Preşedintele CJAS Iaşi, 80,70 puncte din 100 la proba scrisă: a ieşit al doilea pe ţară la concurs
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Preşedintele CJAS Iaşi, 80,70 puncte din 100 la proba scrisă: a ieşit al doilea pe ţară la concurs

GALERIE
Radu Ţibichi
  • Radu Ţibichi
- +

Urmează proba interviului, poimâine

Radu Ţibichi, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi, a trecut de prima probă în cadrul concursului pentru postul pe care-l ocupă deja, într-un demers naţional de a scoate la concurs toate posturile de preşedinte al caselor judeţene de sănătate. Radu Ţibichi a obţinut 80,70 de puncte la proba scrisă, din maximum 100 posibile, fiind pe locul al doilea din ţară după candidatul din Maramureş, care a luat 93,30 de puncte. Ţibichi este însă doar unul dintre cei cinci candidaţi din ţară care au promovat concursul, şi care merg pentru proba interviului, pe lângă Iaşi şi Maramureş fiind Tulcea, Cluj şi Bistriţa-Năsăud. În rest, 28 de candidaţi au fost respinşi, iar 21 dintre ei nu s-au prezentat la concurs.Unii dintre candidaţi, din Dâmboviţa, Ilfov sau Argeş, au avut chiar mai puţin de 20 de puncte.

Cei 5 candidaţi care au obţinut peste 70 de puncte merg pe 12 mai la proba interviului, la sediul CNAS Bucureşti, care va începe de la ora 10. „Cred că a fost un examen corect, domnul preşedinte s-a asigurat de corectitudinea examenului. Voi avea cu dumnealui o întâlnire şi probabil că vom programa noi sesiuni de examinare, etape care să se desfăşoare tot aşa, în condiţii clare de corectitudine şi de transparenţă”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, în timpul unei vizite de lucru în judeţul Bihor.

Proba scrisă a avut un timp util de lucru de trei ore, iar preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe, a detaliat modul în care au fost redactate subiectele pe baza bibliografiei. Comisia de examen s-a întrunit în dimineaţa probei şi a gândit două variante, iar unul dintre candidaţi a extras, în faţa tuturor, una dintre variante. Fiecare variantă a avut zece întrebări, fiecare notată cu 10 puncte, în total fiind 100 de puncte pe care un candidat putea să le obţină. Profesioniştii din sistemul sanitar ieşean consultaţi de „Ziarul de Iaşi” spun că a fost un concurs organizat serios, dificil, diferit de ce a fost până acum în sistem, fapt care reiese din absenţa unei concurenţe mari, ba chiar şi din faptul că au lipsit de la concurs aproape jumătate din cei înscrişi. „Multor candidaţi le-a fost frică să participe, a fost şi o bibliografie foarte vastă. E dificil să ai zece subiecte care pot fi tratate şi pe scurt şi dezvoltate şi să reuşeşti să scrii fiecare idee în conformitate cu prevederile din actul normativ. Au fost subiecte abordabile, bine făcute, dar nu putem spune că a fost simplu”, au precizat aceştia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

Alexandru LĂZESCU

De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

Procedeele, dezvăluite recent, prin care a fost discreditată timp de aproape un an şi jumătate o teorie de bun simţ, aceea că virusul care a provocat pandemia ar fi putut proveni de la Laboratorul de Virusologie din Wuhan, ilustrează corupţia din domenii ştiinţifice cu mare miză financiară şi maniera în care „ştiinţa” a fost politizată.

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre parabole

Nichita DANILOV

Câte ceva despre parabole

Am trăit într-o lume parabolică. Într-o comunitate închisă. Prizoniera propriilor dogme. O lume în care predomina elementul religios. Am trăit într-o lume în care Evul Mediu era la el acasă. Dogmele şi cutumele unei astfel de lumi mi s-au imprimat adânc în suflet, încă din fragedă copilărie.

Sociologia teatrală şi critica vie

Dana ȚABREA

Sociologia teatrală şi critica vie

Două chestiuni din volumul al doilea de Teatru în diorame, semnat de Miruna Runcan, oglindind perioada comunistă dintre anii 1965 şi 1977, care reprezintă, în opinia autoarei, intervalul cel mai suportabil existenţial şi de efervescenţă teatrală din zbuciumata istorie a comunismului românesc, merită să fie supuse atenţiei: investigaţia sociologică asupra teatrului a lui Pavel Câmpeanu în contextul în care facultăţile şi institutele de cercetare sociologică fuseseră închise şi dezbaterea cu privire la actul critic.

O scrisoare din RFG

Michael ASTNER

O scrisoare din RFG

Prin aprilie, la Amnaş fiind, am găsit într-un dulap o scrisoare veche primită de ai mei de la soţia unuia dintre fraţii lui tata, scrisoare scrisă şi trimisă după ce fuseseră în vizită în România. Pe cât de banală pare, pe tot atât de interesantă este totuşi această relativ scurtă misivă venită din Republica Federală Germania, deci din Germania de Vest. Iat-o:

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.