Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Premiile PIN 2016: Centric IT Solutions şi SCC Services România

GALERIE
foto DAN LUCA - pin premii it -  0021foto DAN LUCA - pin premii it -  0022foto DAN LUCA - pin premii it -  0032foto DAN LUCA - pin premii it -  0019
  • foto DAN LUCA - pin premii it -  0021
  • foto DAN LUCA - pin premii it -  0022
  • foto DAN LUCA - pin premii it -  0032
  • foto DAN LUCA - pin premii it -  0019
- +

Cea mai dinamică industrie din regiunea de nord-est a ţării şi-a premiat performerii. Gala de premiere a celor mai de succes companii şi antreprenori din domeniul IT s-a desfăşurat aseară, la Hotel Internaţional, în prezenţa unei audienţe numeroase, formată îndeosebi din actori importanţi din acest business, dar şi din mediul academic. 

Centric IT Solutions şi Specialist Computer Centres (SCC) Services România sunt marele câştigătoare ale primei ediţii a Premiilor Regionale ale Industriei de IT & Outsourcing, PIN 2016. Premiul pentru compania de IT a anului a fost acordat către Centric IT Solutions, firmă înregistrată în judeţul Iaşi, furnizoare de soluţii software. Centric IT Solutions este parte a grupului Centric International, care oferă servicii IT, financiare, precum şi soluţii în domeniul ingineriei şi al consultanţei. Sediul central se află în Olanda, dar compania are deschise birouri în 10 ţări, ce găzduiesc aproximativ 5.000 de angajaţi. Printre clienţii Centric IT Solutions se numără TNT, ING Bank, Ernst & Young, Lafarge, Office Depot, Reckitt Benckiser, Decathlon şi Emerson Process. Potrivit celor mai recente date financiare publice, Centric IT Solutions România a avut în anul 2014 o cifră de afaceri în valoare de 18 milioane de lei.

Pe de altă parte, societatea cu capital britanic SCC Services România şi-a adjudecat premiul pentru compania de outsourcing a anului. Cu afaceri de 11 milioane euro în România anul trecut, recent, compania a anunţat că vrea să îşi crească până la 2.000 numărul de angajaţi din România în următorii trei ani. În prezent, la zece ani de la înfiinţarea primului birou la Iaşi, britanicii au circa 1.000 de angajaţi în două centre: 600 la Iaşi şi 400 la Bacău.

În cadrul aceleiaşi gale, Code Camp a primit premiul de cel mai bun eveniment de specialitate, iar Fundaţia Comunitară Iaşi pentru cea mai bună colaborare a unui ONG cu industria IT. FII Practic, proiectul de formare şi instruire al Asociaţiei Studenţilor Informaticieni Ieşeni, a fost de asemenea premiat cu ocazia aceluiaşi eveniment, iar premiul pentru proiectul academic al anului a fost acordat pentru BringIT On, derulat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Meritele antreprenoriale ale lui Răzvan Girmacea, CEO al companiei Monitor Backlinks, au fost răsplătite tot cu un premiu de către organizatorii galei, iar Tester Technology Park, deţinut de omul de afaceri ieşean Bogdan Piţigoi, a fost desemnat cel mai bun proiect de birouri dezvoltat anul trecut în regiunea de nord-est a ţării.

Iniţiatorii şi organizatorii acestui eveniment regional PIN 2016 sunt Dan Zaharia, senior consultant la Extind, cu o experienţă de peste 15 ani în management, vânzări şi dezvoltare imobiliară, şi Dan Radu, managerul Eurolink Promotion, cu o experienţă de peste 20 ani în mass-media şi dezvoltare de proiecte. Seara de gală s-a încheiat cu un show al membrilor grupului Divertis, absolvenţi ai Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare din Iaşi. Totodată, cu prilejul acestei gale, s-a lansat şi revista industriei regionale de IT&Outsourcing, care se intitulează PIN Magazine, şi care, pentru început, va avea o frecvenţă trimestrială.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri