Președintele Consiliului Județean: Un pachet de biscuiți pentru fiecare ieșean, ajutorul dat de actualul guvern în timp de pandemie!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Comunicat de Presă

Președintele Consiliului Județean: Un pachet de biscuiți pentru fiecare ieșean, ajutorul dat de actualul guvern în timp de pandemie! (P)

GALERIE
DSC_2263-web
  • DSC_2263-web
- +

Prima rectificare a bugetului național din acest an condamnă ieșenii și trimite județul spre faliment.

Cele 98 de comunități locale vor  fi nevoite să  împartă doar 5 milioane de lei în timp ce Consiliul Județean Iași nu a primit absolut nimic. Grija guvernului pentru județul Iași este reflectată în cifrele derizorii raportate la numărul total de locuitori.

Astfel, executivul alocă doar 5 lei pentru fiecare ieșean, echivalentul unui pachet de biscuiți, în condițiile în care Iașul este de departe cel mai mare județ din țară ca număr de locuitori.

Raportând sumele alocate la populația fiecărui județ,  se observă clar că Iașul a fost plasat în coada clasamentului. Mai mult, județul nostru ocupă ultimul loc într-un top al primelor zece, din punct de vedere al populației (Suceava 17,2 lei/locuitor, Bacău 10,4 lei/locuitor, Cluj 9 lei/locuitor, Timiș 8,2 lei/locuitor, Argeș 7,5 lei/locuitor, Constanța 7 lei/locuitor, Prahova 6,7 lei/locuitor, Dolj 5,9 lei/locuitor, Iași 5,2 lei/locuitor).  De altfel, media la nivel național este de aproximativ 10 lei/locuitor.

“Încă de acum două săptămâni spuneam că suntem din ce în ce mai singuri și că guvernului nu îi pasă de ieșeni. Temerile mele se confirmă acum. Mă așteptam să aloce bani măcar pentru susținerea copiilor instituționalizați. La începutul anului am primit doar 63% din bugetul de anul trecut, iar pentru copiii din cadrul centrelor de asistență socială subordonate Consiliului Județean finanțarea a fost asigurată doar până la jumătatea lunii februarie. De atunci ne descurcăm  cu rezervele pe care le-am făcut în anii precedenți. Din păcate, există riscul ca persoanele cu handicap și copiii aflați în sistemul de protecție socială să rămână fără niciun sprijin. Nici nu vreau să mă gândesc cât de puțini bani vor primi comunele ieșene, ale căror bugete deja au fost văduvite de alocarea bugetară inițială dar și de cheltuielile generate de lupta de prevenire și combatere a noului virus” a declarat Maricel Popa.

Președintele Consiliului Județean și al PSD Iași a mai subliniat faptul că în Iași există foarte multe spitale cu adresabilitate regională, fiind nevoie stringentă de alocări suplimentare pentru a depăși criza generată de Covid-19.

“Până acum ne-am descurcat cu fonduri de la bugetul județului. Avem șase spitale în subordinea Consiliului Județean, majoritatea aflate în prima linie a luptei împotriva noului virus. Noi am alocat deja 7,3 milioane de lei, mai mult decât a dat guvernul pentru tot județul,  bani cu care au fost achiziționate aparatură de specialitate, echipamente medicale și materiale de protecție. În plus, împreună cu CJ Neamț am alocat peste 85 milioane de lei pentru achiziția unui spital mobil ultramodern care va deservi întreaga zonă a Moldovei și va putea fi folosit oricând pentru situații de urgență. Repet ce am spus și în februarie. Indiferent de culoarea politică, avem obligația de a pune cetățenii pe primul loc” a mai punctat șeful CJ Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.