anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Președintele CJ Iași: „Minciuna are picioare scurte domnilor consilieri județeni PNL”!

GALERIE
maricel popa
 • maricel popa
- +

Redăm comunicatul președintelui CJ Iași ca răspuns la acuzele consilierilor județeni PNL
privind dezvoltarea zonei cargo la Aeroportul Iași:

"Am subliniat public zilele trecute minciunile sfruntate pe care le transmit ieșenilor, consilierii județeni PNL. Vă aduc o primă dovadă în acest sens. Este vorba despre demersul prin care fostul manager al Aeroportului din Iași a notificat Consiliul Județean că renunță, începând cu 1 ianuarie 2016, la finanțările pe care le acordă instituția pe care acum o reprezint către aeroport.

Aeroportul Iași consideră, la acest moment, că este justificată renunțarea la compensațiile și fondurile publice alocate pentru prestarea serviciilor de interes public general, începand cu data de 01.01.2016, și își asumă obligațiile și drepturile ce decurg din aplicarea acestei măsuri”, se arată în documentul oficial remis de la Aeroportul Iași către Consiliul Județean.

Așa cum se poate observa domnilor consilieri județeni PNL v-ați asumat împreună această decizie și acum încercați să vindeți ieșenilor sintagma că președintele Consiliului Județean blochează dezvoltarea aeroportului. Câtă ipocrizie!

Îi asigur pe ieșeni că voi face toate demersurile, ca procesul de modernizare al Aeroportului să continue. Cea de a doua etapă de modernizare include şi zona cargo, înfiinţarea unei unităţi de mentenanţă pentru avioane, unificarea terminalelor  T2 și T3, precum şi crearea terminalului T4.

Aș merge și mai departe și aș sublinia lipsa de viziune a fostului manager de la Aeroportul din Iași.  Nu ai dreptul să exploatezi politic un obiectiv de interes major și strategic pentru comunitatea ieșeană, doar pentru că în acea perioadă ne aflam în preajma campaniei electorale și a alegerilor pentru Primăria Iași. Sau chiar să pui în pericol accesarea de fonduri europene pe actualul program Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM) care conditioneaza eligibilitatea Aeroportului de existența dovezii privind prestarea unui serviciu de interes economic general (SIEG).

„Pentru a limita efectele negative asupra concurenței și a schimburilor comerciale, considerăm că, în acest moment este justificat și în beneficiul Autorității Publice Tutelare, să vă transmitem această notificare de renunțare la compensație și alte fonduri publice”, se precizează în adresa transmisă de fostul manager al aeroportului către Consiliul Județean Iași.

Așadar, reiterez îndemnul adresat și anterior colegilor consilieri județeni PNL de a da dovadă de înțelepciune, echilibru, maturitate politică și administrativă atunci când vorbim despre interesul prioritar al comunității ieșene".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.