De Business

Punem punctul pe știi

Premieră la Iaşi: picturi ale lui Van Gogh și „Lumea subacvatică”, proiecţii 360º, la MINA Pop Up din Palas Campus

marți, 11 iunie 2024, 03:09
2 MIN
 Premieră la Iaşi: picturi ale lui Van Gogh și „Lumea subacvatică”, proiecţii 360º, la MINA Pop Up din Palas Campus

De joi, 13 iunie 2024, la Iaşi ajunge, în premieră, ediția itinerantă a Museum of Immersive New Art (MINA), primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est.

Până pe 10 septembrie, spațiul multimedia poate fi vizitat în parcarea Palas Campus de pe strada Iancu Bacalu. MINA Pop Up este un cort de 450 mp, cu proiecții 360º, unde arta și tehnologia sunt combinate, formând un spațiu imersiv pentru toate vârstele. „Van Gogh”, „Constelații Interioare” – o incursiune în mitologie și proiecția pentru copii – „Lumea Subacvatică” pot fi vizitate de luni până vineri între orele 12.00-21.00, iar sâmbăta şi duminică, în intervalul 10.00-21.00.

În această sâmbătă, de la ora 10.00, cei mici sunt așteptați şi la un concert special, unde Sonore String Quartet va interpreta, la lumina lumânărilor, coloane sonore din filme animante, precum: Harry Potter, Frozen, Star Wars, Jungle Book şi Beauty and The Beast.

Spectacolul imersiv „Van Gogh” oferă publicului o călătorie printre operele celebrului artist olandez. Expoziția, creată de studioul Les Ateliers Nomad, include renumitele lucrări „Noapte înstelată”, „Autoportret”, „Lan de grâu cu corbi”, „Iriși”, „Mâncătorii de cartofi” şi altele.

„Constelații Interioare” este spectacolul care înglobează 21 de ilustrații ale lui Alex Nimurad, animate de studioul Noetic. Lucrările lui Nimurad sunt o dovadă a pasiunii sale pentru mitologie, artă clasică și design contemporan.

Citiți aici integral Ziarul de Business nr. 10

„Lumea Subacvatică” este o incursiune educațională în biodiversitatea apei, dedicată copiilor și adulților. De la Delta Dunării și Marea Neagră, până în adâncurile Oceanului, proiecția 360º realizată de studioul Collider Visuals & Pixels Reality, adaptată de Les Ateliers Nomad, va evidenția frumusețea și importanța protejării ecosistemelor acvatice.

Prețul unui bilet este de 40 de lei pentru adulți, 30 de lei pentru copiii între 3 și 7 ani, iar cei sub 3 ani au acces gratuit. Expoziția va găzdui, în această vineri, și un concert la lumina lumânărilor, susținut de Sonore String Quartet, un tribut adus trupelor ColdPlay și Imagine Dragons.

Vizitatorii MINA Pop Up pot utiliza parcarea subterană a Palas Campus, prima oră fiind gratuită. În weekend, parcarea este gratuită.

Mai multe detalii pe www.palascampus.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii