Premieră pentru România: Se unesc două orchestre la Iaşi

marți, 06 decembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Premieră pentru România: Se unesc două orchestre la Iaşi

Asociaţia Culturală Opera Vox organizează un Concert extraordinar de Crăciun – Regal vienez, susţinut împreună cu membri ai Orchestrei di Teatro d'Opera Italiana şi invitaţi surpriză din Austria, Elveţia şi Italia. Va fi pentru prima dată în România când se unesc două orchestre. Evenimentul are loc pe 14 şi 15 decembrie la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.

Orchestra di Teatro d'Opera Italiana este una dintre cele mai celebre orchestre din Europa. A fost aplaudată pe marile scene de operă şi filarmonice din toată lumea, precum: Brucknerhaus Linz (Filarmonica din Linz), Bregenz Festspielhaus (Filarmonica din Bregenz), Brunnenhof der Residenz Munchen (Palatul Imperial din Munchen), Stadthalle Viena, Meistersingershalle Nurnberg şi Kasemattenbuehne Graz. Recunoaşterea orchestrei este dată şi de colaborările cu mari nume, solişti şi dirijori de la Arena din Verona, Teatrul Scala din Milano, Teatrul de Opera din Roma sau Opera din Viena.

La acest concert, membrilor Orchestrei di Teatro D’opera Italiana li se alatură şi Orchestra Operei VOX, cunoscută şi apreciată la nivel naţional şi internţional. Celor două orchestre li se adaugă Ansamblul de balet al operei VOX, cu momente de vals, polca şi can-can, într-o coregrafie concepută de Vlad Sebastian.

 

Comentarii