anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Totul cică ar fi culminat cu organizarea unei întâlniri a câtorva zeci de membri de partidoi ai filialei ieşene, în încercarea pregătirii unui puci anti-Măricel. Organizatorul şi aranjorul din faţă (că în spate ar fi fost zice-se că alţii) cică a fost fratele fostului prifect Şerbet, şef la Tehno Polis.

Nu ştim încă dacă cele stabilite acolo vor avea au ba urmări serioase, mai ales că, spune lumea, în spatele mişcării în care în faţă au fost băgaţi numai necunoscuţi ar fi niscai parlamentari notorii ai filialei, unii zic că inclusiv ceva sprijin dinspre centru, de la capitală. Rezultatul a fost că s-a semnat o ţidulă interesantă, dar despre care haideţi mai bine să vorbim în pulsuleţul următor. Nu de alta, dar alt chichirez ar fi de remarcat aicea...

Un tandem surpriză, în caz de USL

 Aşadar, altceva am remarca noi aicea: cică adunarea asta ar fi zice-se un prim semn că, în varianta unor candidaturi comune PSD-PNL pe schelet USL în 2024, aşa cum se vorbeşte tot mai mult, ei bine, iată, ce s-a întâmplat la adunare ar fi un semn că se pregăteşte în tabăra adversă un tandem Măricel- Mihăiţă pentru premărie şi cejeu. De ce sunt motive să credem asta?

Păi, de-un par egzamplu, cică Mihăiţă a dat ordin de zi pe unitate la toţi din subordinea lui directă sau indirectă (şefi de instituţii, membri din prin CA-uri, angajaţi ai Primăriei etc.) care sunt în partidoi să nu cumva să participe la acea întrunire anti-Măricel. Şi cică ar fi dat acest ordin de zi pe unitate taman la rugămintea expresă a lui Măricel.

Rezultatul? Au fost la partid câteva zeci,şi în final s-a făcut o scrisoare către Ciolacu, semnată însă de 150 de persoane, prin care Popa e contestat. Principalii contestatari fiind, evident, cei care şi-au pierdut funcţiile în filială în ultima vreme. ce va face Ciolacu cu ţidula? Păi, având în vedere că Ionel „Ciorăpel”, amicul şi protectorul lui Măricel, nu mai e aşa de influent la centru, tare ne e că s-ar putea să avem parte de niscai surprize la acest meci. Aşa că, hai: pregătiţi berica şi seminţele!

PS: Şi dacă tot vorbim de tandemuri, să ştiţi că mai aveam ceva informaţii interesante pe ţeavă despre astfel de activităţi literar-artistice. Cum însă pe azi ni s-a terminat spaţiul alocat, vă invităm mâine tot aicea, să continuăm. Pa şi pusi, ura şi la gară!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.