anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Premii pe linie pentru studenţii USV Iaşi la Agronomiadă

GALERIE
agronomiada
 • agronomiada
- +

După ce timp de doi ani de zile studenţii Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) nu au participat la competiţia Agronomiada, aceasta fiind suspendată pe durata pandemiei, la ediţia din 2022 tinerii au reuşit să obţină 16 premii şi şase menţiuni. Evenimentul s-a desfăşurat la universitatea de profil din Cluj-Napoca, în perioada 12 - 15 mai.

Studenţii USV Iaşi au reuşit să fie pe locuri fruntaşe la specializările din cadrul agriculturii, horticulturii, industriei alimentare, zootehniei şi medicinei veterinare. Dar domeniile în care au obţinut cele mai bune rezultate au fost managementul proiectelor, controlul calităţii produselor de origine animală, chimia alimentului, entomologie, creşterea păsărilor şi morfopatologie.

„Delegaţia studenţilor ieşeni prezenţi în acest an la cea mai dinamică competiţie a universităţilor agronomice a reuşit să obţină premii la aproape toate discipline din concurs, ceea ce este un rezultat foarte bun. USV Iaşi îşi va recompensa suplimentar studenţii cu premii în bani, în cadrul unui eveniment special organizat pentru câştigătorii din acest an, pe data de 18 mai, la ora 18.00”, a declarat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil cu activităţile sociale la USV Iaşi.

Agronomiada este un concurs studenţesc organizat la nivel naţional care datează încă din anii ’70, desfăşurându-se prin rotaţie într-unul dintre cele cinci centre universitare de învăţământ agronomic: Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi şi Timişoara. Din 2014, competiţiei se alătură şi studenţii Universităţii Agrare de Stat a Moldovei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.