anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

Pregătiri pentru decernarea premiilor Industriei Regionale IT&Outsourcing (PIN2016). Ce premii se vor da la PIN2016 şi cine va juriza

GALERIE
pin
 • pin
- +

Cea mai dinamică industrie din regiunea Moldovei va avea în aproximativ o luna, pe 12 mai, o prima ediţie anuală de premiere a excelenţei - Premiilor Regionale ale Industriei de IT&Outsourcing  PIN2016. Cele mai bune firme în domeniu, cei mai buni antreprenori sau cele mai de succes conferinţe ori proiecte comunitare vor primi aplauzele actorilor importanţi din această industrie şi ale publicului ieşean în sala Magnum de la Hotelul Internaţional.  

Iniţiatorii şi organizatorii acestui eveniment, Dan Zaharia şi Dan Radu, vin cu ultimele informaţii despre cum se vor face nominalizările, cine jurizează şi ce se va întîmplă la Gala de premiere:

Mai aveţi o luna pînă la eveniment, ce se mai întîmplă, in ce stadiu al organizarii sunteti?

Dan Zaharia: În prezent suntem în faza finală de atragere a partenerilor din mediul relevant al industriei regionale de IT& Outsourcing, avem deja cîţiva parteneri foarte importanti, mai avem discuţii cu alţii, interesul pentru eveniment este în creştere. Este o prima ediţie, are nevoie de o lansare bună, şi va fi o lansare de foarte înalta calitate.

Cine face parte din juriu?

Dan Radu: Juriul va fi format în primul rând din lideri de opinie din industria IT&Outsourcing (Florentina Vasiliu, Emanuel Martonca, Florin Cardasim, Andrei Postolache), precum şi din mediul academic (Lenuţa Alboaie, prodecan Facultatea de Informatică, Elena Şerban prodecan Facultatea de Automatizări şi Calculatoare), asociaţii studenţeşti (membrii din boardul AIESEC, BEST şi ASII), ONG (Ciprian Păiuş, Fundaţia Comunitară Iaşi), mass-media (Alexandru Lăzescu, şef departament jurnalism, fost cadru didactic la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare), firme de recrutare si training (Sebastian Arhire), asociaţii profesionale (Daniel Buleu - ANIS, Marius Alexa – ARIEŞ Moldova). Sunt personalităţi recunoscute în domeniu, au realizări apreciate, ei vor fi cei care vor alege mai întîi nominalizările iar mai apoi, în următoarea etapă de jurizare, cîştigătorii fiecărei secţiuni.

Avem grijă să nu apară incompatibilităţi: dacă apare situaţia in care un membru al juriului ar putea avea legatură cu vreuna din nominalizari, acel membru nu va avea drept de vot la secţiunea respectivă. Este un juriu extrem de competent si corect, asta cred că e limpede.

Cîte premii vor fi date, care sînt secţiunile de premiere?

Dan Zaharia: Vor există 10 categorii de premiere: cea mai bună conferinţă de specialitate, initiava CSR a anului, cea mai bună colaborare a industriei cu un ONG, cea mai bună firma de recrutare &training, cel mai bun proiect academic de colaborare cu industria, cel mai bun proiect de birouri dezvoltat în 2015, premiul pentru cel mai de succes start-up în IT, premiul pentru antreprenoriat românesc în IT, premiul pentru compania de IT a anului precum şi premiul pentru compania de Outsourcing a anului.

Cînd ne-am gîndit la premii, am urmărit două obiective, pe două planuri: ca industria să aibă posibilitatea să premieze activităţile mediului universitar si acţiunile ONG-urilor cu impact asupra comunităţii iar apoi ca industria să primească propriile premii de excelenţă. Industria despre care vorbim nu trăieşte în afara societăţii, e parte din ea, unul dintre motoarele ei de dezvoltare.

Cine se poate înscrie şi unde?

Dan Radu: Înscrierile la toate categoriile de premii vor fi gratuite şi vor putea fi făcute de către oricine din mediul relevant pentru industria IT& Outsourcing. Inscrierile vor fi deschise din dată de 20 aprilie, urmând a fi atent analizate de membrii juriului. Înscrierile vor avea loc pe platforma Premiilor, www.pinawards.ro, o platformă la care mai lucrăm încă un pic, acolo unde se vor găsi toate informaţiile pentru cei doritori să fie răsplătiţi pentru eforturile lor. De asemenea, vor există şi nominalizări ale juriului dintre activităţi, conferinţe, antreprenori etc. cu o excelentă activitate în anul ce s-a încheiat şi care nu pot lipsi de pe panou. Înscrierile se vor închide în prima săptămâna din luna mai, după deliberare vor fi anunţate câte trei nominalizări la fiecare categorie în parte. Reprezentanţii proiectelor, companiilor şi asociaţiilor nominalizate vor primi invitaţia de a participa în seara Galei de premiere. Zilele următoare vom veni şi cu alte precizări. 

De ce sunt necesare Premiile PIN2016

Adrian Iftene, Decan Facultatea de Informatică, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi:

"Suntem la momentul în care în Iaşi şi în regiune s-a atins o maturitate consistentă în zona IT&Outsourcing, depăşindu-se perioada căutărilor şi a găsirii unei traiectorii.  

În momentul de faţă companiile din Iaşi şi angajaţii acestora pot aborda cu succes orice proiect de IT indiferent de client, de complexitatea şi provocările acestuia.

Cred că gala premiilor PIN2016 va certifica aceste lucruri, cu toate că fiecare companie este unică şi e greu de comparat cu celelalte companii.

Din acest considerent, din punctul meu de vedere toate companiile ce vor fi nominalizate sunt câştigătoare."

 

Traian Luca, fondator Gemini CAD System:

“Expunerea oricărui sector din economia României la interacţiunea cu parteneri din piaţă globală duce inevitabil la dezvoltarea accelerată de competenţe la nivel de indivizi şi structuri.

Cu precădere în industria de software, maturizarea acestor competenţe, proceduri şi structuri creează premisele pentru apariţia unui veritabil antreprenoriat indigen, capabil să preia şi să potenţeze prin produse proprii aceste asseturi.

Apariţia unor instrumente formale de observare şi analiză a acestui fenoment şi de comunicare între membrii comunităţii, cum sunt premiile PIN2016, este deci benefică în acest moment, atât gala premiilor industriei cât şi revista PIN răspunzând acestor scopuri.”

Daniel Buleu, vicepreşedinte al Asocietiei Patronale a Industriei de Software si Servicii ANIS:

 

"Suntem atât de prinşi în fenomenul de globalizare şi virtualizare încât ne este uneori dificil să realizăm cine ne sunt “campionii” din domeniul IT care contribuie la dezvoltarea şi renumele regiunii noastre.  

Validarea valorii lor se realizează de multe ori doar prin recunoaşterea naţională şi/sau internaţională a rezultatelor şi impactului lor, despre care aflăm eventual frânturi de informaţie amestecate în avalanşă informaţională cu care suntem bombardaţi zilnic.  

Premiile PIN2016 şi PIN Magazine sunt o fereastră deschisă spre “acasă” şi ne pot ajută să înţelegem cine sunt cei de care trebuie să fim mândri şi de ce trebuie să fim mândri de ei. Avem nevoie de ele."

Ciprian Ouatu, Trainer:

"Industria IT &Outsourcing reprezintă în acest moment motorul creşterii economice a regiunii Nord-Est. Pentru a asigura o dezvoltare sănătoasă pe termen lung, industra are nevoie să creeze o comunitate care să găsească soluţii într-un mod proactiv la dificultăţile care pot apărea în timp.

Revista PIN Magazine şi gala premiilor industriei vor fi un factor catalizator important al acestei comunităţi, care va duce beneficii atât pentru piaţă IT&outsourcing, cât şi pentru întreagă economie locală.”

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.