anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Premieră, sâmbătă, pe scena Teatrului Cub

GALERIE
teatrul cub, iasi
 • teatrul cub, iasi
- +

"Masaj", cel mai recent proiect creat de regizorul Radu Afrim, va avea premiera la Teatrul Naţional din Iaşi săptămâna aceasta, pe 19 şi 20 martie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului³. Aceasta este cea de-a opta colaborare cu Naţionalul ieşean a regizorul Radu Afrim, producţia "Masaj" fiind realizată după un scenariu semnat de regizor, scris chiar anul acesta special pentru actorii ieşeni.

"Destructurat, imprevizibil, «Masaj» e lumea în care nu poate fi distinsă cu precizie consistenţa personajului, e o lume direcţionată imprecis de o acţiune pulverizată, ca în orice text postmodern lipsit de epicentru, deviat de la mytos, recompus din fragmente care, aduse împreună, configurează un corp nou, hibrid, în continuă anamorfoză. O cameră de masaj e o zonă între real şi ireal, dintre uman şi artificial, în care personajul Maseurului este şi replică a Călăuzei, a lui Mefisto sau a lui Freud. Depinde din ce parte privim. Fiindcă piesa este o invitaţie la exersarea actului privirii în teatru, ca printr-un caleidoscop, oferindu-ţi, ţie spectatorule, imagini intercalate, comice, groteşti, triviale, vaporoase. Fantasme", afirmă Ioana Petcu, lector univ. dr. la Universitatea Naţională de Arte "George Enescu" Iaşi.

Din echipa proiectului fac parte Irina Moscu (scenografie), Alice Veliche (coregrafie), Diana Roman (pregătire şi aranjament muzical), Marian-Alexandru Chiculiţă (asistent de regie), pe scenă urmând să urce actorii, studenţii şi absolvenţii Universităţii de Arte din Iaşi: Horia Veriveş, Puşa Darie, Ada Lupu, Dumitru Năstruşnicu, Cosmin Maxim, Mălina Lazăr, Ionuţ Cornilă, Livia Iorga, Diana Chirilă, Marian-Alexandru Chiculiţă, Alexandru Bodron, Robert Agape, George Guşuleac, Flavius Gruşcă, Cezar Ichim.

Piesa de teatru este programată şi pe 25 şi 26 martie, biletele putând fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală, dar şi online, de pe teatrulnationaliasi.ro. entertix.ro sau myticket.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.