anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Premierul Nicolae Ciucă impresionat de investițiile de la Aeroportul Internațional Iași (P)

GALERIE
alexe (2)
 • alexe (2)
- +

Premierul Nicolae Ciucă, împreună cu Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe, au vizitat, pe 24 ianuarie, lucrările de extindere și modernizare de pe Aeroportul Internațional Iași. O delegație formată din echipa Consiliului Județean Iași, Secretari de Stat ai Guvernului României, parlamentari și consilieri județeni, a vizitat șantierul unde se construiește acum noul terminal al Aeroportului Iași.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași: „Aeroportul Iași este astăzi autostrada noastră aeriană, iar investiția de 80 de milioane de euro pe care o facem pentru extinderea și modernizarea sa va susține dezvoltarea județului pe mai multe niveluri: economic, social, turistic, medical.

Modernizarea aeroportului este în totalitate un proiect al administrației liberale, un proiect pe care l-am susținut imediat de la preluarea conducerii Consiliului Județean Iași, iar, printr-un efort coordonat al echipelor de la CJ și aeroport, progresele se văd de la o lună la alta. Vom demonstra că vom reuși să finalizăm lucrările și să îl operaționalizăm într-un timp record, așa cum ne-am asumat.

Mulțumesc și Guvernului României pentru sprijinul acordat, iar prezența la Iași a prim-ministrului Nicolae Ciucă reconfirmă poziționarea județului nostru printre prioritățile guvernamentale, așa cum a declarat și domnia sa: „Împreună cu administrația locală, am integrat acest proiect în planul nostru mai amplu de dezvoltare a infrastructurii din regiune. De la drumurile de acces către aeroport, la conexiunea cu viitoarea bretea a Autostrăzii A8 și la realizarea Autostrăzilor A7 și A8, toate aceste investiții se regăsesc  între prioritățile Guvernului pentru a oferi municipiului Iași și Moldovei infrastructura de transport de care au nevoie pentru a valorifica oportunitățile de dezvoltare.”

Nicolae Ciucă, Premierul României: „La nivelul Guvernului, am asigurat finanțarea complementară celei europene, obținută în luna mai 2022, pentru ca acest proiect în valoare totală de 80 de milioane de euro să fie finalizat până la sfârșitul acestui an. Conectarea directă și mai facilă a municipiului Iași cu restul țării și cu Europa va atrage investiții pentru întreaga regiune, va contribui la crearea mai multor locuri de muncă și va oferi oportunități suplimentare de mobilitate pentru cetățeni. Împreună cu administrația locală, am integrat acest proiect în planul nostru mai amplu de dezvoltare a infrastructurii din regiune. De la drumurile de acces către aeroport, la conexiunea cu viitoarea bretea a Autostrăzii A8 și la realizarea Autostrăzilor A7 și A8, toate aceste investiții se regăsesc între prioritățile Guvernului pentru a oferi municipiului Iași și Moldovei infrastructura de transport de care au nevoie pentru a valorifica oportunitățile de dezvoltare.”

Noul terminal care se construiește acum va clasa Aeroportul Internațional Iași ca fiind al doilea aeroport din țară ca mărime după cel din Otopeni. Cu o suprafață de peste 31.000 mp, acesta va putea procesa 3,3 milioane de pasageri pe an, lucrările fiind deja programate să fie gata la finalul acestui an.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.