Premiile Superscrieri, editia a IV-a - sa spunem BRAVO autorilor-erou
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Premiile Superscrieri, editia a IV-a - sa spunem BRAVO autorilor-erou

GALERIE
superscrieri
  • superscrieri
- +

Fundatia Friends For Friends creeaza traditie in premierea jurnalismului narativ si a scrierii creative din Romania si deschide inscrierile la cea de-a patra editie a competitiei Premiile Superscrieri, non-fictiuni care schimba lumea.

Fundatia invita toti autorii de creative non-fiction sa participe cu cele mai bune lucrari de anul acesta, pana pe 30 septembrie 2014, pe site-ul www.ffff.ro - exclusiv pe baza unui formular online.

Cu un istoric la primele trei editii de 500 de participanti cu aproximativ 1000 de lucrari inscrise, cu peste 50 de castigatori si premii in valoare totala de 15 000 de euro, competitia isi propune sa incurajeze in Romania acele povesti puternice si texte de calitate care informeaza corect, emotioneaza, modifica perceptii si atitudini.

Materialele pot fi inscrise la cele cinci categorii de concurs (Reportaj, Eseu, Opinie, Portret si Fotojurnalism) si vor fi evaluate de un juriu reprezentat de: Mona Dirtu - presedintele juriului, Ani Sandu, Catalin Tolontan, Cristian Movila, Dan Duca, Gabriel Dobre, Liviu Iolu, Luca Niculescu, Marius Chivu, Mihnea Maruţa, Paul Radu, Simona Tache, Teodor Tita, Vlad Mixich si Vlad Petreanu.

„Superscrieri e un proiect vital, cred eu, pentru jurnalismul romanesc - a aparut in cei mai crunti 3-4 ani din istoria breslei si a reusit, cumva, sa sune adunarea, sa stranga ceea ce e valoros in zona luminoasa, vie, a unei noi generatii de jurnalisti. Asa s-a articulat un fel de confrerie - admirabila prin fronda ei - a celor carora nu le e rusine sa spuna ca sunt jurnalisti. Dimpotriva, mai si cred ca non-fictiunile lor chiar pot schimba lumea”, declara Mona Dirtu, presedintele juriului.

Superscrieri creste de la un an la altul avand alaturi prieteni si sustinatori care se implica activ. In premiera, se bucura de sustinerea BRD - Groupe Société Générale, in calitate de patron al acestei editii, care considera parteneriatul cu Superscrieri o investitie directa in comunitate si in educatie.

Se vor oferi 17 premii, din care: cinci premii I pentru fiecare categorie, in valoare de 500 de euro fiecare (sustinute de Orange Romania, FAN Courier si FriendsTBWA), premiul special Superscrierea Anului in valoare de 1000 euro (sustinut de Cercul de donatori/TFN Romania) si Premiul Special al Juriului.

Lansata in 2011, competitia Premiile Superscrieri isi propune sa incurajeze in Romania tipul de scriitura care da castigatorii de premii Pulitzer, prin stimularea unei clase de autori, editori si publisheri cu simt raspundere fata de cititori. Superscrieri s-a dezvoltat in 2014 pe inca doua directii majore: Superscrierea Cititorilor, editia a doua sustinuta de Orange Romania si programul Bursele Superscrieri, realizat impreuna cu Avon Romania.

„Acest firav (inca) Pulitzer romanesc are misiunea declarata de a incuraja şi creşte autori care, prin forţa scriiturii lor, aduc in faţa publicului relatari mai robuste, mai documentate, mai puţin frivole, care in final sa poata genera schimbarea unei societaţi tot mai uşor de manipulat şi de antagonizat.“ declara Sorin Tranca, preşedintele FFFF si initiatorul competitiei.

Editia actuala a Premiilor Superscrieri nu ar fi fost posibila fara sustinerea partenerilor si prietenilor:

Patron al editiei actuale: BRD – Groupe Société Générale, sponsor principal - Avon Romania, sponsori de categorie: Orange Romania, Cercul de donatori/TFN Romania, FAN Courier si FriendsăTBWA.

Super-prieteni si sustinatori: Hotnews, Sapte Seri, Catavencii, Adevarul, Dilema Veche, Foreign Policy, Esquire, Marie Claire, Decat o Revista, RFI Romania, Blitz TV, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, Romania Pozitiva, IGLOO Media, Veioza Arte, Sub25, Bookblog.ro, Editura Humanitas, Editura, Publica, Tea Forte Romania.

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri 2014, explorati http://ffff.ro/superscrieri/.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.