anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 07.08.2022

Preotul din Săcăreşti strânge bani pentru 21 de burse

GALERIE
preotul paroh Cosmin Brînză
 • preotul paroh Cosmin Brînză
- +

Un preot din judeţul Iaşi vrea să ajute cei 21 de copiii din localitatea Săcăreşti cu burse în valoare lunară de 200 de lei, bani care să asigure rechizitele, transportul către şcoală, dar şi îmbrăcămintea sau pachetul zilnic de mâncare. În acest sens, preotul paroh Cosmin Brînză de la Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Săcăreşti a deschis un cont special în care ieşenii şi cei care doresc să îi sprijine demersul pot face donaţii. Potrivit preotului Cosmin Brînză, anul trecut parohia a reuşit să sprijine 15 copii cu rezultate bune la învăţătură, iar aceştia şi-au îmbunătăţit rezultatele şcolare comparativ cu anul anterior.

„Anul trecut am reuşit să sprijinim un număr de 15 copii cu rezultate bune la învăţătură, iar acum ne propunem să îi ajutăm pe toţi tinerii din sat, astfel încât să facem împreună un pas în direcţia potrivită în ceea ce priveşte educaţia formală. Am fost bucuroşi de rezultatele obţinute până acum de bursieri şi considerăm că este un bun prilej să extindem programul. Am avut creşteri de medii, am avut menţineri pe poziţii, am avut şi unele mici scăderi, cel mai probabil cauzate de condiţiile de învăţare determinate de pandemie. Însă, per total, aceşti copii au prins parcă un suflu nou pentru simplul motiv că nişte oameni, donatorii noştri, au crezut în ei şi le-au dat o şansă”, explică preotul paroh.

Potrivit acestuia, tinerii sunt implicaţi în activităţile şi viaţa satului, iar în luna ianuarie din acest an au avut grijă ca în fiecare duminică să ducă hrană caldă pentru 25 de bătrâni din comunitate. „Apelăm din nou la sponsorii noştri vechi, cărora le mulţumim foarte mult pe această cale, precum şi la eventuali sponsori noi care sunt sensibilizaţi de chemarea noastră şi doresc să contribuie activ la viitorul unui tânăr promiţător. Iar toţi «SăcăreşTinerii» noştri, cei 21, sunt foarte promiţători”, a adăugat preotul paroh Cosmin Brînză.

Preotul prezintă şi rezultatele obţinute de bursierii de anul trecut pentru a-i convinge că aceşti copii merită tot sprijinul. Astfel, cea mai mare medie generală a fost peste 9.50, 4 copii şi-au menţiunut media generală peste 9, iar 6 au avut peste 8. Dintre toţi cei 15, doar trei copii au avut scăderi ale mediei cu 4-5 sutimi.

Valoarea totală a unei burse pentru fiecare copil este de 2.000 lei, aceştia fiind oferiţi pe durata a 10 luni. Cei care doresc să susţină un copil la studii o pot face donând în contul RO41BTRLRONCRT0250359702, titular cont: Parohia Sf. Imp. Constantin şi Elena Săcăreşti sau la link-ul: paypal.me/parohiasacaresti. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.