Sărbătoarea nelegiuiţilor de la Iaşi. Val de dosare închise pentru tot felul de pungaşi şi indivizi periculoşi. Iată lista şi motivul!
În fapt, în toate cazurile, judecatorii au constatat prescriptia raspunderii penale a au (...)
citeste totsambata, 04.02.2023
România și Bulgaria sunt profund enervate de veto-ul Austriei, în cele două țări având loc boicoturi. Ministrul de Interne Karner rămâne ferm, scrie cotidianul austriac Azi („Heute”)
Până în 2023, spațiul Schengen ar trebui extins pentru a include Croația, Bulgaria și România. Acest lucru a fost pregătit timp de unsprezece ani și au fost îndeplinite toate cerințele. Cu câteva săptămâni înainte de vot, ministrul de Interne Gerhard Karner a făcut o surpriză: a anunțat că nu va mai fi de acord cu aderarea la Schengen.
Populația din cele două țări din Europa de sud-est e supărată pe gestul lui Karner. El este acuzat (de exemplu, de ministrul bulgar de interne) că e interesat de problema migrației în vederea viitoarelor alegeri din ianuarie . De asemenea, este criticat și faptul că șeful guvernului maghiar, Viktor Orban, se întâlnește periodic cu cancelarul austriac, fără ca Austria să-i reporșeze lui Orban că practic toți migranții trec granița cu Austria prin Ungaria.
În România sunt apeluri la boicot împotriva companiilor austriece care fac afaceri acolo. Clubul de fotbal Universitatea Craiova a anunțat deja că își va închide conturile la Raiffeisen Bank, nu va mai alimenta de la OMV și nu va mai organiza tabăra de vară în munții Austriei. Motivul este „atitudinea dezgustătoare a Republicii Austria”. De asemenea, România l-a convocat joi seară pe ambasadorul Austriei și i-a înmânat o notă de protest. Între timp, au apărut și primele poze cu supermarketuri care scot produse Red Bull și Pfanner de pe rafturi, scrie ziarul austriac
1 ianuarie 2023 va fi o zi istorică pentru Croația. La nouă ani și jumătate de la aderarea la UE, țara nu va intra doar în zona euro, ci și în spațiul Schengen. Miniștrii de interne reuniți la Bruxelles au aprobat, joi, participarea acesteia în zona de liberă circulație care va avea, așadar, de anul viitor, 27 de membri (23 din UE și Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția) însumând peste 400 de milioane de locuitori.
Pe de altă parte, România și Bulgaria, care bat la ușa zonei Schengen din 2011, vor mai avea de așteptat: cele două candidaturi ale lor au fost spulberate de un veto al Austriei. Olanda, la rândul lor, a blocat Bulgaria. Ministrul de Interne austriac Gerhard Karner a anunțat cdecizia sa imediat ce a sosit la Bruxelles. De luni de zile, Austria se confruntă cu o creștere bruscă a cererilor de azil, înregistrând chiar și cea mai mare rată de cereri per locuitor din întreaga UE, în urma unui aflux de migranți ilegali pe ruta balcanică.
Viena se temea că ridicarea controalelor la frontieră cu România și Bulgaria va crește și mai mult sosirile de emigranți. Cu toate acestea, Comisia și Parlamentul European solicită de multă vreme includerea celor trei țări candidate în zona Schengen pentru a ușura viața navetiștilor transfrontalieri și pentru a încuraja turismul. Dar Viena, evident, nu are încredere în Sofia și București că pot exercita un control riguros al frontierelor externe ale UE.
România are o graniță sensibilă cu Serbia, iar Bulgaria are una cu Serbia, Macedonia de Nord și Turcia. Chiar și fără vetoul austriecilor, acest blocaj olandez ar fi închis ușa României (19 milioane de locuitori) deoarece dosarul său era legat procedural de cel al Bulgariei (6,5 milioane). Cele două foste țări comuniste au aderat la UE în 2007, la doi ani și jumătate după majoritatea țărilor din fostul bloc sovietic.
Chestiunea lărgirii spațiului Schengen a devenit foarte sensibilă în ultimele luni, din cauza noilor fluxuri de migranți. Comisia Europeană a prezentat, săptămâna trecută, un plan de acțiune, propunând în special trimiterea în zonă a experților Frontex, scrie publicația franceză
Krone: Reprezentanții Germaniei și Luxemburgului au încercat să facă presiuni asupra Austriei ca să-l facă pe Karner să cedeze
Ministrul de Interne austriac Gerhard Karner a rezistat presiunii și a blocat aderarea la Schengen a Bulgariei și României cu dreptul de veto. „Este greșit să extindem un sistem care nu funcționează în multe locuri”, a spus Karner la întâlnirea miniștrilor de interne ai UE de joi la Bruxelles. Austria a primit sprijin din partea Olandei, care a votat și ea împotriva aderării.
Reprezentanții Germaniei, Luxemburgului și ai Consiliului UE au încercat să facă presiuni asupra Austriei și să-l facă în continuare pe Karner să cedeze. „Am rămas fermi și nu ne îndepărtăm de cerințele noastre”, a spus echipa de conducere a Ministerului de Interne ÖVP. Austria cere ca „frontiera externă europeană să fie în sfârșit protejată și numărul migranților ilegali să scadă drastic și durabil”, notează Krone.
Sursa: hotnews.ro
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Lovitură de teatru în cazul şoferului testat de poliţiştii de la Rutieră ca fiind drogat
Filmul "Gladiator 2", de Ridley Scott, va fi lansat la finalul lui 2024
Bărbat ademenit cu servicii sexuale, scos din ghearele prădătorilor de jandarmi
O învăţătoare apreciată a murit după ce maşina pe care o conducea a fost zdrobită de un TIR
Pentagon susţine că un alt balon chinezesc de spionaj tranzitează America Latină
Un puternic val de frig arctic s-a abătut asupra nord-estului Statelor Unite
Miliardarul Elon Musk a scăpat cu faţa curată după ce a indus în eroare investitorii Tesla
Imagini care stârnesc indignare: Un deţinut iranian a slăbit 52 kg şi a ajus numai piele şi os!
Premierul Nicolae Ciucă începe sâmbătă o vizită de două zile în Egipt
Cine este Abigail Tyson, iubita “secretă” a lui Tristan Tate
Cristina Şişcanu, enervată la culme după ce Mădălin Ionescu, soţul ei, a fost amendat în Italia
SUA vrea să folosească fondurile confiscate de la un oligarh rus pentru a ajuta Ucraina
Un elev de 16 ani a fost arestat preventiv din cauză că solicita taxă de protecţie de la colegi
Preţurile petrolului au scăzut cu peste 2%, din cauza îngrijorărilor privind majorările de dobânzi
Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă
Studenţii se pot înscrie gratuit la cluburile artistice ale Casei de Cultură. Care sunt acestea?
Danemarca se opune participării ruşilor la JO din 2024, chiar şi sub drapel neutru
Un tânăr de 25 de ani şi-a bătut bunica cu o bâtă. Femeia a avut noroc de vecini!
Zelenski: Ucraina va lupta pentru "fortăreaţa" Bahmut cât de mult timp va putea
China recunoaşte că balonul care a survolat SUA îi aparţine, dar spune că este unul civil
Marius Florin Medrea, expert la Parchetul General, semn obscen la adresa unei copii a lui Trump
Germania dă undă verde pentru trimiterea tancurilor Leopard 1 în Ucraina
A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă era în vârstă de 88 de ani
Internaţionalul german Joshua Kimmich va apărea într-un episod al serialului poliţist Tatort
Compania chineză Sinohydro se chinuie să finalizeze 5,5 km de pe centura ocolitoare Zalău
Când nu sunt ucişi de ucraineni, soldaţii ruşi se omoară între ei
Ruşii au cumpărat anul trecut un număr record de lingouri de aur
MAE vine cu clarificări în cazul accidentului din Slovenia în care şi-au pierdut viaţa trei români
VIDEO Cum sunt pedepsiți polițiștii ucraineni trădători. "Este zgomot în Enerhodar”
Dotează intrările cu covorașe profesionale de aluminiu, pentru o curățenie impecabilă! (P)
TopDefender.ro - furnizorul tău de echipamente de protecție a muncii,scule si unelte (P)
Oameni de știință au descoperit o cale prin care să prevină fibroza cardiacă
Nicolae GRECUStupida lex, sed lex!Stimaţi suporteri, nu contează că înjuraţi, aveţi grijă pe cine înjuraţi. |
Eugen MUNTEANUGh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (XI) |
arh. Ionel OANCEABlocul, pacoste sau nevoie? |
Radu POPESCUCa piatra-n lac |
Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.