anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

PREMIERĂ LA IAȘI! Ce a păţit un individ care s-a pozat urinând pe maşina Poliţiei

GALERIE
pipi masina politiei
  • pipi masina politiei
- +

E primul caz de acest gen, din Iaşi, care ajunge în faţa judecătorilor.

Procurorii ieşeni au finalizat ieri un dosar penal atipic în care inculpat este un individ ce a vrut să îşi bată joc de organele de poliţie, însă s-a ales cu o trimitere în judecată.

Gabriel Vînachi, de 31 de ani, din comuna Ciurea, a fost deferit jus­tiţiei pentru infracţiunea de tulburare a ordinii şi linştii publice într-un mod inedit: s-a fotografiat în timp ce urina pe maşina Poliţiei, du­pă care a postat imaginile pe Face­book. În baza respectivelor ima­gini, anchetatorii au considerat că a fost tulburată liniştea publică trimi­ţându-l în judecată pe Vînachi. 

Ce au reţinut procurorii

Potrivit rechizitoriului, în ziua de 26 iulie 2014, un agent din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Miroslava a mers cu o autospecială a Poliţiei pentru a cita o persoană. Maşina a fost parcată pe strada Lu­ceafărul din Lunca Cetăţuii, fiind observată de Vînachi.

„În perioada cât agentul de poliţie s-a de­plasat şi a întocmit actele procedurale la locuinţa numitului C.C., inculpatul Vînachi Gabriel s-a deplasat lângă autospecială ins­crip­ţionată cu însemnele «POLI­ŢIA», a scos în public organele genitale şi s-a filmat în timp ce urina pe portiera stânga faţă a autospecialei Poliţiei. Ulterior, inculpatul a postat pe pagina personală de Facebook fotografii în care apare îmbrăcat sumar, zâm­bind ironic şi sfidător în momentul în care urinează pe autospeciala Poliţiei“, se arată în rechi­zitoriu.

Procurorii au audiat doi martori în acest caz, care s-au arătat contrariaţi de gestul lui Vînachi. Acesta din urmă a fost audiat de poliţişti, în faţa acestora recunoscând şi regretând fapta, potrivit rechizitoriului.

Referitor la necesitatea ca ieşeanul să fie tras la răspundere penală pentru fapta sa, procurorul de caz motivează în fe­lul următor:

„Consider că Ins­pec­­­toratul de Poliţie Judeţean Iaşi, instituţie ce are personalitate ju­ri­dică, este subiect pasiv al in­frac­ţiunii prevăzute de art. 371Cod Penal deoarece legiuitorul a prevăzut că acţiunea prin care s-a adus atingere demnităţii poate fi săvârşită atât faţă de o persoană fizică cât şi faţă de o persoană juridică de drept public sau privat. În ceea ce priveşte urmarea imediată a acţiunii inculpatului, consider că acţiunea acestuia de a urina pe un autovehicul inscrip­ţionat al Poliţiei Române, pe timp de zi şi în văzul altor persoane, după care a postat pe un site pu­blic de socializare poze cu el urinând e de natură să aducă atingere imaginii Poliţiei Române şi poate crea inculpatului un sentiment de invulnerabilitate în faţa legii“.

Între timp, Vînachi a plecat în străinătate, potrivit rechizitoriului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.