Președintele Consiliului Județean și al PSD Iași: Să nu pierdem credința și încrederea în Dumnezeu!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Președintele Consiliului Județean și al PSD Iași: Să nu pierdem credința și încrederea în Dumnezeu! (P)

GALERIE
DSC_2263-web
  • DSC_2263-web
- +

Întâmpinăm sfintele sărbători de Paște din acest an într-o situație cu care nu am fost obișnuiți. În ultimele săptămâni, viețile ni s-au schimbat brusc și radical. Ne-am trezit izolați de prieteni și de rude, închiși într-un cerc din ce în ce mai restrâns, forțați de împrejurări să ne gândim în primul rând la noi înșine. 

Epidemia cu care se confruntă întreaga lume ne obligă să marcăm Învierea Domnului în solitudine, departe de cei dragi și îngrijorați de viitorul ce ne așteaptă. Epidemia ne izolează unul de celălalt, ne închide în case, ne schimbă prioritățile și preocupările. 

În acest an nu vom putea lua lumina Învierii de la sfânta Biserică, dar îl vom regăsi, ca întotdeauna, pe Iisus în inimile noastre și alături de noi. Învierea înseamnă speranță. Este biruința vieții asupra morții. Oricât de puțini ne vom strânge în jurul mesei de Paște, în capul ei se va afla Iisus Hristos, așa cum cu smerenie citim și în Sfânta Evanghelie: „unde sunt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor”.

Trebuie, mai mult ca oricând, să avem încredere în Dumnezeu că putem trece peste această grea încercare. Noi, ca administrație publică județeană, facem totul pentru ca spitalele să dispună de toate cele necesare, pentru ca seniorii să nu se simtă singuri în casele lor, iar copiii aflați în grija Consiliului Județean să se poată bucura în siguranță de minunea Învierii Domnului. 

Vă mulțumesc, dragi ieșeni, pentru spiritul de solidaritate de care ați dat dovadă și ați venit în sprijinul spitalelor și al medicilor aflați în linia întâi a acestei lupte, eroii neobosiți ai acestor zile. Am arătat cu toții că, dincolo de profesiune, de opțiuni politice sau orice altă ideologie, mai presus de orice, suntem oameni. 

Am convingerea că totul va fi bine și că Iașul își va recăpăta cât de curând spriritul și farmecul care l-au făcut celebru și atât de iubit în țară și nu numai.

Dumnezeu să ne binecuvânteze!
Hristos a Înviat!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.