anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Președintele Consiliului Județean: Un pachet de biscuiți pentru fiecare ieșean, ajutorul dat de actualul guvern în timp de pandemie! (P)

GALERIE
DSC_2263-web
  • DSC_2263-web
- +

Prima rectificare a bugetului național din acest an condamnă ieșenii și trimite județul spre faliment.

Cele 98 de comunități locale vor  fi nevoite să  împartă doar 5 milioane de lei în timp ce Consiliul Județean Iași nu a primit absolut nimic. Grija guvernului pentru județul Iași este reflectată în cifrele derizorii raportate la numărul total de locuitori.

Astfel, executivul alocă doar 5 lei pentru fiecare ieșean, echivalentul unui pachet de biscuiți, în condițiile în care Iașul este de departe cel mai mare județ din țară ca număr de locuitori.

Raportând sumele alocate la populația fiecărui județ,  se observă clar că Iașul a fost plasat în coada clasamentului. Mai mult, județul nostru ocupă ultimul loc într-un top al primelor zece, din punct de vedere al populației (Suceava 17,2 lei/locuitor, Bacău 10,4 lei/locuitor, Cluj 9 lei/locuitor, Timiș 8,2 lei/locuitor, Argeș 7,5 lei/locuitor, Constanța 7 lei/locuitor, Prahova 6,7 lei/locuitor, Dolj 5,9 lei/locuitor, Iași 5,2 lei/locuitor).  De altfel, media la nivel național este de aproximativ 10 lei/locuitor.

“Încă de acum două săptămâni spuneam că suntem din ce în ce mai singuri și că guvernului nu îi pasă de ieșeni. Temerile mele se confirmă acum. Mă așteptam să aloce bani măcar pentru susținerea copiilor instituționalizați. La începutul anului am primit doar 63% din bugetul de anul trecut, iar pentru copiii din cadrul centrelor de asistență socială subordonate Consiliului Județean finanțarea a fost asigurată doar până la jumătatea lunii februarie. De atunci ne descurcăm  cu rezervele pe care le-am făcut în anii precedenți. Din păcate, există riscul ca persoanele cu handicap și copiii aflați în sistemul de protecție socială să rămână fără niciun sprijin. Nici nu vreau să mă gândesc cât de puțini bani vor primi comunele ieșene, ale căror bugete deja au fost văduvite de alocarea bugetară inițială dar și de cheltuielile generate de lupta de prevenire și combatere a noului virus” a declarat Maricel Popa.

Președintele Consiliului Județean și al PSD Iași a mai subliniat faptul că în Iași există foarte multe spitale cu adresabilitate regională, fiind nevoie stringentă de alocări suplimentare pentru a depăși criza generată de Covid-19.

“Până acum ne-am descurcat cu fonduri de la bugetul județului. Avem șase spitale în subordinea Consiliului Județean, majoritatea aflate în prima linie a luptei împotriva noului virus. Noi am alocat deja 7,3 milioane de lei, mai mult decât a dat guvernul pentru tot județul,  bani cu care au fost achiziționate aparatură de specialitate, echipamente medicale și materiale de protecție. În plus, împreună cu CJ Neamț am alocat peste 85 milioane de lei pentru achiziția unui spital mobil ultramodern care va deservi întreaga zonă a Moldovei și va putea fi folosit oricând pentru situații de urgență. Repet ce am spus și în februarie. Indiferent de culoarea politică, avem obligația de a pune cetățenii pe primul loc” a mai punctat șeful CJ Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.