anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Premii pentru elevii cu medii de zece la Evaluare şi Bacalaureat

GALERIE
premii_primarie_Iasi_elevi_zece4
 • premii_primarie_Iasi_elevi_zece4
- +

Zece şcoli cu elevi de nota 10 în judeţul Iaşi! Cei 32 de elevi care au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională şi la Bacalaurea au fost premiaţi în cadrul unei festivităţi organizate de Primăria Municipiului Iaşi, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. Aceasta a avut loc miercuri, 6 iulie 2022, de la ora 11.00, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu. Elevii au primit din partea Primăriei Municipiului Iaşi 1.000 de lei la Evaluarea Naţională şi 2.000 la Bacalaureat.

Plini de emoţie, dar şi încântaţi, elevii de 10 ai municipiului Iaşi au participat alături de părinţi şi profesorii coordonatori la festivitatea de premiere unde au primit coroniţe şi diplome. În cadrul acesteia, Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi alături de prof. Luciana Antoci, inspector Şcolar General al IŞJ Iaşi, au înmânat premii elevilor, profesorilor coordonatori şi directorilor unităţilor şcolare din judeţul Iaşi. Decariştii s-au bucurat de apreciere şi de evenimentul dedicat acestora.

Elevii de zece de la bacalaureat si evaluarea nationala au fost premiati de primarul Iasului

„Ceremonia de astăzi a însemnat pentru mine încununarea muncii de pe parcursul anilor. Mi-a făcut mare plăcere să fiu alături de colegii mei într-un mediu atât de plăcut sub coordonarea autorităţilor locale. Emoţiile au fost prezente în varianta lor cea mai bună şi m-am bucurat enorm de prezenţa unor cadre didactice care au avut un aport mare în dezvoltarea mea. Sunt fericită că la nivelul judeţului nostru există oportunitatea de recunoaştere a meritelor elevilor şi este cu siguranţă un proiect ce ar trebui continuat pe viitor”, a spus Karla-Amalia Hrebenciuc, elev de nota 10 la bacalaureat.

Elevii de zece de la bacalaureat si evaluarea nationala au fost premiati de primarul Iasului

De asemenea, Ana-Maria Trandafirescu, absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi cu media 10 la bacalaureat, mărturiseşte că festivitatea de premiere a reprezentat o experienţă plăcută şi onorantă, întrucât aceasta a reuşit să valorifice efortul intelectual al elevilor. „Sunt încântată şi, în acelaşi timp, recunoscătoare pentru faptul că munca asiduă depusă pe parcursul celor patru ani de liceu a ajuns să fie recunoscută şi la nivel local”, spune aceasta.

Reprezentanţii ISJ Iaşi spun că generaţia elevilor decarişti de anul acesta este una deosebită deoarece au trecut prin încercările provocate de pandemie şi necesitatea susţinerii orelor în format on-line. „La o analiză foarte atentă din acest an şcolar, cu centrare pe masa de elevi şi nu pe vârfuri, putem spune că este o generaţie care a reuşit să depăşească dificultăţile prin care ştim cu toţii că au trecut. Am să-mi justific afirmaţia prin faptul că rezultatele sunt mai bune în mediul rural, note mai multe peste 5 la matematică, acolo unde avem disciplina de vulnerabilitate, procentul de promovabilitate mare la Evaluarea Naţională, peste media naţională. În ceea ce priveşte bacalaureatul, pe trei criterii distincte, ocupăm podiumul naţional. Pe de o parte, în ceea ce priveşte numărul şcolilor care au promovabilitate 100%, sunt nouă licee care se încadrează în aceste procente, din prisma procentului de promovabilitate suntem pe locul al 3 la nivel naţional şi de asemenea, pe locul al treilea din prisma mediilor absolute”, a afirmat prof. Luciana Antoci.

Elevii au asteptati cuminti sa-si primeasca premiile

În urma examenelor de Evaluare Naţională, 17 elevi din judeţul Iaşi au obţinut media 10, Iaşul fiind din acest punct de vedere pe al doilea loc la nivel naţional. Cei 17 „zecişti” provin de la Colegiul Naţional Iaşi, şapte elevi; unitatea de învăţământ are cel mai mare număr de elevi cu media 10 din întreaga ţară, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi, patru elevi, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, doi elevi, Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iaşi, un elev, Şcoala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” Iaşi, un elev, Şcoala Gimnazială „Ioanid Romanescu” Voineşti, un elev şi Şcoala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” Paşcani, tot un elev.

Elevii au asteptati cuminti sa-si primeasca premiile

În ceea ce priveşte mediile de 10 la Bacalaureat, judeţul Iaşi se află pe al treilea loc în ţară. Cei 15 „zecişti” de la Bacalaureat au învăţat la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, cinci elevi, Colegiul Naţional Iaşi, trei elevi şi unul cu media maximă la sesiunea specială pentru olimpici, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi, doi elevi, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi, doi elevi, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, un elev şi Liceul Teoretic „Miron Costin” Paşcani, un elev.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.