anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Premii în laptop-uri la Universitatea Tehnică ieşeană

GALERIE
premii, laptop, proiecte, tuiasi
 • premii, laptop, proiecte, tuiasi
- +

Studenţii de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi au fost premiaţi cu laptop-uri pentru cele mai bune proiecte de diplomă. Universitatea Tehnică a lansat o competiţie inedită pentru studenţii săi: cel mai bun proiect de diplomă de la fiecare facultate susţinut în sesiunea de anul acesta va fi premiat cu un laptop. Premierea va avea loc după analizarea tuturor proiectelor, pe data de 1 iulie 2022.

Pe data de 3 iunie a avut loc primul dintr-o serie de trei workshopuri alături de reprezentanţi din mediul industrial pentru identificarea trendului de cercetare şi a nevoilor actuale de specializare, precum şi a competenţelor ce lipsesc absolvenţilor TUIASI. Workshopurile sunt organizate ca o serie de întâlniri non-formale. Concursul este organizat în cadrul proiectului de dezvoltare instituţională TechGo (CNFIS-FDI-2022-0010), şi are drept scop reducerea abandonului şcolar şi actualizarea strategiei de inserţie a absolvenţilor pe piaţa muncii, corelat cu creşterea transferului tehnologic dinspre TUIASI către mediul industrial.

Tot în cadrul TechGo se va înfiinţa o platformă de training online intitulată „Absolvent de studii universitare. Încotro?”. Platforma de training va fi implementată şi înglobată în platforma educaţională TUIASI şi va cuprinde organizarea unor sesiuni de training online, susţinute de către invitaţi din mediul industrial. Sesiunile online vor avea ca principal scop îmbunătăţirea competenţelor transversale (soft skills, cum sunt denumite în mediul industrial) ale studenţilor TUIASI. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.