Președintele Consiliului Județean și al PSD Iași: Un miliard de euro pentru un milion de ieșeni - promisiune îndeplinită. Continuăm împreună! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Comuncat de presa (P)

Președintele Consiliului Județean și al PSD Iași: Un miliard de euro pentru un milion de ieșeni - promisiune îndeplinită. Continuăm împreună! (P)

GALERIE
brosura_pagina_01-page-001
  • brosura_pagina_01-page-001
- +

Acum patru ani, am cerut încrederea ieșenilor pentru cel mai ambițios program de dezvoltare derulat vreodată în județ. În câteva cuvinte, el se rezuma astfel: „un miliard de euro pentru un milion de ieșeni”. Nu era o misiune imposibilă, dar nici ușoară. Nu se mai încercase asta vreodată la Iași, dar în alte părți se făcuse. Există orașe și județe în țara asta în care volumul investițiilor ajunge la 1.000 de euro pe locuitor și chiar trece de această cifră, deci se poate. Și, spre deosebire de mulți dintre cei care vorbesc acum, dar care au trăit doar din slujbe de la stat și sinecuri de partid, eu provin din mediul privat. Știu ce înseamnă să nu dormi nopțile pentru a putea plăti angaralele către stat. Știu ce înseamnă să nu-ți vezi familia săptămâni în șir pentru a putea livra comenzile la care te-ai angajat. Și știu ce înseamnă să vezi bucuria din ochii unui angajat atunci când poți să-i acorzi o primă pentru munca sa.

Nu cred că un bugetar nu poate munci în același ritm și cu aceleași rezultate ca un angajat din mediul privat. Așa că am aplicat aceeași rețetă și la Consiliul Județean. Exista aici o echipă formidabilă, clădită în decurs de 8 ani de fostul președinte social-democrat al CJ, Lucian Flaișer. Echipă a cărei experiență fusese însă din nefericire prea puțin fructificată ulterior. I-am acordat toată încrederea și i-am cerut în schimb toată dăruirea și munca fără preget. Și-au sacrificat concedii și duminici cu familia, iar timp de patru ani Consiliul Județean a fost una dintre puținele instituții din Iași, dacă nu chiar singura, în care luminile erau aprinse și la miez de noapte. Le-am cerut primarilor din județ să vină cu proiecte de școli, de drumuri, de orice era nevoie în comunitățile pe care le păstoreau. Nu le-am cerut niciodată carnetul de partid, ci doar fișa de proiect. Cu care am mers la București și am bătut la toate ușile ce trebuiau deschise.

Iar rezultatele s-au văzut și se văd în jurul nostru. La Iași a ajuns nu doar un miliard de euro, ci cu peste 200 de milioane de euro mai mult. N-am „înflorit” nicio cifră. Nu am inclus în total subvențiile agricole europene. Nu am inclus alocările prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European. Nu am inclus donațiile, granturile obținute prin acorduri bilaterale și nici fondurile obținute de Grupurile de Acțiune Locală înființate de comune. Doar sumele câștigate de CJ și instituțiile subordonate sale, deci banii obținuți de echipa noastră, precum și fondurile alocate județului de guvernele PSD, îndeosebi prin Programul Național de Dezvoltare Locală sau prin Compania Națională de Investiții.

Peste 600 milioane de euro reprezintă suma ce va fi investită de ApaVital în următorii ani în extinderea rețelelor de apă și canalizare din județ. Aeroportul a obținut finanțări europene de 22 milioane de euro. Din fonduri europene, locale și guvernamentale, Consiliul Județean a investit 140 milioane de euro în spitale, 290 milioane de euro în drumurile județene și în cele de ineres local, 36 milioane de euro în reabilitarea monumentelor Iașului și în susținerea culturii, 55 milioane de euro în primul Sistem de Management al Deșeurilor funcțional din țară, 70 milioane de euro în construirea și reabilitarea școlilor din mediul rural. Alte milioane de euro au mers spre agricultură, asistență socială, mediul de afaceri sau infrastructură sportivă. Nu există comună în județ, indiferent de culoarea politică a primarului, care să nu fi beneficiat de sprijinul nostru sau al guvernului PSD.

Este meritul unei echipe dedicate Iașului dar este, mai ales, meritul ieșenilor care au avut încredere în programul propus. Până acum au trecut patru ani de investiții masive. Ne așteaptă alți patru ani în care putem termina ce s-a început și putem începe noi lucrări. V-am cerut încrederea acum patru ani și mi-ați acordat-o. Va veni vremea când vă voi cere-o din nou. Vă vor cere-o și alții. Puneți în cumpănă ce s-a făcut, cu ceea ce doar se promite. Nu am nicio îndoială că veți alege ce este mai bine pentru județul nostru.

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.