Premii de 500 de lei pentru 346 de familii din Iaşi cu “vechime” în căsătorie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Premii de 500 de lei pentru 346 de familii din Iaşi cu “vechime” în căsătorie

GALERIE
familie
  • familie
- +

Primăria Municipiului Iași, prin Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași, celebrează joi, 10 mai, de la ora 15.00, în Parcul Expoziției, cea de-a XVI-a ediţie a Zilei Internaționale a Familiei.

La eveniment sunt invitate 346 de familii care au aniversat 50 de ani de căsătorie neîntreruptă în perioada 15 mai 2017 - 6 mai 2018. În cadrul festivităţii, 52 de familii vor fi premiate cu câte 500 de lei de către primarul Mihai Chirica. Familiile invitate vor participa și la o tombolă cu trei premii constând în câte o pereche de verighete din aur oferite de partenerul Coriolan Aur Smarald Iaşi. Invitaţii îşi pot exprima gândurile şi sugestiile în Cartea de onoare a Zilei Familiei.

Programul manifestării va fi deschis la ora 15.00 cu un recital susținut de Aurel Niamțu, în completare fiind pregătite și alte momente artistice drept suprize pentru invitați. La ora 16.30 va avea loc festivitatea de premiere a celor 52 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie, iar la finalul programului, de la ora 17.30, va fi rândul artistului Paul Surugiu (Fuego) să susțină un recital.

Pe 23 septembrie 1993 Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia nr. 47 / 237 prin care ziua de 15 mai se declară Ziua Internaţională a Familiei. În anul 1994, Guvernul României a decis marcarea acestui eveniment internaţional prin sărbătorirea la 15 mai a Zilei Familiei Române.

În data de 7 mai 2003, pentru a marca acest eveniment, Consiliul Local al Municipiului Iaşi a adoptat Hotărârea nr. 236 / 2003 prin care hotărăşte acordarea, într-un cadru festiv, a unei diplome de onoare şi a unui premiu fiecărei familii din Iaşi care a împlinit 50 de ani de căsnicie, fondurile necesare fiind alocate de la bugetul local, fiind prima iniţiativă de acest gen din ţară.

Din 2003, Primăria Municipiului Iași a apreciat căsătoria longevivă în persoana a 6.324 de familii, fiind luate în calcul cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă din acest an.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.