anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Premarele s-a făcut iar de baftă. Dar ghici cine l-a împins în faţă?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Dacă tot s-au cam terminat hohotele de râs şi pocniturile de trântit cuşma de bătătură după ce s-a amuzat tot târgul de trăsnaia premarelui Chirica cu omagierea răposatei regine Elisabeta pe hol la premărie, haideţi să vă spunem şi câteva dedesubturi ale ideii creţe şi cu franjuri lălâi. 

Asta aşa, ca să vedeţi că, atunci când nu e glagorie destulă la şefi, nici suptordonaţii nu au de dat la alţii. Dar, mai întâi, o micuţă observaţiune: o fi el de tot râsul această iniţiativă penibilă de-a dreptul, de care s-a făcut mişto pe tot rotogolul patriei, dar olecuţă e şi de plâns, stimaţi ieşeni.

Căci toate astea arată ce personagiu de avem în fruntea oraşului, ales de ieşeni. Ceea ce nu ne scoate deloc bine în ţară nici pe noi. Dar, să revenim la oile şi berbecuţii noştri: cică cel care i-ar fi dat ideea asta creaţă premarelui a fost taman conţilierul lui pe probleme istorico-strategico-monumentale, amicul de nopţi lungi, şef la stabilimentul cultural al premăriei din Tătăraşi. Acuma, na, nu vrem să inhibăm omul ca să nu mai aibă idei, că parcă a avut şi unele bune. Căci creţe îs de la natură...

De ce se plânge în hohote la Iaşi prin anumite berouri de şefi

Ehehee, vin vremuri grele nu numai pentru noi, alegătorii de rând, dar şi pentru o anumită parte a şefilor de la butoane, stimaţi telespectatori. Asta pentru că, din ce se aude, în PSD s-ar fi luat deja decizia: va forţa ieşirea de la guvernare până în primăvara. Nu vor să deconteze politic, zice-se, creşterea inevitabilă a preţului energiei şi gazelor, după ce încetează compensarea pe deficit şi datorie, şi nici faptul că pensiile nu vor fi mărite cu rata inflaţiei şi dinamica PIB, cum zice la lege.

Pentru asta cică PSD va forţa ca cea mai mare parte a banilor prin PNRR şi alte fonduri să fiecontractată, la fel şi cu PNDL. Apoi cică începe demonizarea PNL că nu a acceptat rotativa şi l-a refuzat pe Ciolacu premier. Ohohoo, băbăeţ, nu cumva simţiţi şi voi ce simţim şi noi: că parcă am mai văzut o dată, mai demult, filmul ăsta? A, ce să facem cu oamenii de la Iaşi ai partidoiului care plâng? Păi, oferiţi-le umeraşul, ce altceva?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.