Preşedintele Iohannis, prezenţă ştearsă la New York
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Preşedintele Iohannis, prezenţă ştearsă la New York

GALERIE
klaus-iohannis-romanii-din-new-york
  • klaus-iohannis-romanii-din-new-york
- +

Seful statului s-a limitat la aborda teme banale fără să aducă în prim plan şi să ofere răspunsuri la întrebări privind plagiatul vicepremierului.

Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen au petrecut mai bine de o oră printre românii prezenţi la misiunea României la ONU, într-o atmosferă relaxată, ei felicitându-l pentru victoria în alegeri, printre camerele reporterilor, flash-uri şi gărzi de corp, la New York.“Încerc o emoţie şi o bucurie specială să mă aflu aici, la New York, alături de voi cei din diaspora românească” şi-a început el discursul, sâmbătă. “Apreciez rolul pe care îl aveţi în relaţiile româno-americane şi îmi doresc de a găsi o cale de a-l întări şi extinde.” Devenită o tradiţie pentru demnitar de rang înalt din România aflat în vizită oficială la New York, întâlnirea cu reprezentanţi şi membri ai comunităţii româneşti nu a fost omisă nici de preşedintele Klaus Iohannis din programul vizitei sale în Statele Unite.

Prezenţa preşedintelui la New York a fost catalogată de către unii ziatişti drept plată, ştearsă şi fără să aducă ceva în plus pentru ţară. În plus, în momentul în care au fost abordate teme ca plagiatul vicepremierului Gabriel Oprea sau intervenţia acestuia în politica editorială a TVR, preşedintele a trecut peste subiect ca şi cum nu ar fi fost expuse. În schimb, preşedintele i-a îndemnat pe cei prezenţi să continue să fie “purtători de cuvânt” ai tradiţiilor româneşti în America, dar şi “emisari ai culturii americane, în România”. “Iar când spun cultură americană, mă refer la cultura domniei legii - ‘rule of law’ cum se spune aici, la tradiţia americană a statului de drept, a corectitudinii şi a respectului legii în toate circumstanţele şi la toate nivelurile”. Preşedintele nu a omis să menţioneze nici dorinţa să pentru o “legislaţie stabilă” în România şi instituirea votului prin corespondenţă până la alegerile din 2016.

 “Votul prin corespondenţă este un proiect la care ţin în mod special, nu din raţiuni politice, ci tocmai ca exemplu al unei relaţii corecte între stat şi cetăţean în garantarea unui drept fundamental, a dreptului la vot. Asigurarea cadrului legal şi a condiţiilor necesare pentru că în 2016 românii din străinătate să poată vota pentru prima dată prin corespondenţă va fi o dovadă de maturizare a clasei politice româneşti” a declarat el în alocuţiunea sa. Spre deosebire de formatul conferinţă cu întrebări şi răspunsuri practicat de obicei de demnitarii români la întâlnirile cu comunitatea din New York, preşedintel,e alături de soţia sa, a preferat să ţină un discurs, fără întrebări, în faţă a mai bine de o sută de persoane înghesuite în sala de protocol neîncăpătoare din clădirea Misiunii române la ONU.

După care a petrecut aproximativ o jumătate de oră în mijlocul delor prezenţi care au dorit să dea mâna cu el şi soţia sa, Carmen, şi să le adreseze câteva cuvinte personal. “După ce ne reorganizăm, poate vorbim mai de-aproape, mai rămân un pic” a spus el, după ce şi-a încheiat discursul, trecând într-o sala alăturată, spre uşurarea celor prezenţi în sala, care credeau că întâlnirea s-a terminat. Atmosfera a devenit destinsă, cei prezenţi bucurându-se de posibilitatea de vorbi direct cu şeful statului, prezentându-se şi mulţumindu-i pentru vizită, felicitându-l pentru victoria în alegerile de anul trecut sau urându-i succes în mandatul prezidenţial şi apreciind “disponibilitatea” manifestată de preşedinte, printre camerele reporterilor, flashuri, mâini cu telefoane ridicate şi gărzile de corp.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.