Preluarea CET a crescut cu 9 milioane de lei cheltuielile Primăriei cu salariile
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Preluarea CET a crescut cu 9 milioane de lei cheltuielile Primăriei cu salariile

GALERIE
cheltuieli, salarii, primarie iasi
  • cheltuieli, salarii, primarie iasi
- +

După rectificarea bugetelor, CTP şi Termo-Service vor primi mai mulţi bani, iar Salubris, mai puţini

 

Consilierii locali se vor reuni săptămâna viitoare în şedinţă ordinară. Până ieri, pe ordinea de zi a plenului erau incluse 20 proiecte de hotărâre, iar trei dintre acestea fac referire la rectificări bugete la societăţi din subordine. În cazul CTP, bugetul pe anul în curs va creşte de la 140 milioane lei la 155 milioane lei, în mare parte fiind vorba despre actualizarea sumei prin care Primăria subvenţionează transportul public oferind facilităţi diverselor categorii socio-profesionale. Fondurile suplimentare sunt prevăzute pentru cheltuieli ce ţin de bunuri şi servicii, precum şi pentru salarii. La Termo-Service, cel mai important aspect ţine de preluarea angajaţilor centralei de termoficare, peste 300 la număr.

Astfel, cheltuielile de natură salarială prognozate pentru anul acesta vor creşte de la 7,9 milioane lei la aproape 17 milioane lei. Pentru asigurarea managementului serviciului de termoficare, Termo-Service primeşte de la Primărie o sumă de 9,4 milioane lei, conform proiectului de hotărâre. Această sumă reprezintă în fapt creşterea bugetului anual al Termo-Service de la 12 milioane lei la peste 21 milioane lei. În cazul Salubris, rectificarea este un negativă: bugetul anual aprobat la început de an, de 110 milioane lei, va scădea la aproape 99 milioane lei. Şefii operatorului spun că scăderea veniturilor (cu 11,6 milioane lei) este datorată „situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului”.

Cheltuielile la care va renunţa Salubris sunt din zona bunurilor şi servicii. Alte proiecte de hotărâre care vor intra în dezbaterea consilierilor locali fac referire la nominalizarea reprezentanţilor CL în consilii de administraţie la şcoli, vânzarea unui spaţiu comercial din str. Tabacului, aprobarea unei investiţii la Parcul Expoziţiei (1,4 milioane lei pentru un spaţiu de joacă) şi adoptarea a trei planuri urbanistice zonale. Dintre proiectele urbanistice, două vizează construirea de hale de producţie sau de depozitare pe bld. Chimiei şi pe şos. Iaşi – Tomeşti, iar celălalt presupune construirea unui locuinţe individuale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.