Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Premiile BAFTA se decernează în această seară. „12 ani de sclavie”, favorit la trofeul pentru cel mai bun film

GALERIE
BAFTA
  • BAFTA
- +

 

Astăzi toată atenţia industriei cinematografice se îndreaptă spre Marea Britanie unde în această seară vor fi decernate premiile BAFTA. Supranumite şi „Oscarurile britanice”, distincţiile dau un semnal pentru cine vor fi marii câştigări al premiilor de peste ocean. Ceremonia, la care va asista și Prințul William, va fi prezentată de actorul Stephen Fry şi va avea loc la Royal Opera House din Covent Garden. Premiile Academiei Britanice de Artă, Film şi Televiziune aduc la Londra cei mai buni artişti ai momentului.
Cinci filme se luptă pentru a câştiga premiul BAFTA pentru cea mai bună peliculă. „Gravity”, „12 ani de sclavie”, „Ţeapă în stil american”, „Philomena” şi „Căpitanul Phillips” au intrat în cursa pentru marea distincţie. Favorită este drama lui Steve McQueen, „12 ani de sclavie”, care are 10 nominalizări la premiile BAFTA de anul acesta.
Trofeul pentru cel mai bun regizor este vânat de Steve McQueen cu „12 ani de sclavie”, David Russell pentru „Ţeapă în stil american”, Paul Greengrass, creatorul „Căpitanului Phillips”, Martin Scorsese cu „Lupul de pe Wall Street” şi nu în ultimul rând Alfonso Cuarón, regizorul peliculei „Gravity”. Cuaron este de de altfel, marele favorit după ce a impresionat cu povestea unui astronaut pierdut în spaţiu.
La categoria cea mai bună actriţă concurează Sandra Bullock pentru rolul din „Gravity”, Cate Blanchett pentru „Blue Jasmine”, Emma Thompson - „Saving Mr. Banks”, Judi Dench pentru „Philomena” şi Amy Adams cu rolul din „Ţeapă în stil american”. 
Pentru trofeul cel mai bun actor în rol principal, lupta se dă între Leonardo DiCaprio pentru „Lupul de pe Wall Street”, Tom Hanks - „Căpitanul Phillips”, Christian Bale cu „Ţeapă în stil american”, Bruce Dern cu „Nebraska” şi Chiwetel Ejiofor pentru rolul din „12 ani de sclavie”. La casele de pariuri, actorul britanic este favorit, dar criticii consideră că premiul ar trebui să-i revină lui Lenoardo di Caprio. 
Actriţa Helen Mirren, câştigătoare a premiilor Oscar şi BAFTA pentru rolul reginei Angliei din filmul „The Queen”, va primi o distincţie pentru întreaga carieră.
Premiile BAFTA sunt aşteptate cu interes de public pentru că sunt considerate indicatori semnificativi pentru viitorii laureaţi ai premiilor Oscar. (digi24.ro)

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri