A, şedinţele de pregătire organizate în cadrul acestui program fiind gratuite şi susţinute de cadre didactice de la facultatea de profil.

„Acesta este al pa­trulea an în care Facultatea de Fizică organizează pregătire gratuită pentru acest examen naţional. Elevii se pot înscrie trimiţând un e-mail la adresa fizica-bac@uaic.ro, care să conţină numele şi prenumele participantului, unitatea de învăţământ la care a fost sau este înscris şi cele două arii tema­tice alese pentru bacalaureat (Meca­nică, Termodinamică, Electricitate, Optică)“, au precizat reprezentanţii UAIC.

Program complet al întâlnirilor va fi făcut public pe www.phys.uaic.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.