Preoţii şi personalul neclerical din Episcopia Romano-Catolică se vaccinează în procent de 60%
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Preoţii şi personalul neclerical din Episcopia Romano-Catolică se vaccinează în procent de 60%

GALERIE
vaccinare, preoti, catolici
  • vaccinare, preoti, catolici
- +

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a finalizat centralizarea cu privire la personalul care vrea să se vaccineze, cifrele fiind momentan doar pentru judeţul Iaşi, pentru că centralizările s-au făcut în legătură cu Direcţiile de Sănătate Publică regionale. Astfel, aproximativ 60% din personalul clerical şi neclerical din Iaşi şi-a exprimat dorinţa de a se vaccina.

 „Este vorba de preoţi, dascăli, clopotari, cei care îngrijesc bisericile, practic personalul din parohiile din judeţ şi Episcopia Romano-Catolică”, a explicat pr. Adrian Blăjuţă, purtător de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi. Din informaţiile obţinute de către „Ziarul de Iaşi”, un procent ridicat se înregistrează în rândul preoţilor care activează la Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, şi a structurilor episcopiei. De altfel, în cursul zilei de ieri, papa Francisc şi papa emerit Benedict al XVI-lea s-au vaccinat cu prima doză din vaccinul anti COVID-19, iar mesajul acestora a fost acela favorabil vaccinării chiar şi înaintea momentului în care au fost propriu-zis imunizaţi.

La Iaşi, deşi nu am putut lua legătura directă cu Preasfinţitul Iosif Păuleţ, episcop de Iaşi, ne-a fost transmis faptul că acesta are o atitudine favorabilă vaccinării şi că cel mai probabil va face acest lucru în funcţie de când va fi programat. Reamintim că preoţii se încadrează în categoria de personal esenţial care va fi vaccinată în etapa a II-a, ce începe oficial de pe 15 ianuarie. În urma solicitărilor adresate Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, ni s-a transmis că datele nu au fost centralizate integral fiindcă parohiile au raportat separat intenţia de vaccinare, şi că vom primi aceste cifre atunci când ele vor fi cunoscute integral. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.