Anunturi de Mica Publicitate
mineralia
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 22.09.2023

Advertorial

Premieră, la AGRALIM 2017: întâlnirea crescătorilor de animale de rasă de lapte cu liderii sectorului, la Iași

GALERIE
AFIS-SPEAKERS-ZFL (1) (1)
  • AFIS-SPEAKERS-ZFL (1) (1)
- +

Vineri, 22 septembrie, în cadrul Zilei Fermelor de Lapte la AGRALIM 2017 va avea loc la Iași, în premieră, întâlnirea crescătorilor de animale de rasă de lapte din regiunea Nord-Est cu decidenți politici, directori ai Direcțiilor Agricole din Regiunea de Nord-Est, experți agronomi, președinti ai asociațiilor de profil.

Evenimentul se va desfășura între orele 10.00-13.00, în Sala de Conferințe Pavilion Central, Parcul agroindustrial Transagropolis (comuna Lețcani). Printre invitații speciali ai evenimentului se numără Daniel BOTANOIU (ministru secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale), prof.univ.dr. Șteofil CREANGĂ (Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”), Lelior IACOB (director general ANARZ), Valeriu STERIU (deputat, fost ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale), Ionuț LUPU (director executiv Asociația Holstein Ro), Claudiu FRANC (președinte FCBR), Emil Florian DUMITRU (președinte Federația PROAGRO), Mihai VOLOSENIUC (medic veterinar, director general BestCows SRL), Petronela COTEA MIHAI (jurnalist de specialitate), Liviu BĂLĂNICI (cluster AGROFERMA, președinte Panifcom), Ionică NECHIFOR (Cluster AGROFERMA, președinte ACOC Moldoovis), Florin MINDIRIGIU (director AGRALIM). Moderatorul dezbaterii este Cosmin ANDREI, producătorul emisiunii „Viața Satului”.

Vor fi discutate subiecte care preocupă în mod special fermierii, precum: prezentul și viitorul schemelor de finanțare în industria vacii de lapte din Romania, preocuparea fermierilor pentru agenda Președinției române a Consiliului UE în 2019, poziția reprezentanților industriei de lapte fata de piața europeană, intens concurențială și în permanentă schimbare, situația parteneriatelor bilaterale cu Republica Moldova, metodele de testare a tăurașilor în România etc.

„Fermierii au nevoie să se coalizeze în jurul unor idei precum performanța și eficiența. Pentru fermierii din Nord – Est, tehnologia, performanța și lucrul în echipă sunt necesare pentru a fi puternici  pe o piata concurențială. Noi, Holstein România, vom susține și în cadrul întâlnirii poziția noastră pentru echitate în ceea ce priveste modul de acordare al Ajutorului Național Tranzitoriu (ANT) si eliminarea datei de referinta, anul 2013”, spune domnul IONUȚ LUPU, directorul executiv al Holstein RO și unul din vorbitorii din panelul evenimentului.

Domnul Liviu BĂLĂNICI, patronul firmei SC Panifcom SRL și membru fondator al Clusterului AGROFERMA, spune că întâlnirea „este o ocazie unică să avem o dezbatere transparentă, reală, adaptată la nevoile adevărate ale fermierilor și ale pieței. Întâlnirile AGRALIM compensează câteva mari lipsuri de care suferim, noi, fermierii: transparența, lipsa unei dezbateri pe subiecte concrete, echitatea pentru fermierii mari și cei mici. Cu prilejul acestor reuniuni, sper să avansăm către politici reglementate serios, în ton cu realitatea. Există schimbări care au nevoie de finanțare, dar există și schimbări care țin doar de o reglementare eficientă a activității în agricultură. Un mare avantaj al acestor întâlniri este și acela că ne ajută pe noi, cei care plătim taxele, să înțelegem mai bine sursele problemelor și mecanismele de decizie și să putem acționa cu mai mult impact.”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Taxa pe Lăcomia Adăugată

Pavel LUCESCU

Taxa pe Lăcomia Adăugată

Pe termen lung, toată lumea ştie ce-i de făcut, cel puţin dacă te uiţi pe programele economice ale partidelor, cu toate diferenţele şi nuanţele de rigoare, dar pe termen scurt, nu prea ai loc de întors. Şi de unde să iei, când te arde buza, dacă nu de la cei care-şi permit mai mult, care, deşi afectaţi, poate unii chiar falimentaţi ca business, nu ajung să moară de foame, cum s-ar întâmpla cu cei cu venituri mici. E ceea ce ar face orice guvern cu spatele la zid, ar încerca să ia de la cei din straturile socio-economice superioare ale societăţii.

opinii

Migraţia şi apropiatele alegeri europene

Alexandru CĂLINESCU

Migraţia şi apropiatele alegeri europene

Nu e de mirare că migraţia a devenit în ţările occidentale o temă electorală. Specialiştii se aşteaptă, la alegerile pentru Parlamentul european, la o ofensivă a dreptei şi a extremei drepte. Bună parte din populaţie este excedată de criminalitatea în creştere, de sentimentul de nesiguranţă, fenomene a căror cauză e găsită şi în migraţia necontrolată.

Cum a fost la Festivalul George Enescu 2023

Neculai SEGHEDIN

Cum a fost la Festivalul George Enescu 2023

În ziua de 14 septembrie, de Ziua Inginerului, am fost la Festivalul George Enescu, la Ateneul Român.

O întâlnire cu Părintele Simeon Zaharia

pr. Constantin STURZU

O întâlnire cu Părintele Simeon Zaharia

De vreo trei săptămâni suntem mai săraci aici, pe pământ, şi mai bogaţi în Cer. Am pierdut un duhovnic, un rugător, un stâlp al Bisericii. Am câştigat, înaintea Tronului Preasfintei Treimi, un veghetor, un mijlocitor, un ajutor de nădejde. Părintele Ieroschimonah Simeon Zaharia a mers la Domnul, pe Care atât de mult L-a iubit şi slujit, în ziua de 2 septembrie 2023, după aproape 96 de ani de vieţuire în această lume.

pulspulspuls

Hopaa: Lapte - gros aurist pe Pietonal. Ori la bal, ori la spital

Hopaa: Lapte - gros aurist pe Pietonal. Ori la bal, ori la spital

Pentru că premăria nu i-a dat lui Simion de la AUR autorizaţie de miting politic la Iaşi pentru duminica asta, pe Pietonal, probabil de teamă să nu se oprească alaiul în faţa premăriei ca să scandeze anti-Chirica, cum se aude, ei bine, cică fostul amic politic al premarelui a anunţat că va chema membrii de partid la o “plimbare” pe Pietonalul ieşean. 

Caricatura zilei

1000 de km de autostradă în România

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca fortele de ordine, care au asigurat masurile de siguranta pe plaja din Costinesti, au procedat corect in momentul in care s-au folosit de forta pentru ai linisti pe participantii la conflic

vezi raspunsuri