Premieră, la AGRALIM 2017: întâlnirea crescătorilor de animale de rasă de lapte cu liderii sectorului, la Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Premieră, la AGRALIM 2017: întâlnirea crescătorilor de animale de rasă de lapte cu liderii sectorului, la Iași

GALERIE
AFIS-SPEAKERS-ZFL (1) (1)
  • AFIS-SPEAKERS-ZFL (1) (1)
- +

Vineri, 22 septembrie, în cadrul Zilei Fermelor de Lapte la AGRALIM 2017 va avea loc la Iași, în premieră, întâlnirea crescătorilor de animale de rasă de lapte din regiunea Nord-Est cu decidenți politici, directori ai Direcțiilor Agricole din Regiunea de Nord-Est, experți agronomi, președinti ai asociațiilor de profil.

Evenimentul se va desfășura între orele 10.00-13.00, în Sala de Conferințe Pavilion Central, Parcul agroindustrial Transagropolis (comuna Lețcani). Printre invitații speciali ai evenimentului se numără Daniel BOTANOIU (ministru secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale), prof.univ.dr. Șteofil CREANGĂ (Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”), Lelior IACOB (director general ANARZ), Valeriu STERIU (deputat, fost ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale), Ionuț LUPU (director executiv Asociația Holstein Ro), Claudiu FRANC (președinte FCBR), Emil Florian DUMITRU (președinte Federația PROAGRO), Mihai VOLOSENIUC (medic veterinar, director general BestCows SRL), Petronela COTEA MIHAI (jurnalist de specialitate), Liviu BĂLĂNICI (cluster AGROFERMA, președinte Panifcom), Ionică NECHIFOR (Cluster AGROFERMA, președinte ACOC Moldoovis), Florin MINDIRIGIU (director AGRALIM). Moderatorul dezbaterii este Cosmin ANDREI, producătorul emisiunii „Viața Satului”.

Vor fi discutate subiecte care preocupă în mod special fermierii, precum: prezentul și viitorul schemelor de finanțare în industria vacii de lapte din Romania, preocuparea fermierilor pentru agenda Președinției române a Consiliului UE în 2019, poziția reprezentanților industriei de lapte fata de piața europeană, intens concurențială și în permanentă schimbare, situația parteneriatelor bilaterale cu Republica Moldova, metodele de testare a tăurașilor în România etc.

„Fermierii au nevoie să se coalizeze în jurul unor idei precum performanța și eficiența. Pentru fermierii din Nord – Est, tehnologia, performanța și lucrul în echipă sunt necesare pentru a fi puternici  pe o piata concurențială. Noi, Holstein România, vom susține și în cadrul întâlnirii poziția noastră pentru echitate în ceea ce priveste modul de acordare al Ajutorului Național Tranzitoriu (ANT) si eliminarea datei de referinta, anul 2013”, spune domnul IONUȚ LUPU, directorul executiv al Holstein RO și unul din vorbitorii din panelul evenimentului.

Domnul Liviu BĂLĂNICI, patronul firmei SC Panifcom SRL și membru fondator al Clusterului AGROFERMA, spune că întâlnirea „este o ocazie unică să avem o dezbatere transparentă, reală, adaptată la nevoile adevărate ale fermierilor și ale pieței. Întâlnirile AGRALIM compensează câteva mari lipsuri de care suferim, noi, fermierii: transparența, lipsa unei dezbateri pe subiecte concrete, echitatea pentru fermierii mari și cei mici. Cu prilejul acestor reuniuni, sper să avansăm către politici reglementate serios, în ton cu realitatea. Există schimbări care au nevoie de finanțare, dar există și schimbări care țin doar de o reglementare eficientă a activității în agricultură. Un mare avantaj al acestor întâlniri este și acela că ne ajută pe noi, cei care plătim taxele, să înțelegem mai bine sursele problemelor și mecanismele de decizie și să putem acționa cu mai mult impact.”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Măşti şi autografe

Nichita DANILOV

Măşti şi autografe

Şi asta fiindcă sinuciderea trebuie să te aducă mai aproape de credinţa în sine şi de Dumnezeu. „V-a trecut vreodată prin cap că sinuciderea ar putea dezonora moartea?“, se întreabă el.

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Michael ASTNER

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Pe front

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Dana ȚABREA

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Deunăzi, doi tineri se sărutau în faţa Teatrului. Cu gesturi tandre care se profilau în aer, suspendate câteva fracţiuni de secundă în spaţiul dintre ei, lasciv, aproape ostentativ şi puţin histrionic. Teatrul lui Ovidiu Lazăr nu este deloc astfel. Cultul regizor ieşean e creator de eseuri scenice, metaforice şi cu toate acestea încărcate de raţionalitate. Poetic, dar totuşi abstract. Interesat de actualitate, dar cu toate acestea mai interesat de interioritatea imponderabilă a personajelor sale schiţă din monologurile regăsite în cânticelele comice ale lui Alecsandri.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.