anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Preşedintele CJAS Iaşi, 80,70 puncte din 100 la proba scrisă: a ieşit al doilea pe ţară la concurs

GALERIE
Radu Ţibichi
 • Radu Ţibichi
- +

Urmează proba interviului, poimâine

Radu Ţibichi, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi, a trecut de prima probă în cadrul concursului pentru postul pe care-l ocupă deja, într-un demers naţional de a scoate la concurs toate posturile de preşedinte al caselor judeţene de sănătate. Radu Ţibichi a obţinut 80,70 de puncte la proba scrisă, din maximum 100 posibile, fiind pe locul al doilea din ţară după candidatul din Maramureş, care a luat 93,30 de puncte. Ţibichi este însă doar unul dintre cei cinci candidaţi din ţară care au promovat concursul, şi care merg pentru proba interviului, pe lângă Iaşi şi Maramureş fiind Tulcea, Cluj şi Bistriţa-Năsăud. În rest, 28 de candidaţi au fost respinşi, iar 21 dintre ei nu s-au prezentat la concurs.Unii dintre candidaţi, din Dâmboviţa, Ilfov sau Argeş, au avut chiar mai puţin de 20 de puncte.

Cei 5 candidaţi care au obţinut peste 70 de puncte merg pe 12 mai la proba interviului, la sediul CNAS Bucureşti, care va începe de la ora 10. „Cred că a fost un examen corect, domnul preşedinte s-a asigurat de corectitudinea examenului. Voi avea cu dumnealui o întâlnire şi probabil că vom programa noi sesiuni de examinare, etape care să se desfăşoare tot aşa, în condiţii clare de corectitudine şi de transparenţă”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, în timpul unei vizite de lucru în judeţul Bihor.

Proba scrisă a avut un timp util de lucru de trei ore, iar preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe, a detaliat modul în care au fost redactate subiectele pe baza bibliografiei. Comisia de examen s-a întrunit în dimineaţa probei şi a gândit două variante, iar unul dintre candidaţi a extras, în faţa tuturor, una dintre variante. Fiecare variantă a avut zece întrebări, fiecare notată cu 10 puncte, în total fiind 100 de puncte pe care un candidat putea să le obţină. Profesioniştii din sistemul sanitar ieşean consultaţi de „Ziarul de Iaşi” spun că a fost un concurs organizat serios, dificil, diferit de ce a fost până acum în sistem, fapt care reiese din absenţa unei concurenţe mari, ba chiar şi din faptul că au lipsit de la concurs aproape jumătate din cei înscrişi. „Multor candidaţi le-a fost frică să participe, a fost şi o bibliografie foarte vastă. E dificil să ai zece subiecte care pot fi tratate şi pe scurt şi dezvoltate şi să reuşeşti să scrii fiecare idee în conformitate cu prevederile din actul normativ. Au fost subiecte abordabile, bine făcute, dar nu putem spune că a fost simplu”, au precizat aceştia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.