anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Premieră în CL: Judecătorii au pus 7 proiecte pe ordinea de zi, refuzate mereu de Chirica

GALERIE
consiliu local iasi
 • consiliu local iasi
- +
Acestea erau iniţiate de doi consilieri liberali. Răzvan Timofciuc şi Etienne Ignat sunt singurii care i se mai opun lui Mihai Chirica. „Ne-am adresat instanţei care ne-a dat dreptate: primarul Chirica a încălcat legea refuzând introducerea proiectelor pe ordinea de zi a şedinţei de CL“, arată Timofciuc
Consilierii locali se vor reuni la sfârşitul acestei săptămâni în a cincea şedinţă de plen din 2020. Plenul convocat pentru vineri va bifa o premieră: 7 proiecte de hotărâre au fost introduse pe ordinea de zi în urma unei decizii judecătoreşti. Proiectele au fost iniţiate, în ultimii ani, de liberalii Răzvan Timofciuc şi Etienne Ignat, dar executivul a refuzat să le introducă în plen deşi există o obligaţie legală în acest sens. Cei doi consilieri au peste 30 de proiecte de hotărâre în aceeaşi situaţie, dar pe ordinea de zi au fost incluse doar acele proiecte care au făcut obiectul procesului deschis în instanţă de către Timofciuc şi Ignat. Chiar dacă vor intra în plen, probabilitatea de a fi aprobate este redusă: cei doi consilieri PNL sunt singurii dintre cei 27 de reprezentanţi ai partidelor în CL care mai formează opoziţia politică, restul colegilor lor din PNL, PSD, ALDE şi PMP fiind favorabili primarului Mihai Chirica.
 
Proiectele constau în realizarea unor sensuri giratorii, înfiinţarea unei Comisii de anchetă, aprobarea unui regulament pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare (proiect rămas fără obiect - executivul Primăriei a propus şi aprobat în plen un proiect similar), înfiinţarea unui compartiment la Primărie pentru „urgenţe urbane“, crearea unui fond anual pentru finanţarea asociaţiilor de proprietari, încheierea unui parteneriat cu o ONG pentru includerea Iaşului într-o reţea turistică şi înscrierea Iaşului într-un program desfăşurat de Waze. „Am reuşit, printr-o hotărâre judecătorească, să îl obligăm pe primarul Chirica să introducă pe ordinea de zi a şedinţei de CL 7 proiecte de hotărâre pe care le-am iniţiat în ultimii ani. Într-un mod abuziv, a refuzat să le pună în dezbaterea CL. Ne-am adresat instanţei care ne-a dat dreptate: primarul Chirica a încălcat legea refuzând introducerea proiectelor pe ordinea de zi a şedinţei de CL“, a comentat consilierul Răzvan Timofciuc.
 
De-a lungul timpului, prin voinţa executivului, aliat cu PSD, proiectele enumerate mai sus nu au fost incluse pe ordinea de zi a şedinţelor, fiind invocate diverse motive care au tergiversat dezbaterea lor în plen. 
 
În şedinţa de vineri, consilierii locali vor avea la mapă un număr de aproape 60 de proiecte de hotărâre. Acestea fac referire la creşterea cuantumului unor amenzi pentru diverse abateri, aprobarea calendarului de evenimente pentru lunile martie şi aprilie, realizarea unui schimb de teren în Cicoarei care să asigure supralărgirea str. Sofia Nădejde, adoptarea mai multor planuri urbanistice, încheierea unor protocoale cu organizaţii neguvernamentale, completarea programului de transport al CTP (se înfiinţează traseul 54: Tg Cucu - Sărărie - şos. Ştefan cel Mare - bld. C.A. Rosetti), interzicerea comercializării şi utilizării petardelor de orice tip (amenzi de până la 2.500 lei) şi aprobarea unui regulament de organizare şi desfăşurare a jocurilor de artificii pe raza municipiului (orice eveniment de acest fel va avea nevoie de aviz de la Primărie - fiind introdusă şi o taxă de 556 lei/10 minute - şi alte instituţii, în caz contrar fiind prevăzute amenzi de până la 2.500 lei).
 
Alex ANDREI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Într-un fel chiar şi Eurovizonul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Nichita DANILOV

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Dacă ar trebui să folosesc o imagine parabolică pentru percepţia muzicii sale, atunci, forţând un pic accentele, aş spune că la auzul uverturilor şi simfoniilor sale până şi pietrele de pe caldarâm se trezesc din amorţire şi încep să danseze transformându-se când în nişte clape de pian, când în nişte imense clape de armonică.

Nevoia de noroc

Michael ASTNER

Nevoia de noroc

Repet şi o spun din nou: E nevoie şi de oareşce noroc - şi în viaţă, şi în joc.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Pornind de la constatarea că limba nu este un bloc unitar şi omogen, ci un conglomerat de varietăţi, autorul analizează funcţia limbii în configurarea identităţii naţionale.

pulspulspuls

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Ca o mică explicaţiune despre una sau alta din cele întâmplate în politichia locală, haideţi să opinăm pe astăzi despre o ciudăţenie remarcată de unii observatori ieşeni mai atenţi din fire. 

Caricatura zilei

Isărescu Ceai de Tei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X