anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Președintele Consiliului Județean și al PSD Iași: Liberalii sabotează funcționarea spitalului mobil. Consilierii județeni PNL sunt aserviți baronului local, drujbarul Costel Alexe! (P)

GALERIE
Maricel_Popa
  • Maricel_Popa
- +

Liberalii își continuă cu cinism planul de sabotare sistematică a Spitalului mobil de la Lețcani. Cu o indiferență greu de imaginat și imposibil de înțeles față de interesele ieșenilor, consilierii județeni ai PNL au chiulit azi de la ședința de îndată convocată de conducerea Consiliului Județean. Aceasta, deși întâlnirea s-a desfășurat online, consilierilor fiindu-le suficient un simplu telefon pentru a participa și a-și exprima votul. „Tactica de luptă politică adoptată de liberali este de-a dreptul jenantă. Vor să saboteze funcționarea spitalului mobil, dar sunt conștienți de faptul că ieșenii i-ar sancționa dur pentru aceasta. Ca urmare, pentru a nu trebui să voteze «pentru» și pentru a nu li se reproșa că au votat «împotrivă», liberalii lipsesc de la ședință, în speranța că nu va putea fi constituit cvorumul necesar, proiectele fiind astfel respinse implicit. Pragmatic, lipsa de la vot sau «abținerea» echivalează cu un vot «împotrivă». E un mod de comportare de o lașitate și dispreț față de ieșeni greu de cuprins în cuvinte. Din păcate, în loc să își rezerve timpul pentru proiecte ale comunității, liberalii continuă sarabanda plângerilor penale. Toți consilierii județeni ai PNL sunt aserviți baronului local, drujbarul Costel Alexe”, a spus președintele CJ, Maricel Popa.

Poziția liberalilor este cu atât mai ciudată cu cât județul Iași se află de două săptămâni pe primele poziții într-un nefericit top al numărului de îmbolnăviri de COVID. Chiar ieri, Germania a inclus județul nostru pe lista „zonelor de risc”, ceea ce îi obligă pe ieșenii care se deplasează în Germania să intre în carantină pentru 14 zile. În lipsa unor măsuri guvernamentale ferme de combatere a epidemiei, liberalii ieșeni sabotează prin orice mijloace și măsurile adoptate pe plan local.

În pofida absenței consilierilor județeni PNL de la ședința de azi, cvorumul a fost asigurat prin prezența alături de consilierii PSD și a celor PMP. Plenul a aprobat atribuirea în folosința Spitalului mobil de la Lețcani a două ambulanțe. Un al doilea proiect de hotărâre aprobat astăzi a vizat rectificarea bugetului general al județului. Prin această rectificare, va fi posibilă acordarea unor stimulente financiare personalului de specialitate din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și a celui detașat la Spitalul Mobil. De asemenea, au fost alocate 10 milioane lei pentru modernizarea DJ 282 Românești – Podu Iloaiei – Popești – Mădârjac și 5 milioane lei pentru modernizarea DJ 249D Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești.

„Vreau să le mulțumesc public consilierilor PSD și PMP, care au înțeles că interesele ieșenilor au prioritate față de cele politice chiar și într-o perioadă de campanie electorală. Au dat dovadă de maturitate politică și de respect față de cei care le-au acordat votul în urmă cu patru ani, ceea ce nu se poate spune, din nefericire, despre liberali”, a punctat Maricel Popa, șeful PSD Iași.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200019

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Cosmin PAȘCA

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Iaşul nu-şi va recăpăta nici în următorii patru sau 40 de ani „aerul” european dacă autorităţile locale se vor zgârci la preţul proiectelor şi vor îndepărta, dintr-un patriotism local prost înţeles (sau din motive de corupţie?) companii importante pe plan internaţional.

Filmuletul zilei

opinii

Patos ideologic

Codrin Liviu CUȚITARU

Patos ideologic

A apărut odată cu faţa vopsită în alb şi negru. Gestul constituia un mesaj postcolonialist. În dualitatea fizionomică se sugera dubla critică, dubla identitate a individului postmodern, coexistenţa culturilor - una a „colonizatorului” tradiţional şi cealaltă a „colonizatului” de odinioară. A fost acuzat de rasism, întrucât a implicat că bietul „colonizat” nu poate fi decât o persoană de culoare.

Eficienţa pieţelor financiare

Alin ANDRIEȘ

Eficienţa pieţelor financiare

De-a lungul timpului investitorii pe pieţele financiare au căutat să găsească o metodă de identificare a valorii reale a unui activ financiar care să le permită obţinerea unor profituri considerabile. 

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

George ŢURCĂNAŞU

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

Despre sistemul european statistic şi administrativ.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Apropo de focarul de covid din aceste zile care s-a oploşit pe la berourile chefereului ieşean, şi despre care nu mai contenesc bârfele, căci, poate nu ştiţi, oamenii de acolo chiar mor de plictiseală la serviciu, nu gluma, haideţi să vă spunem şi noi una haioasă pe astăzi, legat de parascovenie. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.