Preoţi amendaţi după slujba ţinută de protopop cu 120 de participanţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

DSP, Poliţia şi Inspecţia Bisericească, anchete după articolul publicat de „Ziarului de Iaşi“

Preoţi amendaţi după slujba ţinută de protopop cu 120 de participanţi

GALERIE
slujba fara masti Tudora
  • slujba fara masti Tudora
- +

Trei anchete demarate după articolul publicat de „Ziarul de Iaşi“ cu privire la slujba cu peste 120 de participanţi de la o parohie din Tudora, judeţul Botoşani, condusă chiar de pr. Petru Fercal, protopop de Botoşani.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie din judeţul vecin a amendat 6 persoane clericale care au participat la eveniment, organizatorul, parohul, primind cea mai mare amendă, de 500 de lei. În continuare se efectuează cercetări pentru depistarea tuturor celor care au participat la slujbă şi nu au respectat măsurile de protecţie sanitară aflate în vigoare în România.

Mai departe, Direcţia de Sănătate Publică din Botoşani, condusă de dr. Monica Adascăliţei, a anunţat că s-a autosesizat şi că a demarat o proprie investigaţie pentru a clarifica evenimentele care au avut loc în data de 18 aprilie la Tudora. Aceasta a explicat însă, citată de presa locală, că pe 5 aprilie, cu 13 zile înaintea evenimentului, a avut loc o şedinţă de instruire cu tot personalul Protopopiatului din Botoşani pentru a se asigură că la evenimente de acest fel este impusă respectarea regulilor inclusiv de către participanţi. Nu este însă limpede care poate fi finalitatea anchetei DSP, în contextul în care Poliţia a fost deja înştiinţată şi demarează propriile cercetări.

Cea de-a treia anchetă demarată porneşte de la Iaşi, unde Inspecţia Bisericească a pornit discuţii în Protopopiatul din Botoşani şi parohia din Tudora pentru a vedea cu exactitate ce s-a întâmplat. Din informaţiile „Ziarului de Iaşi“, ancheta Inspecţiei Bisericeşti nu ar trebui să rezulte în pedepse drastice, însă se doreşte un anumit grad de fermitate în vederea apropierii celebrărilor din Săptămâna Mare.

„Începe Săptămâna Patimilor, vor fi slujbe zilnic, riscul de a se produce aglomeraţii este mult mai mare. De aceea cred că vom vedea măsuri luate în acest caz, nu doar mustrări verbale. Trebuie arătat că este un exemplu nefericit, excepţia care confirmă regula - că în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei s-au respectat până în prezent regulile. Nu, în niciun caz nu vorbim de o posibilă decădere din treaptă, nu cred că se impun astfel de sancţiuni“, au explicat reprezentanţi ai Inspecţiei Bisericeşti.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.