Premieră medicală la Arcadia: tratamentul chirurgical inovator pentru sforăit și apnee de somn
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Premieră medicală la Arcadia: tratamentul chirurgical inovator pentru sforăit și apnee de somn

GALERIE
bigstock-Close-up-of-a-woman-covering-e-59026238
  • bigstock-Close-up-of-a-woman-covering-e-59026238
- +

Sforăitul afectează 30% din populația adultă, iar după vârsta de 45 de ani, procentul crește chiar până la 50%, în cazul bărbaților.  Această tulburare comună poate avea pe termen lung consecințe medicale și sociale importante și poate indica uneori prezența unei probleme serioase de sănătate.  
Sforăitul regulat este în relație cu rezistența crescută pe căile respiratorii superioare (nas și gură) sau cu sindromul ușor de apnee în somn. Sforăitul sever este corelat cu lipsa acută de aer în timpul somnului sau cu sindromul moderat/sever de apnee în somn.

 

Sindromul de apnee de somn (OSA) face parte, împreună cu sforăitul, din categoria tulburărilor de respirație ale somnului. Netratat, independent de alți factori, se manifestă în principal prin somnolență în timpul zilei și poate determina apariția hipertensiunii arteriale cu incidente cardiovasculare, precum și a accidentelor vasculare cerebrale.

Dacă se confruntă cu sforăit puternic, ce deranjează partenerul, dacă sforăitul determină trezirea în timpul nopții prin episoade repetate de sufocare, iar ziua apare senzația permanentă de oboseală și somnolență, pacienții sunt sfătuiți să consulte urgent un medic ORL specializat in diagnosticul și tratamentul patologiilor asociate somnului!

În rețeaua medicală Arcadia pot fi abordate modern cele mai multe dintre cauzele sforăitului și apneei de somn.

Dezobstrucția nazală se poate realiza prin tratament medical și/sau chirurgical, în funcție de patologia care o determină: hipertrofia cornetelor nazale se tratează prin turbinoplastie cu radiofrecvență,
vegetațiile adenoide („polipii nazali”) se tratează chirurgical prin adenoidectomie sub control endoscopic, iar deviația de sept nazal, prin septoplastia sub control endoscopic – tratament minim invaziv, fără a necesita pansamente intranazale dureroase.
Hipertrofia țesutului de la nivelul amigdalelor palatine și de la nivelul bazei limbii se poate aborda modern, minim invaziv, prin radiofrecvență.
În cazul pacienților ce suferă de sforăit asociat obezității, se realizează managementul greutății printr-un program alimentar personalizat, în cadrul specialității Diabet, Nutriție și Boli metabolice

În premieră medicală în România, pacienții cu modificări ale anatomiei cavității bucale – colapsul palatului moale sau alungirea luetei („omulețului”) - ce determină îngustarea căilor respiratorii superioare, pot beneficia de un tratament chirurgical inovator, care ameliorează și chiar vindecă apneea de somn!
Tratamentul colapsului de la nivelul faringelui se realizează cu ajutorul unor fire de sutură speciale, autostatice, ce îmbină tehnologia unui material lent absorbabil cu un design al firului crestat în direcția de trecere și care se fixează în poziția dorită fără a mai fi nevoie de noduri. Firul rămâne astfel complet îngropat în țesuturile pe care trebuie să le fixeze.
Această tehnică modernă a apărut ca o alternativă la tehnicile clasice, ce nu au dat rezultatele așteptate și prezintă un grad ridicat de efecte adverse postoperatorii -  imediate și pe termen lung.

Intervenția chirurgicală, abordată la Arcadia pentru prima oară în țară, realizează o rigidizare eficientă a
faringelui și conferă stabilitatea în timp a rezultatelor. În funcție de caz, îi pot fi asociate și alte proceduri necesare tratamentului sforăitului și apneei de somn, precum tratamentul deviației de sept, rinitei cronice ș.a.
Rezultatul este spectaculos pentru pacienții cu sforăit și apnee de somn: pentru cei cu sforăit și apnee de somn ușoară se obține remisia completă, iar pentru cei cu apnee moderată și severă se realizează retrogradarea în clase de apnee mai puțin severă, cu o creștere semnificativă a calității vieții.

Mai multe informații despre impactul, cauzele și tratamentul acestor patologii, puteți citi în următorul articol, semnat de dr. Ionuț Hănțăscu, medic primar ORL.

Chirurgia sforăitului și a apneei de somn se realizează de către o echipă performantă de medici specializați în această patologie, în cadrul Centrului de Chirurgie Arcadia, echipat după cele mai înalte standarde medicale.  Pacienții beneficiază de infrastructura medicală integrată (Spital, Policlinică, Centre de Imagistică) și de suportul multidisciplinar al întregii rețele medicale Arcadia (peste 40 de specialități medicale).

Pacienții care doresc să facă primul pas spre o viață mai confortabilă, eliberată de disconfortul și riscurile sforăitului și apneei de somn, se pot programa pentru o consultație inițială apelând serviciul Call Center Arcadia – 0232 920.

www.arcadiamedical.ro


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.