Premierul trimite Corpului de Control să verifice cum a fost angajată o chelneriţă pe post de inginer
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Premierul trimite Corpului de Control să verifice cum a fost angajată o chelneriţă pe post de inginer

GALERIE
Florin Citu
  • Florin Citu
- +

Prim-ministrul Florin Cîţu anunţă că a cerut Corpului de Control al Prim-Minstrului să investigheze situaţia de la Apele Române. Demersul prim-ministrului vine după ce, potrivit unei anchete a jurnaliştilor Recorder, la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi, care se recomandă subordonaţilor drept „un animal politic care va ajunge cel puţin ministru”. De asemenea, potrivit materialului realizat de Recorder, la departamentul de apărare împotriva inundaţiilor este angajată o tânără, fostă chelneriţă la un bar din Iaşi.

”În urrma informaţiilor apărute în spaţiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Minstrului să investigheze situaţia de la Apele Române. În mandatul meu, aşa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competenţă şi transparenţă. Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcţii de conducere, este pentru toţi cei care lucrează în sectorul public: fară penali în funcţii publice; profesionişti; fară nepotisme; fără conflict de interese”, a scris prim-ministrul pe Facebook.

Cititi si: Iată întregul alai al ospătăriței de la Apele Române Iași! Reţeaua detaşărilor scandaloase

Apele Române, instituţie care administrează aproape toate râurile şi lacurile de acumulare ale ţării şi care este responsabilă cu apărarea împotriva inundaţiilor, a fost transformată într-o feudă de partid, în care angajările se fac fără niciun criteriu de competenţă, au scris jurnaliştii Recorder.

În urmă cu două luni, Recorder a dezvăluit că, în majoritatea judeţelor din România, Partidul Naţional Liberal a instalat la conducerea administraţiilor bazinale şi a sistemelor de gospodărire a apelor oameni fără niciun fel de pregătire în domeniu, recomandaţi doar de carnetul de partid.

Cititi si: Ce avere are Petru Avram, “animalul politic” din fruntea ABA Prut-Bârlad

”Acum vă arătăm, cu dovezi şi cu înregistrări din interior, cum numirile politice de la şefia acestor instituţii sunt doar o parte a acestui fenomen revoltător, pe care preşedintele României l-a încadrat la categoria „excepţii”. De fapt, directorii cu apartenenţă politică nu se mulţumesc cu propriile scaune şi, odată ajunşi în funcţii, populează organigramele din subordine cu pile de partid aşezate în poziţii cheie. Asta în timp ce inginerii cu experienţă sunt daţi la o parte”, scrie Recorder.

Cititi si: Ce spune ministrul Mediului în legătură cu cazul chelneriţei pusă pe un post de inginer

Jurnaliştii relatează că la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi. Acesta se recomandă subordonaţilor ca „un animal politic care va ajunge cel puţin ministru” şi le cere specialiştilor din instituţie să accepte angajaţi care nu ştiu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu. Recent, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundaţiilor a fost angajată o tânără care a fost chelneriţă la un bar din Iaşi. Asta în condiţiile în care ABA Prut-Bârlad are în subordine mai multe judeţe din Moldova, afectate periodic de inundaţii.

Un inginer din instituţie s-a hotărât să vorbească despre acest fenomen, convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieţi omeneşti.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Naivităţile şi imperativele ideologice progresiste ale politicii externe a administraţiei Biden se lovesc de o realitate geopolitică în care şi Rusia, şi China se dovedesc a fi extrem de abile în a-şi impune propria naraţiune şi a eroda influenţa americană în Orientul Mijlociu.

Filmuletul zilei

opinii

Mirel Cană - o încercare de portret

Nichita DANILOV

Mirel Cană - o încercare de portret

L-am întâlnit deseori la Casa Dosoftei. Mi-l închipui şi azi tronând acolo, retras în spatele unui pupitru rustic, scrutând prin ochelarii fumurii hrisoavele înşirate în vitrine, dar şi pe pereţii reci, uşor igrasioşi, pe care trecerea vremii a desenat tot felul de umbre şi de figuri voievodale. În acest spaţiu al amintirii, placat de ziduri groase, spectrul lui Mirel Cană se simte cu adevărat în elementul său.

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Dana ȚABREA

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Termenul „cultură” provine la latinescul „colere” care înseamnă a cultiva. Civilizaţia şi cultura îl îndepărtează pe om de latura sa animalică, barbară şi îl apropie de cea spirituală. Însă omul rămâne în esenţa sa o fiinţă animalică, având posibilitatea de a alege, şi care în orice împrejurări va alege cea mai rea posibilitate dintre toate. În acest sens, „Grădinărit uman” nu este atât despre familia disfuncţională, cât mai ales despre o umanitate disfuncţională în întregul ei. Departe de a putea fi vorba de o comedie, poate doar despre la comédie humaine.

Profilul neo-activistului american

Michael ASTNER

Profilul neo-activistului american

Vara trecută, înainte să vin la Amnaş, am primit de la o prietenă două ziare germane pe care le luase-n aeroport ca lectură de călătorie. Le-am luat la rândul meu pe drum, dar pentru că-s ziare de ziare, format mare, adică (vorbesc de Die Welt şi de Süddeutsche Zeitung), nu le-am deschis în tren, iar la ţară apoi… nici atât: am adunat fructe, am cosit iarbă, am primit oaspeţi (cumnatul, nepotul şi băiatul nepoatei), apoi m-am apucat de dezgropat fântâna din bătrâni, tot felul de lucrări şi munci mi-au ocupat timpul, iar ziarele în cauză (ambele din 14 iulie 2020) au fost uitate. Zilele trecute, am dat de ele. Hm - ia să le răsfoiesc şi să văd dacă mai găsesc ceva actual respectiv demn de citit!

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.