Premiu al studenţilor ieşeni la un concurs internaţional de construit poduri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Premiu al studenţilor ieşeni la un concurs internaţional de construit poduri

GALERIE
Facultatea de constructii Iasi
  • Facultatea de constructii Iasi
- +

O echipă de studenţi de la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii a Universităţii „Gh. Asachi“ din Iaşi s-a întors din Turcia cu poziţia a II-a în cadrul „Concursului internaţional de poduri pentru studenţi“ care s-a defăşurat la Universitatea Bogazic din Istanbul. Competiţia, aflată la cea de-a XI-a ediţie, este organizată de către instituţia de învăţământ superior din Turcia, iar de şapte ani este deschisă la nivel internaţional, participând echipe din Europa şi Asia. 

„În fiecare an când am mers am obţinut cel puţin un loc pe podium la una dintre cele patru secţiuni, dar este prima oară când obţinem un premiu pe întreaga competiţie“, a declarat şef lucrări dr.ing. Gheorghiţă Boacă, unul dintre coordonatorii studenţilor. Alături de acesta au coordonat echipa de studenţi şi prof.univ.dr.ing. Cristian-Claudiu Comisu şi asist.univ.dr.ing. Cristian Blejeru.

Anual, participă la acest concurs echipe diferite de studenţi de la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, specializarea Căi Ferate, Drumuri şi Poduri, iar la ediţia aceasta echipa a fost formată din Dragoş Călugătu, Adrian Ieremie, Tudor Tcaciuc, Alexandra Maria Pohoaţă şi Alin Constantin Vornicu. Competiţia a presupus anul acesta realizarea unei machete de pod de şase metri lungime, 90 cm lăţime şi doi metri înălţime, dimensiunea modificâdu-se în fiecare an. De asemenea, structura a trebuit să fie construită din metal şi să reziste unei încărcături de 1.250 de kilograme, echivalentul unei maşini obişnuite. Premiul a fost de 5.000 de lire turceşti, aproximativ 6.000 de lei. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.